Salut.După câte se vede eu sunt pe invers,vreau Mac pe Windows din motiv ca am un MacBook Air luat de la Orange care a stat o perioadă la cineva care i-a instalat un Windows XP(RETESTRAK) stabil, fără licenţă din câte am înţeles.Am pe Boot Camp Control Panel Windows pe disc 1.Aş dori să păstrtez Windows-ul şi să instalez Mac OS că aş beneficia de licenţă şi aş putea să-l am şi în limba română , de pe cd-urile originale pe care le am, fără să-mi pierd datele pe care le am în prezent şi să le pot prelucra cu ambele sisteme de operare.Menţionez că nu-s bine pregătit în domeniu în concluzie vă rog să-mi exlicaţi dacă e posibil ca la un copil de clasa 1-a.Mulţumesc anticipat.
Sau, când ești pe Windows, în dreapta jos, unde sunt iconițele de ceas/rețea, nu ai și un romb gri? Dacă da, dă un click-dreapta pe el și alege “Restart in Mac OSX”.
Da am în task bar un romb Boot Camp pe care dacă-l accesez din Windows după cum am menţionat la început.Dau clic pe Boot Camp Control Panel şi în imaginea deschisă am în stânga sus Startup disk apoi într-un chenar ,la mijlocul ei,o iconiţă sub care scrie Windows iar su chenar în stânga scrie You have selected Windows on disk 1 iar în dreapta butonul RESTART pe care dacă-l apăs mă înterabă dacă sigur vreau restart că restatarea se va face în Windows din disk 1.Dacă-i dau restart în Mac Os X scrie că nu localizează the Mac OS X boot volume.L-am aprins,am ţinut tasta ALT şi a apărut o imagine cu un HD sub care era o săgeată cu vf. în sus sub care scria Windows dedesubt un buton co săgeată sus/jos şi-n stânga lui semnul de unde wireless.Dacă-mi spuneţi cum poate lipesc imaginile astea.
1. Mac pe Windows…hmm, exprimarea e defectuoasă. De fapt tu vrei să pui la loc MacOs X pe MacBookAir-ul primit, nu?
2. Ţi s-a explicat că trebuie să-ţi faci un backup la datele pe care le ai acum pe sistem şi apoi să încerci să reinstalezi sistemul de operare de pe DVD-urile primite cu notebook-ul. Pentru a putea instala îţi trebuie ori o unitate optică externă pe care să o cuplezi la portul USB, ori dacă nu, prin wireless şi DVD-ul pe care scrie MacOs X disc 1.
3. După ce ai instalat MacOs X, ai acolo un program care se cheamă bootcamp prin care-ţi poţi instala şi Windows-ul dacă mai ai nevoie de el.
4. restul mai poţi citi pe la wiki.
Da nu poti sa stergi mac os cand face instalarea prin boot camp.Poate nu stie sa inre in mac os ca partitia odata formata nu ai cum so stergi din cate stiu eu,nu urlati daca nu e bine:)
Cel mai simplu ,salvezi ce ai important date de pe windows pe un stick
Instalezi pe curat MacOSX ca asa se cuvine la un Macbook Air si apoi cu Bootcamp sau VmWare,Parallels ,VirtualBox instalezi Windows daca este necesar si gata.
După cum am scris de la început am un MacBook AIR luat de la ORANGE.Când dau click pe iconiţa romb gri din dreapta jos de lângă iconiţele cu ceas,reţea baterie ş.a.m.d.,se deschide o fereastră mică cu nişte comenzi(1.“About Boot Camp”,2.“Boot Camp Help”,3.“BootCamp Control Panel…”,4.“Restart in Mac OS X…”)am încercat toate 4 opţiuni(1.se deschide o fereastră mică cu imaginea a două harduri suprapuse şi text Boot Camp Version 2.2 Copyright 2006-2009 Apple Inc.All Rights Reserved,2.am citit tot cu atenţie Şi am înţeles,3.se deschide o fereastră mai mare decât la 1 cu butoane sus I.Startup Disk mai jos"Select the System you want to use to start zour computer”, pe la mijloc un dreptunghi în care am o iconiţă şi sub ea text “Windows"sub dreptungi text"Zou have selected Windows on disk 1"pe aceeaşi linie în dreapta butonul de Restart pe care dacă îl apăs computerul se restartează tot în Windows mai jos este un buton orb Target Disk Mode… iar în stânga lui text “Click to restart this computer in Target Disk Mode"cu explicaţia “After you restart this computer in Target Disk Mode,zou can connect it to another computer using a FireWire cable and use it as a hard disk “, II.Brightness,III.Remote,IV.Kezboard,V.Trackpad).La comanda 4 se restartează tot în Windows.