Aveti idee cum fac asta cu Mail.app sau Thunderbird? Am nevoie sa vad inainte de a downloada intreg mesajul din, sa zicem gmail, si apoi sa pot decide - il descarc sau il sterg… In windoze asta e la ordinea zilei - stie cineva pentru mac?
nu stiu cum si daca merge cu gmail, in schimb pop 3 de acasa cu un server romanesc imi merge.
adica, mar+i si o sa iti apara fereastra unde poti selecta din mai multe conturi. nu ai optiune pt a le lua pe alese dupa server insa ai sa le dai remove
Pai nu cred ca merge chestia pe care o vrei tu, nici macar pe Windows, pentru ca daca eu iti trimit un film de 5 MB pe email, nu ai cum sa-i faci preview daca nu descarci tot mailul mai intai. Poate n-am inteles eu ce fel de preview vrei sa faci: la corpul mesajuui? la atasamente?
Deci: vreau o functie a unei aplicatii de mail care sa deschida o fereastra unde sa-mi apara titlurile mesajelor aflate in inbox pop3 (ca al gmail). Acolo sa pot decide care mesaje se sterg direct si care se downloadeaza local. Adica voi chiar nu ati avut niciodata inboxul blocat de un mesaj imens? (Adevarat ca era pe vremea inboxurilor de 10 M maxim.)
Problema mea este ca vreau sa am SI local niste mesaje din gmail inbox si ma enerveaza cumplit ca trebuie sa le descarc pe toate 600. Eu le vreau doar pe cele cu multiplu de 12, na!
In Mail.app ai o optiune in Preferences, pe care daca o bifezi aplicatia te va intreba: “Mesajul asta are un atasament de N MB; Vrei sa-l downloadezi au ba???” Daca dai “ba”, iti trage numai corpul mailului, fara atasament. Dupa care il stergi sau tragi si atasamentul. Asta cautai?
pe windoz - nPOP - un client de mail de 80 de kb care face asta. Foarte util mai ales cand primesti mult junk. Deschizi clientul si fereastra de preview - connectezi - clientul dwld doar headerele (sau, si mai fain, utlimele 100 necitite) apoi declari stare: download, delete sau do nothing = with this message. Acu e clar?
Nu neaparat un checker - insa daca nu gasesc altceva e bun si ala. Probleme cu checker-urile e ca nu tin minte mesajele adica trebe dup-aia sa deschizi clientul real ca sa ai mesajul in offline.
Ma mira insa ca ditamai clientii de zeci de mega nu pot face asta…
Cu riscul de a ma repeta: Thunderbird are la Account Settings “Fetch Headers Only”!!! Alta optiune: Leave messages on server : for at most x days / until I delete them from Inbox.
Deci ia de pe server doar headerele (de la cine ai mail, prin ce servere a venit, ora data, subiect, predicat etc). Nu downloadeaza tot mesajul. Il selectezi si poti downloada si corpul mesajului daca vrei sa citesti.
Da, ai dreptate. Insa, la fetching, nu incepe cu ultimele mesaje primite ci cu cele mai vechi din inbox. Iar optiunea de a modifica acest behaviour - nu exista. Astfel incat, pentru a ajunge la mesajele de astazi - tre sa descar tot, de-acum un an. )