1 din 3
1
Sfaturi programare
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Campina
Macuser din: 17.02.10

Buna. Proaspat utilizatoare de mac, am si eu o problema. Pe scurt, la facultate programez in Borland C, iar xCode nu prea imi place, mi se pare putin cam complicat pentru ce imi trebuie mie. Stiu ca exista doua optiuni sa pot utiliza Borland C pe mac:
1. Sa pun Windows 7 folosind bootcamp, dar nu ma incanta foarte tare sa ocup asa mult spatiu cu so pentru un programel care are cativa MB
2. Sa folosesc parallels despre care nu stiu aproape nimic. Intrebarea aici vine: pentru parallels trebuie sa instalez win pe o alta partitie, sau creaza el VM? Este cineva care foloseste asa ceva si imi poate spune exact ce si cum?
Si in final din aceste doua metode care este cea mai practica. Astept sfaturi. Multumesc mult !

Semnătură 

Macbook White 2.26 GHz, 8GB RAM, 250 HDD
iPhone 4 16GB

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 22.09.06

Pentru ce ai tu nevoie parallels este numai bun,nu are rost sa faci partitie cu bootcamp si da instalezi windows nativ doar pentru un program.

Semnătură 

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.—Albert Einstein

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
boboc - 24 Februarie 2010 12:20 AM

Pentru ce ai tu nevoie parallels este numai bun,nu are rost sa faci partitie cu bootcamp si da instalezi windows nativ doar pentru un program.

Ok, sa inteleg k pt parallels nu nevoie sa instalez win. Ai idee unde il pot gasii? :-s

Semnătură 

iPhone 4 16GB

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 22.09.06

Cu parallels vei instala windows-ul in virtual machine si poti utiliza borland impreuna cu aplicatiile tale de pe mac fara sa restartezi mac-ul.
Vezi http://www.parallels.com pentru mai multe detalii.

Semnătură 

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.—Albert Einstein

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: Timisoara
Macuser din: 23.12.08

Cred ca cel mai simplu ar fi sa folosesti un editor mai avansat (gen TextWrangler) si sa-ti compilezi codul cu gcc. Iar ulterior, cand vei lucra la proiecte mai complicate, oricum vei ajunge sa apelezi la IDE-uri capabile (XCode, Netbeans, Eclipse, etc).

Semnătură 

MacBook 2,4 GHz Intel Core2Duo, 4 GB DDR3, 250 GB HDD, NVIDIA GeForce 9400M
MacBook Pro 2,8 GHz Intel Core2Duo, 4 GB DDR3, 500 GB HDD, NVIDIA GeForce 9400M, NVIDIA GeForce 9600 GT

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Iasi
Macuser din: 18.10.06
Andrutzik - 24 Februarie 2010 12:22 AM
boboc - 24 Februarie 2010 12:20 AM

Ok, sa inteleg k pt parallels nu nevoie sa instalez win. Ai idee unde il pot gasii? :-s

Parallels e o soluţie de virtualizare care-ţi permite rularea unui sistem de operare direct din cadrul unui alt sistem denumit sistem gazdă. Problema este că Parallels e pe bani. Insă există o soluţie gratuită a celor de la Sun şi anume Virtual Box care se mişcă foarte bine şi în care poţi instala Windows-ul fără probleme. Îl poţi găsi aici .

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: Vienna, Austria
Macuser din: 19.10.08

Borland C++ de DOS rulezi în DosBox, nu-i nevoie de Windows. Recomand însă ceva mai uman decât Borland C++ de DOS…

Semnătură 

Membru retras.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

Decat cele doua metode mai bine ai face un efort sa folosesti x-code care nu e deloc complicat, si iti compileaza si cod C, nu trebuie sa inveti objective-c.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member

Pe de altă parte, XCode nu compileaza cod DOS, adică ce fac ei la liceu…

Semnătură 

Membru retras.

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRank
Jr. Member

Multumesc mult pentru sfaturi. Am incercat toate metodele pe care mi le-ati sugerat.

@Alex Toderascu:  Am instalat virtual machine pe mac si e chiar util pe alocuri. Singura problema este ca raspunde cam greu borland C la comenzi, nu stiu din ce motiv. Oricum este o varianta foarte buna. Eclipse inca nu am reusit sa il fac sa mearga. Am instalat varianta pe 64 biti si totusi nu merge :(.
@Aram: Am incercat si varianta cu Dos Box care cred k ar fi fost cea mai usor de utilizat. Insa nu imi recunoaste nu stiu din ce motiv librariile. :(
@.ral:cr : Am incercat sa lucrez putin in xCode si nu e chiar asa complicat cum parea initial. Cred k pentru moment o sa raman la aceasta varianta, pentru ca este mult mai usor. Una din problemele cu xCode este ca nu reusesc sa gasesc o lista cu toate librariile disponibile pentru C si functiile din acestea. Ma poate ajuta cineva in acest sens? Multumesc

Semnătură 

iPhone 4 16GB

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

objective-c este o extensie a lui C, deci C-ul este ala pe care-l stii deja, neschimbat. documentatia de la objective-c in schimb o poti apela din meniu (help probabil) sau dand alt+dublu click pe un keyword din cod specific limbajului.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucureşti
Macuser din: 01.12.07

xcode știe să lucreze cu C chior, nu e musai să folosești Obj-C.

Una din problemele cu xCode este ca nu reusesc sa gasesc o lista cu toate librariile disponibile pentru C si functiile din acestea. Ma poate ajuta cineva in acest sens? Multumesc

Toate librăriile… sigur nu vorbești de headere? Alea care se termină cu .h? Toate headerele standard ANSI C le găsești în /usr/include

Semnătură 

Grep me no patterns and I’ll give you no lines

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRank
Jr. Member
donkey - 01 Martie 2010 06:02 PM

xcode știe să lucreze cu C chior, nu e musai să folosești Obj-C.

Una din problemele cu xCode este ca nu reusesc sa gasesc o lista cu toate librariile disponibile pentru C si functiile din acestea. Ma poate ajuta cineva in acest sens? Multumesc

Toate librăriile… sigur nu vorbești de headere? Alea care se termină cu .h? Toate headerele standard ANSI C le găsești în /usr/include

Nu am spus ca folosesc Obj-C, folosesc C. Si da, la acelea ma refeream. Multumesc

Semnătură 

iPhone 4 16GB

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRank
Member
Andrutzik - 01 Martie 2010 03:23 PM

[...] librării [...] librării [...]

Ce librării? În primul rând, nu există librării, doar biblioteci. În al doilea rând, sigur nu te referi la headere?

La facultate o să folosiți headere de DOS (dos.h) și headere specifice Borland C++-ulu de DOS (graphics.h) împreună cu bibliotecile aferente. Astea nu merg în XCode. Nu vor merge niciodată. Nu ai ce să le faci. În Dosbox merge orice de DOS. Ce nu ai reusit să faci exact?

Semnătură 

Membru retras.

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRank
Jr. Member
Aram - 02 Martie 2010 11:41 AM
Andrutzik - 01 Martie 2010 03:23 PM

[...] librării [...] librării [...]

Ce librării? În primul rând, nu există librării, doar biblioteci. În al doilea rând, sigur nu te referi la headere?

La facultate o să folosiți headere de DOS (dos.h) și headere specifice Borland C++-ulu de DOS (graphics.h) împreună cu bibliotecile aferente. Astea nu merg în XCode. Nu vor merge niciodată. Nu ai ce să le faci. În Dosbox merge orice de DOS. Ce nu ai reusit să faci exact?

In dosbox nu imi vede “headerele”.

Semnătură 

iPhone 4 16GB

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRank
Member

Care headere? Asta nu are nimic de-a face cu DOSBox ci cu configurarea defectuasă a IDE-ului Borland C++ 3.1 de DOS. Vezi optiunea “directories” din setările BC++. O setare corecta va duce la o functionare corectă a IDE-ului. Menționez că o instalare default (rulat setup.exe, nu copiat) duce la directories setat corect. Vezi să montezi C: corect și să fie unde vrei tu.

Semnătură 

Membru retras.

1 din 3
1