2 din 2
2
Modificare comportament Dock
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Timisoara
Macuser din: 23.10.06

O paranteza…ai avut okazia sa treci de pe Tiger pe Leopard sa simti cele 300 de new features?

Eu nici acum nu le-am descoperit pe toate wink

http://www.apple.com/macosx/what-is-macosx/apps-and-utilities.html

Pana acum eu il vad cel mai avansat sistem de operare,daca esti putin mai flexibil il vei manui ca un magician.

Semnătură 

Pegasos II PPC G4/1GHz
Sisteme suportate: 
MorphOS 2.7-nativ
MacOS 9.2.2 prin PegXMac
MacOS 10.4.11 Tiger-emulat prin MOL
——————————————
Amiga 1200 16MHz 2 Mb Chip8Mb Fast AGA
Amiga 600 8Mhz 2Mb Chip 2 Mb Fast ECS
Amiga 500 8Mhz 1Mb Chip 1 Mb Fast
iMac (24”) 2006 (fara display LCD)
AppleTV 2
iPhone 4 16Gb
——Personal Apple Museum——
PowerBook 540c
PowerBook 190
PowerBook 1400cs/166
PowerBook G3 Series “Wallstreet”

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 17.05.09

Iti recunosc un lucru : sunt in curtea Apple de vreo 2 luni si oricat am citit timp de 1 an, una e teoria, alta e practica, asa ca pana nu am pus mana pe Apple si Mac OS la propriu cititul meu a fost un fel de apa de ploaie, tocmai de aceea apelez la voi pt ca sunt o groaza de lucruri pe care inca nu le stiu sau carora inca nu le stiu leacul, asa ca rog clementa smile .

La fel de adevarat este ce sustii si tu ca in timp probabil ma voi obisnui cu OS-ul si il voi lua asa cum e si cu bune si cu rele, sunt convins ca daca imi luam MacBook Pro-ul de 17” nu as mai fi avut aceasta “necesitate” sau vorba altora “moft” insa timp de 3 ani am tot avut laptopuri cu display de 17” ultimul fiind un Dell Studio 17” si rezolutie full HD si m-am obisnuit cu aceasta rezolutie care imi permitea sa vad extrem de multa informatie iar acum cu cel de 15” (ales din motive de portabilitate) ma simt un pic cam “inghesuit”

Sa-mi iau si unul de 17” sa rezolv problema dock-ului si sa-l pastrez si pe cel de 15” pentru portablitate ? LOL daca se putea eram suficient de scrantit daaaaaar… totusi e criza si chiar si asta de 15” a fost un efort cam exagerat, insa familia m-a iertat raspberry iar norocul trebuie dramuit.

Semnătură 

 Macbook Pro 15” Iunibadi, Mid 2010, 2,4 Ghz Core i5, 4 GB RAM, 750 GB HDD, Hi-Res Antiglare Widescreen Display
 Iphone 4 16GB

———————————————
 Macbook Pro 15” Iunibadi, Mid 2009, 2,8 Ghz C2D, 4 GB RAM, 500 GB HDD

“Binele o duce rau in Romania”

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Timisoara
Macuser din: 23.10.06

Al meu e de 13” suficient..si am setat vreo 9 Spaces pentru aplicatiile care necesita full scren gen iMovie,iPhoto,iWork,vmware

Si pentru mai multa informatie am AppleTV care reda pe un display de 32”

Semnătură 

Pegasos II PPC G4/1GHz
Sisteme suportate: 
MorphOS 2.7-nativ
MacOS 9.2.2 prin PegXMac
MacOS 10.4.11 Tiger-emulat prin MOL
——————————————
Amiga 1200 16MHz 2 Mb Chip8Mb Fast AGA
Amiga 600 8Mhz 2Mb Chip 2 Mb Fast ECS
Amiga 500 8Mhz 1Mb Chip 1 Mb Fast
iMac (24”) 2006 (fara display LCD)
AppleTV 2
iPhone 4 16Gb
——Personal Apple Museum——
PowerBook 540c
PowerBook 190
PowerBook 1400cs/166
PowerBook G3 Series “Wallstreet”

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Pfaffing
Macuser din: 30.10.06

DA. Acum am înțeles ceea ce vrei. Observ că ‘moftul’ de fapt la tine este o ‘necesitate’ destul de obiectivă.
Panoul de preferințe sugerat de mine nu are această opțiune. DA, MacPilot e un pic altfel.

Explic și de ce.
Mac OS X e facăut dintr-o suită de aplicații.
Astfel Dock este o aplicație de sine stătătoare, ca și celelalte de altfel.  (Inclusiv Finder-ul e așa. Dacă vrei să faci un astfel de experiment îți sugerez să ‘bubui’ Finder-ul, cu greu vei mai intra în sistem. Să nu cumva să te pui să experimentezi, poate fi fatal.)
Așadar, după cum știi, două aplicații deschise concomitent pot fi accesate prin diferite metode,  prin Command+Tab sau direct din Dock, sau dacă ai activat Expose si Spaces - e o altă metodă, sau depinde de cum le ai afișate pe ecran, poate la ai puse una lângă cealttă la vedere, xyz..noțiuni.
Pentru ca ceea ce vrei tu să fie posibil e nevoie de niște modificări în panoul de preferințe dedicat Dock-ului. Există astfel de aplicații, care în preferințe au predefinite posibilități de transparență sau dispariție după câteva secunde sau rămânerea în spate a aplicației respective în momentul în care aceasta nu este utilizată. Ceva de genul cred că ar fi necesar la Dock pentru a fi posibil aceast atribut.

Pentru moment, nu cunosc o astfel de posibilitate. Dar caută, poate există.

[ Modificat: 24 Martie 2010 02:20 AM de Eugen M. ]
 Semnătură 

Localizare Mac OS X 10.5.8

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRank
Member
Din: Alexandria
Macuser din: 19.02.08

Eu din cate am inteles singura chestie care nu se incadreaza in ce doresti tu e ca atunci cand inchizi toate ferestrele dockul ramane ascuns, sau daca inchizi o aplicatie care a umplut tot ecranul si ramai cu una deschisa doar in jumateatea ecranului de exemplu, dockul ramane ascuns.

Sincer, fara nici o rautate nu vad folosul unei astfel de optiuni, ca parere personala cred ca inca incerci sa folosesti OS X Windows style, ceea ce e una dintre cele mai mari greseli, trebuie sa intelegi ca OS X e altfel, iti ofera un mod total diferit de lucru, mult mai inteligent, mai simplu si mai rapid in 99,9% din cazuri.

Recunosc ca si eu am trecut prin faza asta atunci cand am facut trecerea, dar mi-a trecut repede atunci cand am inteles ca OS X nu trebuie luat drept un alt fel de Windows. Alta cauza pentru adaptarea un pic mai lunga a fost ca am inceput cu OS X pe notebook, pastrand desktop-ul cu Windows ca masina principala, mai foloseam si dual boot. Pentru mine transformarea a avut loc cand brusc m-am hotarat sa rad tot ce am Windows si sa imi mut absolut tot pe OS X, practic m-am obligat sa nu mai folosesc Windows indiferent de necesitati. A vrut sa fie doar un test, prima luna a fost ca lasatul de fumat, mai grea, dar dupa scurt timp am vazut lumina, cand absolut toata informatia si toata munca mea a fost portata pe OS X, abia atunci am inteles cu adevarat conceptul acestui OS si am atins nivelul in care mi se intampla exact chestii cum ti se intampla tie, numai ca pe Windows smile . De cate ori mai ating un Windows 7 ma trezesc ca fac drag’n'drop unor fisiere pe icoana aplicatiei din bara de jos si nu se deschide, fisierul inca nu e asociat la aplicatia respectiva, tre sa dau click dreapta Open With - Choose Application - Navigare pana in Program Files etc etc etc, ma apuca dracii : WTF fiserul e pe desktop iar launch-erul aplicatiei e un centimetru ma jos, de ce nu poti sa faci asta cu un singur gest. Si sute si sute de chestii, de cate ori sunt nevoit sa ating un Windows prin diverse locuri inevitabil ma apuca dracii, nu mai inteleg deloc conceptul, imi vine sa imi trag palme si mi-am pus de cel putin o mie de ori intrebarea : ,,De ce au facut chestia X sa functioneze asa cand era mult mai simplu si mai rapid altfel (ca pe OS X),,

In fine, ce incerc sa spun este ca abia atunci cand Windows va deveni o ciudatenie pentru tine de fiecare data cand il atingi, cand vei vedea ca absolut totul se face mai complicat, din mai multe miscari, pur si simplu cand 5 minute petrecute pe Windows te vor scoate din sarite, abia atunci o sa fii scapat cu adevarat de ,,Dark Side,, smile

[ Modificat: 11 Martie 2010 08:51 AM de d3xmeister ]

2 din 2
2