#import directive
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 22.09.06

In objective c se foloseste #import directive in loc de #include cum este in c pentru header files.
Stie cineva ce diferenta este intre ele?
Am inteles ca daca folosesc #import sunt asigurat ca un header file nu este inclus de mai multe ori si nu mai trebuie protejat cu:

#ifndef HEADER_H
#define HEADER_H
@interface
...
@end
#endif

Semnătură 

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.—Albert Einstein

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Moderator
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

in flash, include ia fisierul respectiv si-l adauga la compilare in codul curent().
import in schimb doar ii spune codului curent ca poate sa caute si in codul importat.
presupun ca acelasi principiu e si aici.

trickul cu ifndef nu-l stiam avand in vedere ca nu stiu C, dar in objective-c poti sa importi si in interfata si in implementare si in alte clase importate aceeasi clasa ca nu se intampla nimic rau. cred ca e un habit bun sa importi totul in interfete.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 22.09.06

In c daca incluzi in program de mai multe ori acelasi header file iti da eroare la compilare si e indicat ca toate headerele ce contin #define,function prototypes sau mai ales typedef sa fie protejate cu #ifndef.
Vroiam sa fiu sigur ca in objective c nu mai este necesar acest lucru.

Semnătură 

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.—Albert Einstein

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: Vienna, Austria
Macuser din: 19.10.08

Ai înțeles bine.

Semnătură 

Membru retras.