Eu din cate am inteles singura chestie care nu se incadreaza in ce doresti tu e ca atunci cand inchizi toate ferestrele dockul ramane ascuns, sau daca inchizi o aplicatie care a umplut tot ecranul si ramai cu una deschisa doar in jumateatea ecranului de exemplu, dockul ramane ascuns.
Sincer, fara nici o rautate nu vad folosul unei astfel de optiuni, ca parere personala cred ca inca incerci sa folosesti OS X Windows style, ceea ce e una dintre cele mai mari greseli, trebuie sa intelegi ca OS X e altfel, iti ofera un mod total diferit de lucru, mult mai inteligent, mai simplu si mai rapid in 99,9% din cazuri.
Recunosc ca si eu am trecut prin faza asta atunci cand am facut trecerea, dar mi-a trecut repede atunci cand am inteles ca OS X nu trebuie luat drept un alt fel de Windows. Alta cauza pentru adaptarea un pic mai lunga a fost ca am inceput cu OS X pe notebook, pastrand desktop-ul cu Windows ca masina principala, mai foloseam si dual boot. Pentru mine transformarea a avut loc cand brusc m-am hotarat sa rad tot ce am Windows si sa imi mut absolut tot pe OS X, practic m-am obligat sa nu mai folosesc Windows indiferent de necesitati. A vrut sa fie doar un test, prima luna a fost ca lasatul de fumat, mai grea, dar dupa scurt timp am vazut lumina, cand absolut toata informatia si toata munca mea a fost portata pe OS X, abia atunci am inteles cu adevarat conceptul acestui OS si am atins nivelul in care mi se intampla exact chestii cum ti se intampla tie, numai ca pe Windows
. De cate ori mai ating un Windows 7 ma trezesc ca fac drag’n'drop unor fisiere pe icoana aplicatiei din bara de jos si nu se deschide, fisierul inca nu e asociat la aplicatia respectiva, tre sa dau click dreapta Open With - Choose Application - Navigare pana in Program Files etc etc etc, ma apuca dracii : WTF fiserul e pe desktop iar launch-erul aplicatiei e un centimetru ma jos, de ce nu poti sa faci asta cu un singur gest. Si sute si sute de chestii, de cate ori sunt nevoit sa ating un Windows prin diverse locuri inevitabil ma apuca dracii, nu mai inteleg deloc conceptul, imi vine sa imi trag palme si mi-am pus de cel putin o mie de ori intrebarea : ,,De ce au facut chestia X sa functioneze asa cand era mult mai simplu si mai rapid altfel (ca pe OS X),,
In fine, ce incerc sa spun este ca abia atunci cand Windows va deveni o ciudatenie pentru tine de fiecare data cand il atingi, cand vei vedea ca absolut totul se face mai complicat, din mai multe miscari, pur si simplu cand 5 minute petrecute pe Windows te vor scoate din sarite, abia atunci o sa fii scapat cu adevarat de ,,Dark Side,,