e super insfarsit intra si MAC OS,cu ajutorul lui mosu STEVE,in lumea gamingului.
ce ne mai trebuie:-sistemul de operare cel mia stabil,fara probleme,poate ca are dat insignifiante
-joace cate vrem+ca se vor adauga si altele si altele
deci in concluzie inca o stea pentru nea STEVE si tot odata pentru APPLE ca a mia dat un sut in MICROSOFT, si inca odata sa dovedit ca e mai bun
ce ne mia traba’ sunt niste placi mia ok video,dar nu ma plang imi merge la setari maxime call of duty modern wf
La fel ca iaru, nu prea am timp de jocuri… dar aștept totuși cu interes portarea integrală a Half Life 2, de exemplu. Și poate mă arunc la Civilization V - un joc superb al cărui fan sunt încă de la prima versiune, deși genul ăla de joc mănâncă enorm de mult timp (mai mult decât aș avea eu oricum).
Ca fapt divers, ergonomia programului mi se pare oarecum deficitară: m-am chinuit juma’ de oră să-mi dau seama cum pot relua un download pauzat ieri seară...
La fel ca iaru, nu prea am timp de jocuri… dar aștept totuși cu interes portarea integrală a Half Life 2, de exemplu. Și poate mă arunc la Civilization V - un joc superb al cărui fan sunt încă de la prima versiune, deși genul ăla de joc mănâncă enorm de mult timp (mai mult decât aș avea eu oricum).
Ca fapt divers, ergonomia programului mi se pare oarecum deficitară: m-am chinuit juma’ de oră să-mi dau seama cum pot relua un download pauzat ieri seară...
Poate vrei sa spui Civilization IV. Civilization V nu a aparut inca(sept 2010) si e win only(asa se preconizeaza pana acum) insa au timp sa-l scoata si pentru mac. Daca tot vorbesti de ergonomia programului poate navigai pe steam-ul “mare” ca sa zic asa. Ai un mar sus in bara de search fix in capul programului la dreapta de [videos] si [demos], care te duce la partea de mac store al steam-ului. Un ghid simplistic de navigare pe softpedia.
dic ember, am facut si io cont :D. acuma downloadez portal si torchlight, sa vad ce e de capul lor. cat timp insa avem valve + blizzard + ubisoft pe mac, apple e o platforma gaming decenta!
Poate vrei sa spui Civilization IV. Civilization V nu a aparut inca(sept 2010)
Poate fi “pre-achiziționat” deja pe Steam.
Asa e poate fi achizitionat, cum poti achizitiona si Call of Duty Modern Warfare 2 sau Battlefield Bad Company. Faptul ca poti achizitiona ultimele doua de exemplu nu inseamna ca ai acces la ele de pe OSX. Insa daca ai bootcamp nu va fi nici o problema. Steam iti vinde indiscriminatoriu in ideea ca ti le adauga contului tau(evident) si le poti folosi unde vrei tu si pe ce vrei tu; nu-l intereseaza cum si de unde accesezi steam si cumperi jocul. Te duci la un amic, te loghezi pe contul tau, downloadezi si play. Odata ce te-ai delogat desi jocul e “preloaded” nu mai are nimeni acces la el fara credentialele tale. Priveste contul tau de steam ca un mediu unic de depozitare a jocurilor, mediu care e agnostic de platforma(Win,OSX si in curand si Linux).
Exista si controverse legate de steam pentru ca Valve nu sunt niste sfintisori. Cum ar fi politica preturilor discriminatorie dpdv geografic. De exemplu call of duty modern warfare 2 costa 60 dolari in state iar in Europa 60 de euro. Ei, cel putin la titluri AAA, fac 1euro=1$. Sunt alte medii online de distributie care nu fac aceasta discriminare pretul fiind acelasi oriunde pe glob.
Seria Civilization e disponibilă și pe mac; însă nu știam că ei îți vând și produse incompatibile cu sistemul de operare… mi se pare ridicol. Deși, dacă stau să mă gândesc bine, dacă merg în magazin și cer o vâslă, vânzătorul nu-i obligat să mă întrebe dacă am barcă.
Steam e un fel de “browser”. Inainte de lansare era facut pe motorul trident al IE7. Imediat inainte de lansarea pe osx a fost masiv modificat, fiind in prezent bazat pe webkit rendering engine.
@canaris. Corect, steam iti vinde ce vrei. Daca tot ai “steamplay” -adica jocurile tale crossplatform sunt accesabile din contul tau indiferent de os - steam iti vinde si alte jocuri in speranta ca ai bootcamp. De ce sa iti refuze steam vanzarea unui titlu pe motiv ca nu este suportat pe platforma curenta?
Nu prea mă pricep: am instalat Portal prin Valve, și-a făcut el un folder Applications în User/Bogdan. Văd că Portal are vreo 200 kb - să înțeleg că jocul e undeva pe server la ei? Deci pe viitor, după o reinstalare de OSX, trebuie să o iau de la cap, sau pot pune dmg-ul undeva, ca back-up?
content-ul e in /Users/~/Documents/Steam Content, insa nu vad fisiere .dmg deloc… altcumva ruleaza ei software-ul. intre timp am si terminat jocul. foarte original si bine facut!