Eugen M. - 10 Martie 2010 12:40 PM
Motiv pentru care, la întâlnirea națională a utilizatorilor de Macintoshc din România - Sinaia 2010, i-am sugerat lui @.ral:cr să ne trimită propriile lui aplicații direct nouă, ca și programator al acestora are tot dreptul. Astfel nu mai are ce comenta Apple despre conținutul acesotra, și nu dețin nici un fel de drept asupra lor. Consider că e mult mai interesant așa.
Problema constă în distribuirea aplicaţiilor de iPhone şi, mai important, de iPad. Alea de OS X pot fi distribuite legal folosind şi alte metode. De vreme ce, ca programator, plăteşti o sumă de bani ca să-ţi urci aplicaţiile pe AppStore, consider că e de prost gust ca Apple să facă o triere după bunul său plac a aplicaţiilor care apar acolo. Dacă eu fac o aplicaţie care să afişeze doar un dreptunghi alb în care să scrie, de exemplu, “HAHAHA” în centru, e treaba mea dacă găsesc “fraieri” să o downloadeze sau să o cumpere. Atâta vreme cât eu îţi plătesc hosting-ul aplicaţiilor mele, atâta vreme cât tu nu-mi dai voie să distribui legal aplicaţiile de iPhone/iPodTouch/iPad decât prin AppStore-ul tău şi aplicaţiile mele nu încalcă regulile de securitate stabilite de tine pe platformele menţionate, nu mă condiţiona ce anume să fac şi ce nu. Şi nu-mi scoate tu din hosting aplicaţiile care crezi tu că nu îndeplinesc nu ştiu ce politică de-a ta. Vrei mai mulţi bani? Ţi se pare că mulţi programatori urcă la tine prea multe aplicaţii? Stabileşte preţuri de hosting per număr de aplicaţii.