1 din 2
1
Modificare comportament Dock
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 17.05.09

Fac un apel la veteranii intr-ale Apple-ului, de fapt ale Mac OS-ului.

Doresc un program care sa poata modifica comportamentul dock-ului in urmatoarea maniera, caz concret : in momentul in care deschid o aplicatie (fie broswer web, fie aplicatie in sine) dock-ul sa ruleze in background (atentie nu hide, aia este deja o optiune existenta in snow leopard) si in momentul in care bat cu mouse-ul in zona dock-ului (fie ca e asezat jos sau pe laterale) sa apara in prim plan dock-ul, aplicatia ce ruleaza sa ramana vizibila, adica sa nu isi modifice nimic, iar dupa ce parasesc zona dock-ului acesta sa revina la starea de background.
Sunt relativ nou trecut in tabara Apple si am cautat in zadar de ceva timp incoace o aplicatie care sa se comporte conform cerintei de mai sus. Pe Windows eram obisnuit cu o aplicatie ce se numea Rocket Dock (practic imita dock-ul de mac) si puteam seta acest comportament din optiunile programului insa pe Mac sunt cam ghinionist. Am incercat tot felul de aplicatii gen : PresentYourApps etc insa ori nu sunt compatibile cu Snow Leopardul ori nu fac ceea ce trebuie, cert e ca se comporta relativ ciudat, daca selectam “hide dock” pentru diverse aplicatii gen Safari, nu se intampla nimic.
Doresc asta pentru ca detin un MacBook Pro 15” Mid 2009 si din cand in cand simt nevoia de mai multa informatie pe display, probabil daca ar fi fost de 17” n-as fi simtit nevoia ca dock-ul sa fie ascuns avand in vedere rezolutia HD, iar pentru 15” am optat din motive de portabilitate. Varianta de hide and show a dock-ului nu-mi place, nu e ceea ce vreau iar sa-l fac mic mic din nou nu reprezinta o solutie pt mine.

In concluzie astept ceva sfaturi sau mai exact o indrumare catre un astfel de programel.

Multumesc.

Semnătură 

 Macbook Pro 15” Iunibadi, Mid 2010, 2,4 Ghz Core i5, 4 GB RAM, 750 GB HDD, Hi-Res Antiglare Widescreen Display
 Iphone 4 16GB

———————————————
 Macbook Pro 15” Iunibadi, Mid 2009, 2,8 Ghz C2D, 4 GB RAM, 500 GB HDD

“Binele o duce rau in Romania”

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti, Vatra Luminoasă
Macuser din: 11.10.05

Nu știu cum se poate ce vrei tu - eu unul țin dock-ul pe partea dreaptă, fără zoom și lipit sus de bara de meniu (cu Onyx)- așa am mai mult loc pe verticală și icoanele importante din dock își păstrează poziția (dacă îl lăsam centrat, se mișcau pe măsură ce deschideam aplicații și minimizam ferestre. Așa, doar coboară coșul în jos)

Semnătură 

Apple:2x macmini/10.6,10.7, Book G3/9.2,10.1,10.2,10,3,10.4, Q610/A/UX3.1, 128k/6.0.1, Classic/6.0.8
UNIX:SGI Indy/IRIX, Bull DPX20/AIX, HP Jornada 680/JLime, Sun Ultra 1/Solaris, HP 9000 F20/HP-UX
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k
Wiki is Information & Information is Power

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Pfaffing
Macuser din: 30.10.06

Secrets.prefPane

Semnătură 

Localizare Mac OS X 10.5.8

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Oradea
Macuser din: 02.01.09

ai grija,mie SECRETS MI-A DISTRUS OS-ul. (Snow Leopard)
am facut o reinstalare pe CURAT.

Semnătură 

NO to ACTA.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
hamilton - 09 Martie 2010 05:48 PM

ai grija,mie SECRETS MI-A DISTRUS OS-ul. (Snow Leopard)
am facut o reinstalare pe CURAT.

Aceasta se întâmplă când se fac configurări în contradictoriu sau la nimereală. Mie nu mi-a distrus Sistemul.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

tu ai leopard wink Secrets nu e compatibil cu Snow..ma rog,poate acum e, acum 3-4 luni cand am instalat eu nu era.
si tu crezi ca bifez acolo la nimerela optiuni ? fara sa citesc..? doar asa sa fie bifate..? mda

[ Modificat: 09 Martie 2010 06:08 PM de hamilton ]
 Semnătură 

NO to ACTA.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
hamilton - 09 Martie 2010 06:04 PM

tu ai leopard wink ...
si tu crezi ca bifez acolo la nimerela optiuni ? fara sa citesc..? doar asa sa fie bifate..? mda

Nu, nu cred. Dar e posibil ca fără să vrei să fi făcut astfel de configurări, neintenționate.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

versiunea recomandata de Eugen e compatibila cu Snow,acum am verificat…

Semnătură 

NO to ACTA.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member
Din: Alexandria
Macuser din: 19.02.08

Am citit de 3 ori mesajul sa imi dau seama care e diferenta intre optiunea ,,hide,, pe care si eu o folosesc si comportamentul dorit de tine. Hide face exact asta, singura diferenta ar fi ca atunci cand inchizi absolut toate ferestrele docul ramane ascus, trebuie sa te duci cu mouseul acolo sa apara. Daca doar asta ar fi problema cred eu chiar nu ii vad rostul, optiunea hide face exact ce vrei tu.

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Sincer, și eu am citit de câteva ori să îmi dau seama 100% despre ce e vorba. Motiv pentru care am considerat că Secrets.prefPane e soluția la moftul respectiv.
@hamilton, cum e acum, ți-a mai bușit sistemul?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRank
Jr. Member

Voi aveti dreptate, este un moft insa mi-am argumentat necesitatea acestui moft respectiv displayul de 15”, vin de pe un laptop de 17” cu rezolutie HD, deci….
Iar e adevarat ca am facut un intreg roman, dar ca sa explic cat mai clar ce doream.

Multumesc Eugen M. am sa verific diseara si revin cu detalii daca este sau nu ce cautam.

Semnătură 

 Macbook Pro 15” Iunibadi, Mid 2010, 2,4 Ghz Core i5, 4 GB RAM, 750 GB HDD, Hi-Res Antiglare Widescreen Display
 Iphone 4 16GB

———————————————

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRank
Jr. Member

Am instalat aplicatia ce mi-ai recomandat-o insa nu pare sa faca ceea ce doream ohh nu gasesc decat o optiunde de auto-hide pe care o are si Snow Leopardul. La fel de bine este posibil sa fi ratat eu chiar acea optiune astfel ca am sa te rog sa ma indrumi putin.
Nu sunt la primul calculator/laptop asa ca nu-ti fa probleme ca ma prind suficient de repede wink. Tot in genul acesta de aplicatie am mai incercat si MacPilot care avea cam aceeasi interfata.

Daca nu m-am facut inteles de la primul post in legatura cu ceea ce doresc va rog sa-mi spuneti, mai fac o incercare   raspberry

Semnătură 

 Iphone 4 16GB

———————————————

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRank
Member
Din: Alexandria
Macuser din: 19.02.08

Te rugam sa mai faci o incercare ! Hai sa o luam de la coada, ce nu iti convine la optiunea de hide ? Ce te limiteaza la ea ? Nu vad absolut nici o diferenta ca dockul ar sta in spatele ferestrelor sau ascuns in jos, tot ascuns e.  Poate nu am inteles noi bine.

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRank
Jr. Member

Bun, o noua incercare :
1. vreau ca dock-ul sa ramana on/show indiferent de ce s-ar intampla
2. vreau ca orice aplicatie rulez sa o pot rula full screen (adica sa am pe ecran decat menu bar-ul si aplicatia sa acopere tot restul display-ului inclusiv partea de jos care o ocupa dock-ul cand este in modul on/show si astfel dock-ul sa ruleze in background/spatele aplicatiei fara sa se vada)
3. daca doresc sa mai deschid o alta aplicatie sa bat in zona in care se afla dock-ul cu mouse-ul si astfel sa pot accesa orice de pe dock si dupa ce o fac dock-ul sa treaca inapoi in background
4. in momentul in care inchid aceea aplicatie sa-mi apara desktop-ul si evident dock-ul pe show nu hide

Ma deranjeaza la optiunea de auto hide a OS-ului ca nu pot sa aleg decat show sau hide insa eu doream ca aplicatiile sa-mi coboare pana la marginea de jos a ecranului. Uite spre exemplu iTunes-ul poate face treaba asta doar ca dock-ul ruleaza in fata aplicatiei si iTunes-ul se poate prelungi pana la marginea de jos a ecranului dar in background cu dock-ul peste el. Tocmai asta e povestea ca as fi preferat invers : iTunes-ul in prim plan si dock-ul in background dar nu hide astfel incat in momentul in care inchid iTunes-ul, dock-ul sa fie on nu hide, iar nevoia de a putea sa apara pentru x secunde in momentul in care bat cu mouse-ul in zona dock-ului ca sa pot accesa o alta aplicatie sau sa vad ce aplicatii ruleaza in momentul respectiv.

Repet simt nevoia acestui lucru datorita dimensiunii display-ului, in mod sigur un 17” sau mai mult probabil ca nu as fi simtit nevoia asta, pe de alta parte nu mi se pare chiar exagerata cerinta mea, ba chiar fireasca (bine asta probabil de la faptul ca puteam avea asa ceva pe Windows si m-am obisnuit astfel).

Sper sa ma fi facut inteles de data asta si inca o data multumesc de sprijin si rabdare tuturor smile.

Semnătură 

 Iphone 4 16GB

———————————————

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Timisoara
Macuser din: 23.10.06

Scrie o petitie la Apple ca sa includa acestea in noul OSX ..eu nu din punctul meu de vedere nu vad rostul.

Esti pe Snow? folosesti Spaces ? EXpose? probabil ca nu pentru windowsu nu are asa ceva…

Poate nu ai observat…aplicatiile lansate apar in Dock cu un led sub fiecare icon.

Semnătură 

Pegasos II PPC G4/1GHz
Sisteme suportate: 
MorphOS 2.7-nativ
MacOS 9.2.2 prin PegXMac
MacOS 10.4.11 Tiger-emulat prin MOL
——————————————
Amiga 1200 16MHz 2 Mb Chip8Mb Fast AGA
Amiga 600 8Mhz 2Mb Chip 2 Mb Fast ECS
Amiga 500 8Mhz 1Mb Chip 1 Mb Fast
iMac (24”) 2006 (fara display LCD)
AppleTV 2
iPhone 4 16Gb
——Personal Apple Museum——
PowerBook 540c
PowerBook 190
PowerBook 1400cs/166
PowerBook G3 Series “Wallstreet”

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRank
Jr. Member

PegasosII multumesc pentru amabilitate insa… sunt pe Snow, culmea folosesc si Expose si Spaces si credeam ca luminitele de sub icoanele de pe dock sunt de entertainment, nu sunt nici copil si nici de bani gata, laptopul mi l-am luat din banii munciti de mine, nu de parinti si nu de fita si documentat timp de un an cu ce se mananca OS-ul si abordarea Apple. Am habar cu ce se manaca un OS fie el Windows sau Mac, nu ma consider expert caci intotdeauna e loc de invatat.

Hai ca am fost un pic rautacios dar macar sa fiu in spiritul forumului, asa ca nu o lua prea personal wink

Repet este o necesitate a mea, poate altii nu-i simt nevoia asa ca va rog sa mi-o respectati, daca stiti o cale bine daca nu asta e viata insa de fel nu accept lucrurile asa cum mi se dau si fac tot posibilul sa le adaptez nevoilor sau gusturilor mele caci nici Mac OS-ul nu e perfect iar sa ne mintim ca ar fi perfect nu-i vad relevanta.

Asa ca pe scurt : se poate ?? daca da cum si in ce fel, daca nu nu. Ideea e ca sunt genul de om care ma documentez foarte bine inainte de a scoate vreun porumbel pe gura si am ajuns la a va cere ajutorul in extremis.

Multumesc inca o data si astept in continuare solutii, pareri am si eu dar nu totdeauna ma si ajuta :D.

Semnătură 

 Iphone 4 16GB

———————————————

1 din 2
1