HDD exter USB 2.0 sau FireWire 800 ?
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: Bucuresti
Macuser din: 21.02.07

Astept sa-mi vina primul meu mac iMac 21.5 si as vrea sa-mi iau si un HDD extern intrebarea este daca se merita pretul in general mai mare la hdd-uri FireWire 800 fata de USB ?

Doua variante pe care le am !

1. HDD extern Samsung 1.5TB, USB, 3.5’’ Story Station, Gri metalic 395Ron
2 Hard Disk-uri externe Interfata Firewire HDD extern Western Digital MyBook Studio Edition 1,5TB, 32MB, 7200rpm, USB2.0 & Firewire 800 - 659 Ron 65

Se merita diferenta de 264 Ron ? - este aproape dublu !

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: podu'rosu
Macuser din: 11.10.05

nu

merita doar daca ai alte device-uri pe FW pe care vrei sa le pui in cascada.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
Rank
Newbie
huk - 03 Martie 2010 02:07 AM

nu

merita doar daca ai alte device-uri pe FW pe care vrei sa le pui in cascada.

Ma gandeam la viteza USB2.0 limiteaza viteza hdd-ului(am acum un HDD Samsung 500Gb USb2 si merge mult mai slab decat cel conectat in placa de baza). Nu am lucrat niciodata cu un hdd pe Firewire 800 se vede diferenta de performanta sau singura diferenta este ca le poti lega intre ele?

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: dămăroaia
Macuser din: 11.10.05

pentru ce faci, e necesară viteza?
sau pentru ce cumperi tu hardul extern?

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti, Drumul Taberei
Macuser din: 18.10.05

De vazut se vede diferenta, dar depinde ce faci cu hardul.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
Rank
Newbie
altero - 03 Martie 2010 09:19 AM

De vazut se vede diferenta, dar depinde ce faci cu hardul.

Sa salvez ce lucrez in Final Cut direct pe el dar cred ca mai mult il voi folosi si ca backup

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti, Drumul Taberei
Macuser din: 18.10.05

FW e mai bun pentru ca ocupa mai putin procesor, e mai stabil si mai rapid la transferuri mari si poti cascada mai multe scule (discuri, camere video etc.). FW 800, evident, e mai rapid decat 400 sau USB.

Acuma, cat de des vei folosi discul, tu stii. Daca lucrezi cu Final Cut pe el, as zice ca merita cel cu FW 800.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
Din: Timisoara
Macuser din: 24.12.08

FW 800 e de aprox. doua ori mai rapid ca USB 2.0, si mai are si alte avantaje pe langa asta. Tu decizi daca merita sau nu diferenta de pret.

Semnătură 

MacBook 2,4 GHz Intel Core2Duo, 4 GB DDR3, 250 GB HDD, NVIDIA GeForce 9400M
MacBook Pro 2,8 GHz Intel Core2Duo, 4 GB DDR3, 500 GB HDD, NVIDIA GeForce 9400M, NVIDIA GeForce 9600 GT

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Patriæ Falsus Umbilicus
Macuser din: 06.12.05

Deși USB2 e teoretic mai rapid ca FW400 (480 vs 400) în practică e cam la 1/2.
Verificat pe un HDD extern cu ambele interfețe, cu un folder de 30G conținînd atît fișiere mititele cît și monștri de 800MB-1G.
Copiere de pe intern pe el și mai apoi înapoi pe intern. În ambele situații nu făceam nimic altceva (procesoare lăsate în pace - asta mai ales pt USB)
Undeva pe la jumătate a fost transferul pe FW.

Semnătură 

Adam nu era decît un om ceea ce explică totul. El nu dorea mărul de dragul mărului. Îl dorea pentru că era interzis….

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: bucuresti/aalborg/viena
Macuser din: 05.10.07

am 8 harduri externe pe fw 400 si 800, este nemaipomenit. cu un hard 5400 pe fw800 se misca aprope la fel ca un hard intern, uneori am avut impresia ca chiar mai repede dar poate fi doar o parere nefiind justificata si argumentata de cifre…
ia ce poti si ce bani ai, pina la urma toate se vor aseza si vei ajunge la un echilibru, dar daca vrei sa nu pierzi bani si timp aiurea ia ceva compatibil fw 800 si e-sata, poate te dai si pe win…

multi biți sănatoși îti doresc!!!

Semnătură 

 ǝʞıl ı

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRank
Member
Din: Drobeta Turnu Severin - Mehedinti - Romania
Macuser din: 18.05.09

clar FW800 !

Semnătură 

iMac Aluminum 20’’ c2d 2.4 Ghz / 4G ram / 500 hdd / ATI Radeon 2600 PRO
iMac Aluminum 24’’ c2d 2.93 Ghz / 8G ram / Intel SSD 160GB X25-M / ATI Radeon HD 4850
1 x iPhone 3gs 8G
1 x iPhone 4 16G

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
Rank
Newbie
MaC® - 03 Martie 2010 03:47 PM

Deși USB2 e teoretic mai rapid ca FW400 (480 vs 400) în practică e cam la 1/2.
Verificat pe un HDD extern cu ambele interfețe, cu un folder de 30G conținînd atît fișiere mititele cît și monștri de 800MB-1G.
Copiere de pe intern pe el și mai apoi înapoi pe intern. În ambele situații nu făceam nimic altceva (procesoare lăsate în pace - asta mai ales pt USB)
Undeva pe la jumătate a fost transferul pe FW.

In acest moment am un hackintosh si folosesc hdd in Raid 0 si la mine monsti sunt de 90-100Gb/fisier - fisier necomprimat video, cu transfer la viteze 60-70Mb/s - cred ca cu timpul imi voi lua ambele tipuri USB pt Backup(este mai ieftin) si acum pt video FW 800- Vreau sa trec la Mac pt upgrade nu downgrade

Multumesc pt pareri

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06

pe mac am doar os-ul si cateva docomente. restul e pe un hdd cu fw 400. totul functioneaza perfect. la un moment dat am conectat hdd pe usb ca imi trebuia cablul la altceva si am uitat sa-l pun la loc si nu stiam ce naiba are de caraie si tuseste
doar pt storage poti folosi si unul pe ethernet dar stie si multe alte chestii folositoare.

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

‹‹ Mighty Mouse cu probleme      New Mac Mini ››