Nu reușesc să ordonez două coloane, odată în ordine alfabetică, iar apoi în ordine descrescătoare a valorilor de pe a doua coloană. Asta cu toate că am intrat acolo la ‘Reorganize’ și la ‘Show more options…’ de pe bara cu indicatorul coloanei.
unde “range” este intervalul din tabel (in cazul tau, coloana H).
Incearca la H185 ceva de genul “=COUNTA(H2:H184)”, presupunand ca datele incep la H2.
Ce fac în cazul în care există căsuțe în coloana respectivă fără cuvinte și care, prin urmare, nu vreau să intre în numărătoare? Exită ceva modalitate de a le exclude?
poti sa faci numararea in 2 pasi:
1. o extracoloana cu conditie de “cuvinte” pe metoda =if(H2=”“,”“,if(conditie cuvant,1,”“))
2. sa numeri nonblanks cu COUNTA pe coloana noua
dar totul depinde de ce intelegi tu prin cuvinte/fara cuvinte
daca te referi la caractere ?+)+_$)£( poti sa le scoti cu CLEAN si apoi mai poti sa mai scoti cu SUBSTITUTE
Așa am încercat pentru cele două coloane M și N, însă am pus ‘Sort selected rows’. Nimic nu s-a întâmplat!
din ce vad eu M nu are valori repetitive, cred ca nu intelegi partea de logica din spatele sort.
tu ii zici sa sorteze dupa coloana M si daca pe M sunt 2 valori identice, sa sorteze in subpopulatia aia (2 randuri) dupa coloana N…
P.S. daca prin sortare alfabetica te referi la “pe litere”:
poti sa faci din 2 etape: iei prima litera cu LEFT(H2,1) pe o noua coloana, sortezi dupa aia si dupa numarul de occurrences.
poti sa faci numararea in 2 pasi:
1. o extracoloana cu conditie de “cuvinte” pe metoda =if(H2=”“,”“,if(conditie cuvant,1,”“))
2. sa numeri nonblanks cu COUNTA pe coloana noua
dar totul depinde de ce intelegi tu prin cuvinte/fara cuvinte
daca te referi la caractere ?+)+_$)£( poti sa le scoti cu CLEAN si apoi mai poti sa mai scoti cu SUBSTITUTE
Huh, mult prea complicat :O
O să încerc să-i dau de capăt puțin mai încolo, că acum mi-e capul calendar. 8-)
Dacă nu mă descurc, ai putea să-mi faci o demonstrație?