Sunt un utilizator nou de mac si am, deocamdata, unele mici probleme:
1. Cand deschid un fisier si fac unele modificari la el , ca sa le pot salva trebuie sa-i arat mereu calea. La Office era o iconita cu o discheta si cand o apasam stia automat ca inlocuieste vechiul fisier. Aici pot face o astfel de setare?!
2. Cand salvez un fisier extensia impicita e cea de mac. Cum pot schimba astfel incat cand salvez sa am extensia implicita .xls sau .doc
1. Cum in windows apasai ctrl+s pt a salva fisierul in care lucrezi, pe mac apesi command+s.
2. Daca vrei sa ai extensia de baza .xls sau .doc, atunci foloseste Office. Sau mai este o optiune la salvare “Save copy as”...bifezi optiunea aia si selectezi “word document” sau ce te intereseaza pe tine.
1. Cum in windows apasai ctrl+s pt a salva fisierul in care lucrezi, pe mac apesi command+s.
2. Daca vrei sa ai extensia de baza .xls sau .doc, atunci foloseste Office. Sau mai este o optiune la salvare “Save copy as”...bifezi optiunea aia si selectezi “word document” sau ce te intereseaza pe tine.
1. Dar tot trebuie sa-i arat calea unde e vechiul fisier ca sa-l inlocuiasca. Eu vreau , daca exista , ceva de genul “Save” si il inlocuieste pe cel vechi cu cel nou fara sa ma mai imi ceara alte detalii, deci ii pastreaza si extensia (chiar daca aceasta era .doc)
2. N-as vrea sa ma intorc la Office. Aici nu exista undeva unde sa poti face o setare de genul “toate documentele realizate cu Pages sa aibe extensia .doc” ?
Sunt un utilizator nou de mac si am, deocamdata, unele mici probleme:
1. Cand deschid un fisier si fac unele modificari la el , ca sa le pot salva trebuie sa-i arat mereu calea. La Office era o iconita cu o discheta si cand o apasam stia automat ca inlocuieste vechiul fisier. Aici pot face o astfel de setare?!
2. Cand salvez un fisier extensia impicita e cea de mac. Cum pot schimba astfel incat cand salvez sa am extensia implicita .xls sau .doc
Multumesc anticipat!
Ceva nu faci cum trebuie, ca să zic așa… Am făcut un fișier nou, l-am salvat într-un loc și am închis Pages. Am dat dublu click pe fișier am mai scris ceva în el și i-am dat command+S. S-a salvat fără să trebuiască să-i dau calea…
Probabil îi dădeai “Save As…”, moment în care apare fereastra aia pentru că la “Save As” întotdeauna schimbi numele fișierului, altfel n-ai de ce să-l folosești…
Pages/Numbers nu salvează documentele direct în format doc sau xls. Trebuie să îi dai Export as Word/Excel document. Faza cu “discheta”(cmd+S) merge doar pentru documente proprii: .pages/,numbers.
Pages/Numbers nu salvează documentele direct în format doc sau xls. Trebuie să îi dai Export as Word/Excel document. Faza cu “discheta”(cmd+S) merge doar pentru documente proprii: .pages/,numbers.
Da, cred ca asta-i problema ... documentele mele cu care lucrez sunt in format doc sau xls (asa le primesc si tot asa trebuie sa le dau mai departe).
Da, cred ca asta-i problema ... documentele mele cu care lucrez sunt in format doc sau xls (asa le primesc si tot asa trebuie sa le dau mai departe).
Atunci NU îți recomand să le editezi în Pages/Number! Deși cele două programe deși pot lucra cu .doc și .xls, compatibilitatea cu aceste două formate este suficient de proastă încât să nu manipulez fișiere vitale de la MS cu iWork, mai ales când trebuie date mai departe. Poți încerca să folosești MS Office pentru Mac, dar și aici am avut surprize (Office 2008 pentru Mac nu îmi recunoaște ecuațiile scrise în Office 2007). În cel mai bun caz, poți exporta fișiere din Pages/Numbers în fomate Microsoft, dar nici atunci nu l-aș da mai departe decât după ce m-am asigurat că pe Windows arată așa cum vreau eu, și nu cum vrea el.
Cea mai bună soluție ar fi instalarea MS Office cu Crossover sau într-un Windows virtual (VirtualBox, VMWare, Paralles).
Fals. Nu are toate facilitațile versiunii de Windows. Am avut probleme la formulare și ecuații, după cum am mai spus. Mai trebuie să o spun încă o dată?
Păi Word 2008 (Win) nu-i compatibil la faza cu ecuațiile nici cu Word 2003 (Win), așa că nu cred că Word 2004 (Mac) să fie. Poate la formulare, nu am încercat.
Incepuse sa ma cam satur de mac-ul asta, pentru ca intampinam problemele astea banale, dar in week-end-ul asta am fost in vizita la cineva si avea un laptop Asus. O Doamne ce greu mergea! Cand am venit acasa “i-am jurat credinta vesnica mac-ului meu” !!!
Oricum, m-am hotarat sa pun si Office-ul pe el dar inca mai analizez care e mai bine: Open Office sau Office 2008.
In alta ordine de idei as vrea sa ma ajutati cu urmatoarele probleme:
1. Am primit un fisier in Excel, l-am deschis si am vrut sa-i setez pagina. Dar nu am reusit sa gasesc in tot meniul de la Numbers de unde se face asta. Puteti sa-mi spuneti de unde pot face asta?
2. Puteti sa-mi spuneti ce setare sa fac la Mail ca atunci cand trimit un mail sa primesc ca un fel “chitanta” ca destinatarul a citit mail-ul?
3. Am incercat un program de pe stick-ul de la Vodafone pentru conectare la internet (si n-am reusit). Ulterior, la 1 zi, mi-au aparut in bara de programe din josul ecranului 2 iconite cu aceeasi denumire: Mac_SwapperDemon. Poate sa ma lamureasca cineva ce-i cu astea?
Bună, eu sunt, de asemenea, noi aici şi nu au cunoştinţă despre aceasta. Dar credeţi că aţi putea rezolvat problema ta. Sunt nou pe aici şi pentru a găsi acest site foarte bun şi am constatat nici o problema aici. Mulţumesc lui Dumnezeu. Orice Cel mai bun mod de Luck pentru tine.