Running Header in IND CS3
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 17.01.07

Salutare,

Am făcut un document în IND CS3. Este creat pe mai multe capitole. Ca să nu introduc manual la 12 capitole headerul de pagină am creat un running header care introduce automat numele capitolului. Până aici nimic greu. La unele capitole am observat că în loc să le ducă pe 2 rânduri, înghesuie tot textul pe un rând (vedeți exemplul din imaginea atașată). Ce este de făcut? Cum se poate face ca running headerul să intre pe două rânduri, acolo unde e nevoie?

Mulțumesc.

Seba

Semnătură 

TODAY is a gift: that’s why it is called THE PRESENT.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucharest
Macuser din: 05.05.09

Maresti textboxul incat sa incapa doua randuri in ea (chenarul textboxului oricum e invizibil) iar la paragraph schimbi ordonarea inghesuita, de acolo provine problema.

Semnătură 

Powermac G5 Dual 1.8GHz/4GB/320GB Mac OS X 10.5
...si un mar de la piata

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Aș vrea să fie atât de simplu. Boxul l-am mărit și pe două rînduri. Din paragraf style nu am nicio comandă care să îmi strângă textul în halul acela. Ba mai mult, am micșorat fontul. Tot degeaba. I-am debifat și ALIGN TO GRID, doar doar intră fără probleme.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti, Ro
Macuser din: 31.10.07

După jdemii de încercări și alte asemenea prin INDD m-am enervat și am căutat pe net… se pare că:

Beware of Long Variables
The dictionary example uses a running header variable driven by a character style, but the same principles and behavior apply to a running header variable driven by a paragraph style. In that instance, the text of the entire paragraph would populate the variable. This brings up an important caution about text variables in general: The text that populates a variable will never wrap onto another line (or lines). Whatever text is collected by the variable is considered a single, nonbreaking entity. Therefore, the text frame into which you’ve inserted a variable placeholder must be large enough to fit the largest possible amount of text it may find on a single line. When a variable’s text exceeds that length, it won’t create overset text. Instead, the text will be jammed together into a sequence of overlapping characters to force all the text onto a single line in the text frame containing the variable.
For this reason, the Running Header (Paragraph Style) variable typically calls on styles for category headings and section breaks, not body text.

Premiză de la care ar fi trebuit să plec inițial și să nu mă mai chinui. Am uitat că variabilele sunt inLine si nu textBox.

citatul este de aici: AICI

Ce poti face este:
Stabileste 2 stiluri Stil 1 si Stil 2
In text formateaza asa (stil1) CE VREAU SA APARA IN RUNNING HEADER (/stil1)(stil2)ce nu vreau sa apara in runing header(/stil2). Citeste tot articolul de mai sus si poate te ajuta.

[ Modificat: 15 Martie 2010 09:26 PM de grEEnlighter ]
 Semnătură 

Accidentele se întâmplă atunci când doi sau mai mulți oameni vor să pară deștepți simultan.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucharest
Macuser din: 05.05.09

Eu zic ca ar fi mai usor daca ai face un simplu text box si sa scrii in ea textul si sa-l pui pe un master page. Dupa aceea la Pages drag and drop la care pagina vrei sa apara care pagina master.

Semnătură 

Powermac G5 Dual 1.8GHz/4GB/320GB Mac OS X 10.5
...si un mar de la piata

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

@ grEEnlighter: Multumesc frumos. Cam nasol pentru mine. Cartea are deja foarte multe stiluri create (pentru ecuatii, tabele, imagini, capitole etc.). Multumesc frumos pentru ajutor.

@ Sinnerman: Oricum in master page voi pune headerele, ideea era de a-mi usura munca. Asa va trebui in fiecare capitol sa intru pe master page si sa introduc manual headerele corespunzatoare capitolului.

Semnătură