Sfaturi pentru achizitionarea unui netbook
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 12.10.05

Salutare tuturor,

desi nu are legatura cu mac-ul am nevoie de un sfat; am primit o sarcina importanta de la sotie sa-i gasesc un laptop mic si usor ca cel actual (un DELL de 12”) este prea greu pentru ce are ea nevoie. I-am aratat macbook-ul…si la fel e prea greu. Asa ca mi-a ramas solutia unui netbook.

Am vazut deja o multime si nu prea m-am lamurit. Stie cineva unde as putea gasi un model accesibil ca bani si sa arate cit de cit uman? Sa nu fie gros si sa tina bateria 1h…

caut ceva subtie si cit mai light! Eventual <1Kg.

Are cineva vreo recomandare pentru mine?

multumesc

Semnătură 

Love all operating systems…including Windows. Peace!

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Piatra Neamt
Macuser din: 19.10.07

MacBook Air?....tot greu ar fi oare? smile

Semnătură 

MacBook Pro retina i7, 2.7 16 gb RAM, 512 SSD
MacBook Pro mid 2007, 4 gb RAM
iPhone 1st gen 8 gb
iPod clasic 80 gb
AEBS Dual Band
Airport Express
iPhone 5 16 gb

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 12.10.05

mai ne uitam si la bani…totusi…e o diferenta cam mare! Air nu am avut cum sa-i arat…dar mai bine!

Semnătură 

Love all operating systems…including Windows. Peace!

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Apple nu produce nimic mai ușor decât MacBook Air. Așa că nu ți-ai găsit bine unde să întrebi smile Pe itboard.ro ai întrebat ?

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucharest
Macuser din: 15.11.08

O prietena de-a mea are asa ceva si e foarte usor cumparativ cu un macbook.

Semnătură 

Setup: cateva produse Apple pe care nu simt nevoia sa mi le afisez aici.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: Brasov
Macuser din: 12.05.09

mai stai un pic si ii iei un ipad smile) mic, usor, face si impresie…si la un pretz destul de accesibil..acu sa vedem la noi:)

Semnătură 

Why join the navy if you can be a pirate ?
Steve Jobs

MacBook Pro Retina late 2012 256 ssd
iPad Air Wifi 16gb 8.1
iPhone 6s plus 64gb iOS 11.2.2

Apple TV 2 5.2 jailbroken

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Timisoara
Macuser din: 18.04.08

Eu am avut eeePC de la Asus (prima generatie) si a fost ok. Tinea bateria vreo 2 ore, era relativ usor, incapea in torpedoul masinii, Linux-ul de pe el facea de toate (Mail, Firefox, Open Office, Skype, IM, tool-uri diverse, jocuri, etc), avea webcam, WiFi, etc. Boota in 30-40 secunde si facea shutdown in 5. Chiar draguta jucaria, dar sub nici o forma ca primul / singurul computer.

L-am facut cadou la un moment dat pentru ca nu-l mai folosisem de 6 luni… Deh, caram MBP-ul peste tot si nu prea s-a dovedit util. Daca aveam nevoie de computer pentru chestii serioase, deschideam laptopu, daca vroiam sa gugalui o chestie rapida o faceam de pe telefon. Plus ca power managementul este relativ prost, adicatelea daca il puneai in sleep se consuma oricum bateria, nu era ca pe Mac unde poti sa-l tii o saptamana cu capacu inchis si pierderea de capacitate sa fie insesizabila… Astfel, era mai complicat sa bootez cu netbook-ul in 30 de secunde decat sa deschid MBP-ul si sa fie on instant.

Uita-te pe emag si cumpara prima chestie cat de cat ok la pret foarte mic. Nu e o scula in care sa merite “sa mai dai 200 ron ca mai stie inca 2-3 rahaturi”. Eftin, isi face treaba, cand nu-ti mai trebe il dai la vreun copil. Punct.

Semnătură 

MacBook Pro 17 “Santa Rosa” /6 GB RAM/500GB Momentus XT/GeForce 8600M GT (Lion)
iPhone 4 32Gb neverlocked | iPad 64+4G stock (iOS 5)

Mini Core Duo 1.83 / 2 GB RAM / 320 GB HDD (Snow)
Lampa iMac G4 17” 1.25 (Leo) + stand iGo
Powermac G4 | 1 Quicksilver + 2 Sawtooth (Tiger) | 2 x Apple Studio Display 15
Powerbook G4 12” Al, 1.5 GHz, 1.25 GB RAM (Leo)
iBook Clamshell Tangerine (9.2.2 + Panther) | Performa 5200 CD (8.1)

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
Din: Timisoara
Macuser din: 23.12.08

OK, dar la ce va asteptati de la netbook-ul respectiv? Care sunt cazurile de utilizare carora va trebui sa faca fata? Daca e doar pt. a naviga pe internet, poate e suficient si un smartphone cu ecran mai maricel. La munca serioasa oricum nu il veti putea folosi, eventual daca la ramaneti MacBook Air, care stim toti cat costa.

Semnătură 

MacBook 2,4 GHz Intel Core2Duo, 4 GB DDR3, 250 GB HDD, NVIDIA GeForce 9400M
MacBook Pro 2,8 GHz Intel Core2Duo, 4 GB DDR3, 500 GB HDD, NVIDIA GeForce 9400M, NVIDIA GeForce 9600 GT

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member
Din: Ostratu, IF
Macuser din: 15.03.07

Salut Nick.
Eu folosesc un EEEPC 1000H de peste 1 an de zile; OS Win 7, bateria tine 3-4 ore ( Wi-Fi si Bluetooth active ), are 2G RAM cu Atom N270. Nepoatei i-am achizitionat un Lenovo IdeaPad S10-2 care se misca mult mai bine decat EEEPC-ul.
Principalul lucru este la ce-l folosesti? Pentru lucruri usoare : navigare, muzica/filme ( fara HD-uri ), messenger, editare Word este OK.
Daca-l pui la treaba, face fata mai greu sau chiar deloc; flash-ul i-l omoara, lucru confirmat pe cele doua modele pe Farmville.
Eu i-l folosesc in concediu pentru lucruri usoare, pentru download, pentru sync agende telefonice de pe Nokia, HTC Hero si Win Mobile .

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member
Din: Piatra Neamt
Macuser din: 19.10.07
Nick - 24 Februarie 2010 10:27 AM

mai ne uitam si la bani…totusi…e o diferenta cam mare! Air nu am avut cum sa-i arat…dar mai bine!

....pe quickmobile.ro Air-ul este pina in 5000 de ron smile

Semnătură 

MacBook Pro retina i7, 2.7 16 gb RAM, 512 SSD
MacBook Pro mid 2007, 4 gb RAM
iPhone 1st gen 8 gb
iPod clasic 80 gb
AEBS Dual Band
Airport Express
iPhone 5 16 gb

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06

poti incerca un Sony Vaio VPC-W21S1E daca banii sunt o problema.

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

‹‹ LMA      Cosmote devine T-Mobile ››