iPad 3g / net / Romania / viitor…?
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Brasov
Macuser din: 12.05.09

1.In primul rand m-ar interesa cam care ar fi cele mai avantajoase posibilitati de conectare internet 3g in Romania. Ce fel de sim va folsi iPad? (am inteles ca e un pic diferit!!!)
2.Oare se va adapta piatza romaneasca cu oferte atragatoare ptr conexiunea 3g la iPad? Orange ceva oferte? Poate RDS?
3.Am de putin timp internet mobil de la RDS insa am inteles ca nu merge pe Ipad :(..), sim-ul din modem este de marime normala , l-am bagat si in iPhone am semnal smile) dar daca vreau sa ma conectez spune ca nu sunt asociat unui plan tarifar, probabil trebuie activat alt tarif in plus (stie cineva ?.. nu am apucat sa intreb la RDS)

Vreau sa-mi iau un iPad 3g in viitorul apropiat dar conditia de baza e sa am internet non stop pe el , cat mai eftin , si fara alte improvizatii doar cu sim-ul iPad.

Sfaturi , pareri….?

Semnătură 

Why join the navy if you can be a pirate ?
Steve Jobs

MacBook Pro Retina late 2012 256 ssd
iPad Air Wifi 16gb 8.1
iPhone 6s plus 64gb iOS 11.2.2

Apple TV 2 5.2 jailbroken

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Vezi aici ce mi-au răspuns cei de la RDS când i-am întrebat despre iPad. No comment…

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Din: București
Macuser din: 26.07.07

In mod normal va merge cu orice serviciu activ de date 3g. Setezi APN, User, Pass si esti online. Practic este ca un netbook smile (sa nu auda SJ) cu modem 3g neblocat pe retea incorporat.

Problema este doar a formei cartelei SIM. Zvonurile neconfirmate sunt ca o cartela SIM normala poate fi decupata pentru a incapea intr-un slot micro-sim (suprafata “activa” chipul avand aceeasi dimensiune si diferind doar plasticul din jur).

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: Satu Mare
Macuser din: 24.08.09
Tudor - 10 Martie 2010 04:32 PM

Vezi aici ce mi-au răspuns cei de la RDS când i-am întrebat despre iPad. No comment…

Deci la acest raspuns chiar ca merita un no comment. Dar sa luam partea pozitiva, dupa spusele lor functioneaza 100% :D smile raspberry

Semnătură 

MacBook Pro 13 - mid 2012
apple tv 4th generation
apple watch 42mm
iPhone 6s +
iPad Mini

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
gorrocs - 10 Martie 2010 07:41 PM

In mod normal va merge cu orice serviciu activ de date 3g. Setezi APN, User, Pass si esti online. Practic este ca un netbook smile (sa nu auda SJ) cu modem 3g neblocat pe retea incorporat.

Problema este doar a formei cartelei SIM. Zvonurile neconfirmate sunt ca o cartela SIM normala poate fi decupata pentru a incapea intr-un slot micro-sim (suprafata “activa” chipul avand aceeasi dimensiune si diferind doar plasticul din jur).

Da doamne sa fie asa de usor si pentru RDS ! Eu zic sa vina cit mai repede in RO !!! :D raspberry :D raspberry

Semnătură 

apple tv 4th generation
apple watch 42mm
iPhone 6s +
iPad Mini

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 13.03.08

din cate stiu se va folosi un microSIM, adica un SIM mai mic, deocamdata indisponibil la noi (neexistand vreun gadget care sa aiba nevoie de asa ceva…), iar ca serviciu va merge cu cele oferite de Orange si Voda si restu’ lumii in mod curent… Nu este o solutie sigura decuparea SIMului.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member

vreau sa vad cit va costa acest serviciu la orange de exemplu, luind in considerare ca au modificat radical oferta de internet mobil si internet pe mobil, costa mai mult si primesti mai putin ! :(

Semnătură 

apple tv 4th generation
apple watch 42mm
iPhone 6s +
iPad Mini

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 23.11.08
romescu - 11 Martie 2010 10:04 AM

din cate stiu se va folosi un microSIM, adica un SIM mai mic, deocamdata indisponibil la noi (neexistand vreun gadget care sa aiba nevoie de asa ceva…), iar ca serviciu va merge cu cele oferite de Orange si Voda si restu’ lumii in mod curent… Nu este o solutie sigura decuparea SIMului.

Nu cred ca e o problema cu Microsim-ul ... poti “ciparti” un sim normal smile ... dar binentels dupa aceea nu mai poti folosi acel sim intr-un telefon normal.

Semnătură 

MB Pro Unibody 15”   
MB Air        
iPhone 3GS (32GB)             
iPad 3G (64GB)

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 13.03.08

ziceam ca nu e o solutie sigura. Ai putea avea surpriza sa nu mai functioneze deloc. In special la ce calitate vin in perioada asta simurile…

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member
Din: Brasov
Macuser din: 12.05.09

Am trimis la RDS un mail :                                                                                                                                                                          Buna ziua,

Doresc cateva informatii in legatura cu posibilitatile de conexiune la internet 3g prin rds la un nou device produs de Apple si anume iPad. Precizez ca dispozitivul vine neblocat in nici o retea si posibilitatea de conectare 3g se face cu un sim de tipul Micro SIM ( 3FF SIM) .Dispozitivul nu are functie de telefonie el este destinat numai transferului de date.
Vreau sa stiu daca exista in momentul de fata sau pe viitor o varianta de conectare la internet 3g ptr astfel de dispozitiv.

Nu mi-au trimis inapoi nimic in schimb m-au sunat pe telefon..mobil..vodafone..smile)))...raspunsul dat de un nene de acolo fiind: deocamdata produsul nefiind inca lansat nu stim nimic inca despre el si nu va putem da nici o informatie, cereti informatii la Apple smile....

Ei cum comentati asta ? ..Sa il sun pa Steve sa-l intreb daca merge iPad pe RDS? smile)))

Semnătură 

Why join the navy if you can be a pirate ?
Steve Jobs

MacBook Pro Retina late 2012 256 ssd
iPad Air Wifi 16gb 8.1
iPhone 6s plus 64gb iOS 11.2.2

Apple TV 2 5.2 jailbroken

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Timisoara
Macuser din: 23.10.06

Fapt probat…simul de la RDS de date merge bine mersi pe iPhone,deci si pe iPad va merge cu decuparea necesara

Semnătură 

———————————————————-
MacBook Air 13 early 2015
AppleTV 4K Living
AppleTV 4 Dormitor
iPhone XS 64Gb
AppleWatch Series 4 44’
Apple Airpods
Apple Homepod 2 buc
AirPort Extreme AC
Airport Express 802.11N Gen.1 4 buc pentru Airplay in curte si camere
———————————————————-