Doresc sa cumpar un Mac Mini (prin Apcom), si va fi practic primul meu Mac.
As dori niste informatii legate de acest Mac. Vreau sa stiu cum ruleaza aplicatiile, daca este rapid, daca este stabil, daca este fluid… Cam orice fel de informatie pe care mi-o puteti oferi este mai mult decat bine venita.
Depinde mult de ceea ce vei face cu el - Eu mi-am luat primul iMac ( acum 3 ani ) fara sa stiu mare lucru despre sistemul de operare Mac Os sau de computerele produse de Apple. Dar nu regret nicio secunda alegerea facuta. Stabilitatea, in cazul meu, a fost cat se poate de buna - 2 ani si ceva fara sa dau un reinstall sau vreun erase & install - si nici nu am nevoie deocamdata. Sistemul merge la fel de bine ca in prima zi. Singura imbunatatire care a trebuit sa o fac a fost un upgrade la RAM, de la 1 GB la 4 GB, fiindu-mi foarte folositori in ceea ce fac : editari poze, Photoshop, Illustrator, etc.
Ma intereseaza in primul rand accesibilitatea (sick of microsoft’s garbage), stabilitatea. Din cate am inteles este platforma ideala pentru multimedia (muzica, filme HD, poze, videos). Sunt entuziasmat si de faptul ca voi putea sa-l sincronizez cu iPhone si ca exista o mare paleta de aplicatii compatibile intre Mac si iPhone.
Momentan nu ma indrept inca spre iMac. Il am in vizor, dar ar fi o investitie destul de considerabila
Ca jocuri am inteles ca pot juca pe Mac Mini, World of Warcraft™, Starcraft™, Warcraft III™, etc… In mod special ma intereseaza cum ruleaza aplicatiile, daca timpii de incarcare, la deschiderea unui program, film, joc, sunt mari? Din ce am vazut pe site-ul Apple, se misca foarte bine, aplicatiile se deschid practic instant (just like the one for iPhone).
Cel putin aplicatiile care vin cu sistemul de operare, cam da, se deschid instant. Dar altele nu. Dau exemplul Photoshop-ului ( ca asta stiu cum se comporta ) - Cu 1 GB Ram dura cam 2 minute sa se deschida ( bine ca aveam si cateva sute de brush-uri ). Dupa ce am facut un upgrade la 4 GB totul se deruleaza mult mai repede. Asa ca in principal eu as recomanda cu un mac mini si un upgrade la 4GB Ram sau mai mult - Face toti banii si sigur ai sa ai nevoie candva.
L.E. - Am jucat Warcraft 3 pe el si merge impecabil cu toate la High si Sims 3 tot asa la High toate. Dar depinde mult de configuratia care o vei alege.
sau ai putea sa incerci unu sa vezi cu ochii tai. la istyle din mall baneasa au un mac mini expus si poti sa te duci sa deschizi aplicatii sa vezi cat de repede se deschid.
eu am unul C2D de 1.83 cu 4gb de ram si isi face treaba foarte bine. din pacate e destul de lenes cand vine vorba de editare video. nu chestii complicate dar orisicat…dureaza mult pana-mi exporta un film montat in iMovie de exemplu. nu te astepta la minuni ca altminteri n-ar fi existat iMac-urile sau MacPro-urile
Eu ca posesor al mai tuturor modelelor de mini pot să vă spun că mini-ul nou cu nvidia la 2.26 este SIMȚITOR mai rapid decât un mini Core Duo cu intel la 1.66 care la rândul său este simțitor mai rapid decât un mini Core Solo 1.5 care este ceva mai rapid decât un mini G4 la 1.42 care e puțin mai rapid decât un mini G4 la 1.25.
Codare 8 minute film PAL în iPhone m4v:
- Mini G4 1.25 / 10.5 - o oră în cap
- Mini C2D 2.26 / 10.5 - câteva minute. Cu 10.6, cu codare asistată hardware ar fi durat cam un minut.
Depinde destul de mult de ce faci cu el. Mac mini este foarte bun pentru destule aplicatii si il poti folosi cativa ani fara probleme.
Daca iti permite bugetul totusi poti sa te indrepti spre un iMac 21.5 inch.
de ce să-și ia iMac? cu ce e mai bun iMac-ul decît Mini? eu lucrez de 2 ani pe un mini și fac simulări pe el. dacă nu folosește aplicații/jocuri ce să necesite placă grafică dedicată nu văd ce rost ar avea iMac-ul. iar dacă vrei ceva cu mare putere de calcul iei MacPro…
Nu ma intereseaza in mod special jocurile, desi NVIDIA 9400GS cred ca ruleaza fara niciun fel de probleme Warcraft III™, Starcraft™ si World of Warcraft™, Cred ca am sa ma indrept catre un Mac Mini la 2.26GHz. Si eventual sa fac upgrade la 4GB RAM. Mai am o intrebare legata de sistemul de operare Mac OS X. Voi primi in pachet un DVD continand sistemul de operare sau este instalat pe o partitie de tip read-only?
He, he…forget about Windows, man Orice Mac nou vine cu DVDuri de instalare (la fel ar trebui și la cele second-hand, dar în ultima vreme mulți le vând/cumpără fără discuri, treaba lor). Poți face update-uri la software fără să te temi de Genuine Advantage Tool (parcă așa îi zicea? )