Eu am avut eeePC de la Asus (prima generatie) si a fost ok. Tinea bateria vreo 2 ore, era relativ usor, incapea in torpedoul masinii, Linux-ul de pe el facea de toate (Mail, Firefox, Open Office, Skype, IM, tool-uri diverse, jocuri, etc), avea webcam, WiFi, etc. Boota in 30-40 secunde si facea shutdown in 5. Chiar draguta jucaria, dar sub nici o forma ca primul / singurul computer.
L-am facut cadou la un moment dat pentru ca nu-l mai folosisem de 6 luni… Deh, caram MBP-ul peste tot si nu prea s-a dovedit util. Daca aveam nevoie de computer pentru chestii serioase, deschideam laptopu, daca vroiam sa gugalui o chestie rapida o faceam de pe telefon. Plus ca power managementul este relativ prost, adicatelea daca il puneai in sleep se consuma oricum bateria, nu era ca pe Mac unde poti sa-l tii o saptamana cu capacu inchis si pierderea de capacitate sa fie insesizabila… Astfel, era mai complicat sa bootez cu netbook-ul in 30 de secunde decat sa deschid MBP-ul si sa fie on instant.
Uita-te pe emag si cumpara prima chestie cat de cat ok la pret foarte mic. Nu e o scula in care sa merite “sa mai dai 200 ron ca mai stie inca 2-3 rahaturi”. Eftin, isi face treaba, cand nu-ti mai trebe il dai la vreun copil. Punct.