Ce router wireless sa aleg?
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

As dori sa aflu niste opinii legate de alegerea unui router wireless. Cerintele sunt: minim 4 computere, sa fie fiabil, sa aibe macar o iesire pe cablu UTP. Preferabil si un print server pe USB care sa se inteleaga cu Mac-urile.
Oricat de mult mi-ar placea un Airport Extreme Base Station, este indecent de scump. Iar cel Express n-are iesire UTP.

Pareri? Sugestii?

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Brisbane, Australia
Macuser din: 07.06.06

Linksys e bunicel. Are modele cu modem de cablu, modem de ADSL, si mi se pare ca aproape toate vin cu un switch cu 4 porturi de 10/100, DHCP server, firewall… etc.etc.etc. http://www.linksys.com

Aici in Australia, marca Netgear e de tot rahatul. DLink e un pic mai sus - dar poate din cauza ca sta pe Netgear, care e chiar la fund.

Daca te tine buzunarul - poti sa iti iei un wireless Cisco, nu stiu cat este, comparat cu un airport extreme - dar stiu ca e scumput.

Bahta la alegere! smile

Ino!~

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

VAXXi spunea aici ca TrendNet ar fi OK.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: Tulcea, Romania
Macuser din: 31.03.06

eu am prins un MSI la oferta, la 180 RON iti da si un stick usb wireless cu drivere de MAC, are un WAN si 4 porturi normale, suporta PPOE, cloneaza mac adress ,  dhcp, firewall, port forwarding, packet filtering ...s.a.m.d. Wireless merg conectate pana la 16 calculatoare. Interior bate cam 50 de m , afara 300 , testat de mine la 100 m aveam semnal cam 80 %

Semnătură 

if it works .. don’t screw with it

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Aud numai pareri bune despre routerele Linksys WRT54G sau WRT54GL. Stie cineva de unde se pot cumpara?

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti, Calarasilor Way
Macuser din: 06.04.06

De-aici sau de-aici

Semnătură 

Proud owner of a PowerMac G5, dual core 2.3 GHz, 250+500 Gb SATA, SD, Leo.8, SN CK415HT6R5H,
                iPhone 4, 6 Gb, iOS 7.1.2, SN DNPGVHQ6DP0N
                iPhone 5C, 16 Gb, iOS 9.2, SN F2LLKCGWFFT7

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: Ploiești
Macuser din: 08.11.05

Da, spuneam de Trendnetul ăla că e bun, și acum după 5 luni păstrez aceeași părere. Nu s-a blocat niciodată, nu a făcut probleme, merge absolut ok. Singura chestie oarecum enervantă este lipsa print-server, mereu ceea ce vreau să tipăresc se întâmplă să fie pe alt calculator decât cel la care este legată imprimanta smile dar nu e prea deranjant.

Acum ca idee, din ce-am mai butonat între timp; mai toate routerele astea “casnice” sunt o apă și un pământ, oferă cam aceleași funcții (de fapt, nu m-ar surprinde prea tare să fie același șasiu remarcat US Robotics, Trendnet, D-Link, Linksys sau mai știu eu ce). Linksys arată bine într-adevăr, dar cu adevărat interesante sunt doar modelele alea pe care se poate instala Linux.

Semnătură 

to the aiiirpoooort…

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 28.02.06

Linksys (WRT54G) are o gramada de probleme sa se “inteleaga” cu tot felul de STA-uri (cu HP W500a/b/g am avut personal probleme) si despre altele am citit pe net (da, inclusiv atheros-ul din MacBook/Pro, fiind acelasi chipset cu W500).
Acum am un Asus WL500g care functioneaza impecabil. Daca-i pui si firmware-ul lui oleg (http://wl500g.info) e o supermasinarie.

Are 4 LAN + 1 Wireless + 1 WAN + 1 LPT + 1 USB.

Singura “problema” vis-a-vis de WRT54G este ca nu are antenna diversity (are o singura antena, nu doua). Nu se simte, daca esti in aceeasi casa/camera. Poate se simte la distanta mai mare.

Daca nu se mai gaseste Wl500g (este discontinued), alternativa este Wl500g Deluxe (nu are LPT, are 2 USB si 32MB RAM vs 16MB din Wl500g). Poti sa-i pui un hard-disc extern USB si ai si file server in LAN smile

Semnătură 

0% MacBook Pro 17” Unibody 2.66Ghz, 4GB RAM, SSD 256GB Corsair P256
60% Macbook Unibody 2.4GHz
60% iPad 32GB
0% iPhone 3GS 32GB
0% iMac Aluminium 2.4 GHz, 4GB RAM, 150GB WD VelociRaptor
50% iPod Touch 1st gen, 8GB

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Da, suna bine Asus WL-500g Deluxe, dar din pacate nu-l gasesc nicaieri de cumparat…

Semnătură 

⌘-N

‹‹ Yahoo Music      Retzea wireless ››