hdmi si blueray pentru urmatoarele mac-uri?
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 22.09.06

sursa

Semnătură 

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.—Albert Einstein

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Oradea
Macuser din: 01.01.09

Sper ca Apple sa nu ne dezamageasca si de data asta..

Semnătură 

Is that a bent iPhone 6 Plus in your pocket or are you just happy to see me ?

15” Macbook Pro BTO. 13” Macbook BTO. 20”  Cinema Display
iPhone Plus.  Watch 38MM Stainless Steel.  AirPods
iPod Nano.  TV 4K. AirPort Extreme.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Din: Timisoara
Macuser din: 23.12.08

HDMI isi are rostul, dar Blue Ray mi se pare o tehnologie nascuta mort: licente mult prea scumpe, penetrare mult prea mica pe piata, utilitate mult prea mica pentru un utilizator normal. Nu spun ca nu exista o nisa care are (sau cel putin considera ca are) nevoie de Blue Ray, dar in principiu discurile optice sunt tehnologiile trecutului, nu ma mir ca cei de la Apple nu investesc prea multi bani intr-o tehnologie care nu pare a avea sanse de a ramane pe termen lung pe piata. Nu vreau sa ma fac Nostradamus, dar cred ca toti putem vedea semnele unui viitor in care discurile optice nu prea vor avea un cuvant de spus. Nici nu imi amintesc cand am mai ars un DVD de exemplu.

Semnătură 

MacBook 2,4 GHz Intel Core2Duo, 4 GB DDR3, 250 GB HDD, NVIDIA GeForce 9400M
MacBook Pro 2,8 GHz Intel Core2Duo, 4 GB DDR3, 500 GB HDD, NVIDIA GeForce 9400M, NVIDIA GeForce 9600 GT

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 18.04.08

Nu am inteles niciodata obsesia asta cu port-ul HDMI. Am avut si eu Mini ca si media center, dar il foloseam ca omu’ normal cu un adaptor DVI-to-HDMI. A mers perfect, asa cum sunt convins ca merg si Mini-urile 2009 cu adaptoare miniDisplayPort. La Blu-Ray-ul pe care il am acum am iesire HDMI, dar sunetul il scot iarasi ca omu’ normal prin cablu optic direct in receiver. Diferenta de calitate este mare, din punctul meu de vedere a-ti da cu fundul de pamant ca vrei audio prin HDMI este un moft de diletant.

Apropos de Blu-Ray, perfect de acord cu faptul ca este o tehnologie “born dead”. Cred ca in urmatorii putini ani ne vom lua la revedere de la tehnologiile optice de stocare, datorita faptului ca ofera capacitati derizorii la preturi imense. De exemplu:
- cand s-a lansat CD-ROM-ul, oferea o capacitate sensibil egala cu a HDD-urilor medii de pe piata (640 Mo)
- la lansarea DVD-ROM-ului, de asemenea, capacitatile erau in zona in care gaseam HDD-urile competitive (3 - 6 Go)
- Blu-Ray-ul, chiar si in variantele multi-layer cele mai turbate si experimentale, raman la o fractiune nesemnificativa din ceea ce ofera in ziua de astazi un HDD competitiv.

In contextul in care un disc Blu-Ray (GOL!!) costa 25 RON (35 Go), in timp ce un HDD de 512 Go costa 150 RON (fara sa discutam diferenta de performanta), mi se pare ca tehnologia optica a cam oferit ceea ce avea de oferit. Sigur, intrebarea este in ce masura lumea mai are nevoie de un suport fizic de multiplicare in masa a datelor, astfel incat ar fi un gest de mare curaj din partea unei companii sa investeasca in “succesorul” acestei tehnologii. SSD-uri “read only” cu interfata USB3? Card-uri SDHC read only ? (asta ar avea mai mult sens…)  Om vedea…

Semnătură 

MacBook Pro 17 “Santa Rosa” /6 GB RAM/500GB Momentus XT/GeForce 8600M GT (Lion)
iPhone 4 32Gb neverlocked | iPad 64+4G stock (iOS 5)

Mini Core Duo 1.83 / 2 GB RAM / 320 GB HDD (Snow)
Lampa iMac G4 17” 1.25 (Leo) + stand iGo
Powermac G4 | 1 Quicksilver + 2 Sawtooth (Tiger) | 2 x Apple Studio Display 15
Powerbook G4 12” Al, 1.5 GHz, 1.25 GB RAM (Leo)
iBook Clamshell Tangerine (9.2.2 + Panther) | Performa 5200 CD (8.1)

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 23.10.06

Eu zic ca totusi Display Port este cel mai avansat care in opinia lui Steve Jobs e mult mai bun ca HDMI asa a declarat la lansarea Macurilor Unibody,portul HDMI e la limita lui 1080p si deja se preconizeaza rezolutii mult mai mari.

Sa vedem ce va apare in Martie odata cu lansarea iPad-ului pe piata..ca restul e “rumours”.
Chiar asa discuri se ard din ce in ce mai rar,eu am renuntat si la DVD -playerul din casa on favoarea lui AppleTV

Semnătură 

———————————————————-
MacBook Air 13 early 2015
AppleTV 4K Living
AppleTV 4 Dormitor
iPhone XS 64Gb
AppleWatch Series 4 44’
Apple Airpods
Apple Homepod 2 buc
AirPort Extreme AC
Airport Express 802.11N Gen.1 4 buc pentru Airplay in curte si camere
———————————————————-
Apple Home activat,termostate,lumini si senzori

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 13.11.09

TrueHD in Blu-ray—Extract TrueHD Audio from Blu-ray Movies

“I am using …(a famous tool) to back up my blu ray’s, but itcan’t detect truehd audio track, I was wondering if there is any way toextract any of the lossless truehd audio formats off a blu ray disc? Ihave tried many tools, none of them could work, I also have a demand toconvert truehd to ac3 for playing on my wdtv?”–Question from Forum.
Now, If you encountered TrueHD in Blu-ray movie problems like “can’textract Truehd audio from Blu-ray, can’t detect or play truehd sound,language (English or French) in Blu-ray is missed, how can I convert truehd to ac3 etc”, please take easy, it just as easy as pie for Moyea Blu-ray Ripper (Mac: Moyea Blu-ray Ripper for Mac).
Note: Moyea Blu-ray Ripper(Mac: Moyea Blu-ray Ripper for Mac) can not only let you extract Truehd audio from Blu-ray movies, but also convert DTS-HD audio to other audio format, let you easily remove copy protection, BD+, AACS from any Blu-ray discs, and extract any audio from it. It is very powerful beyond your imagination.
TrueHD in Blu-ray—How do I extract TrueHD audio from my Blu-ray movies?
First please follow me to download Moyea Blu-ray Ripper (Mac: Moyea Blu-ray Ripper for Mac), install and launch it now, the interface will popup like follow:

Then I just insert Blu-ray movie to Blu-ray disc drive and connect to my computer, click “DVD Rom” in the tool bar of Moyea Blu-ray Ripper, after a second, it is loaded.
It is the time to extract TrueHD audio from Blu-ray movie now.
Step1: I single-click the main movie (the duration time is longer, always in the first place) in the main list, then select audio track (which is TrueHD encoded) from “Audio”, so you can get the TrueHD audio track with desired language.

Step 2: Select output audio format you want to convert.
Then If I only want to extract this TrueHD audio track “0×1101” with English language to audio AC3, I just select Common Audio “AC3” as output format. But I also want to keep the video, so I select MKV HD as output format, please check follow picture:

In order to get high video and audio quality without losses, I dosome settings by clicking “Settings”. In this interface, I select videoresolution 1920*1080, and select “high quality”. In audio part, I select “AC3” as audio codec I want, and then keep 5.1 channels. Now the settings I finished, just click “OK” to save it.

Step 3: Specify the converted files location and click “Convert” to start the extraction TrueHD from Blu-ray.
After conversion or extraction, you can get the audio with the language you want and enjoy it everywhere.
Interesting? Hurry up to extract your TrueHD audio from Blu-ray Now.