1 din 2
1
MacBook White sau Macbook Pro 13’’ ?
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 17.12.08

Salutari !

Laptop APPLE MacBook UNIBODY Z0GV000JM/RO
Intel Core 2 Duo 2.26GHz, 13.3”, 2GB,
250GB, NVIDIA GeForce 9400M ,
MacOS Leopard 10.6, alb                 —-> 4.399,90 Lei

Laptop APPLE MACBOOK PRO Z0GK000T4/RO
Intel Core 2 Duo 2.26GHz, 13”, 2GB,
160GB, nVIDIA GeForce 9400M,
MacOS Snow Leopard, argintiu           ——>5.199,90 Lei

Ambele noua generatie.

As vrea sa stiu care se merita mai mult ? Diferenta de pret nu este asa mare dar sunt putin nehotarat .... Nu stiu daca ar trebuii sa mentionez ca laptop-ul ar fii pt o fata smile Desigur estetic vorbind cel white este mai frumos dar sunt mici diferente in configuratie intre cele doua modele. 
Am observat ca White - 250 GB // PRO - 160 GB la hdd ... iar in mare sunt la fel ? De ce unul se numeste Pro iar celalalt este “doar” Macbook ? sunt la fel si totusi e o diferenta de pret si sunt 2 modele diferite .... doar pt hdd ?

Multumesc anticipat , astept opinii smile

Semnătură 

People are seasons and seasons change.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Oradea
Macuser din: 01.01.09

Diferneta dintre Macbook Pro si Macbook (only 13”) este un Slot SD,tastatura iluminata si un port FireWire.

Semnătură 

Is that a bent iPhone 6 Plus in your pocket or are you just happy to see me ?

15” Macbook Pro BTO. 13” Macbook BTO. 20”  Cinema Display
iPhone Plus.  Watch 38MM Stainless Steel.  AirPods
iPod Nano.  TV 4K. AirPort Extreme.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 12.03.10

Chiar , intotdeauna m-am intrebat dece e asa diferenta de pret+ ca whiteul are hdd mai mare!si ecranul la pro e mai mic!Nu mi se pare normal sa dai atatia banii pe un laptop la care (parera mea) placa video nu e stralucita deloc!Am eu un mini cu 9400m si nu poti face perwa mare lucru cu ea!Macara daca iei pro ial cel cu 9600(care deasemenea nu stiu cat e de de treaba) altfel nu are rost!

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Oradea
Macuser din: 01.01.09

ecranul la Pro e mai mic ?
Macbook White - 13” Macbook Pro - 13” (15” 17”)- cum sa fie mai mic ?

Semnătură 

Is that a bent iPhone 6 Plus in your pocket or are you just happy to see me ?

15” Macbook Pro BTO. 13” Macbook BTO. 20”  Cinema Display
iPhone Plus.  Watch 38MM Stainless Steel.  AirPods
iPod Nano.  TV 4K. AirPort Extreme.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 17.09.08

Macbook-urile Pro se diferentiaza de Macbook prin placa de baza care permite o cantitate mai mare de memorie Ramm(dar cred ca este doar o limitate soft, pt ca detin un Macbook Black Late 2007, care in specificatii are maxim 2GB, dar acum functioneaza cu 4GB si Snow Leopard), Firewire, SD card, memoria video care era odata dedicata, tastatura iluminata, durabilitatea si estetica carcasei, dimensiune. Dar cel mai bine gasesti aici diferentele in specificatiile apple:
Macbook White Unibody - http://support.apple.com/kb/SP579
Macbook Pro Unibody - http://support.apple.com/kb/SP541

o parere din exterior:
Macbook White Unibody - http://www.everymac.com/systems/apple/macbook/stats/macbook-core-2-duo-2.26-white-13-polycarbonate-unibody-late-2009-specs.html

Macbook Pro Unibody - http://www.everymac.com/systems/apple/macbook_pro/stats/macbook-pro-core-2-duo-2.26-aluminum-13-mid-2009-sd-firewire-800-unibody-specs.html

Sper ca ti-au fost de folos informatiile!

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 12.03.10

Laptop APPLE MacBook UNIBODY Z0GV000JM/RO
Intel Core 2 Duo 2.26GHz, 13.3”, 2GB,  asta citesem din postul lui!Scuze daca am gresit!

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 22.09.06

eu am pro-l de 13” si sunt de parere ca merita diferenta fara discutii,in afara de portul fw si tastatura iluminata nu uita ca are o carcasa de aluminiu care este cu multtttt peste ce-a de policarbonat.
am avut si macbook white si sunt multumit ca am ales pro.

Semnătură 

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.—Albert Einstein

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj
Macuser din: 11.01.08

daca “fata” e geeky ia mbp13, altfel esti la tinta cu plasticul alb.

Semnătură 

S⃣

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Timisoara
Macuser din: 18.04.08

Macbook-urile astea noi (unibody) sunt 10 clase peste cele vechi (case se rupeau aproape imvariabil prin tot felul de locuri).

In esenta, dupa cum zicea si Bobocul, intrebarea este simpla: vrei un port FireWire + SD card slot+ tastatura iluminata + carcasa de aluminiu pe 800 ron? Daca da -> go for it. Daca nu ai nevoie de astea -> mai bine ia-ti inca 2 GB de ram (450 ron) si stii o treaba. De fapt, treaba asta cu 4 GB de ram ti-o recomand oricum, daca fata foloseste laptopul la chestii cat de cat “grele”, sau vrea sa ruleze si Windows in paralel, sau altele.

Eu personal mi-as lua pro-ul, dar nu mi-ar fi rusine nici cu celalalt…

Semnătură 

MacBook Pro 17 “Santa Rosa” /6 GB RAM/500GB Momentus XT/GeForce 8600M GT (Lion)
iPhone 4 32Gb neverlocked | iPad 64+4G stock (iOS 5)

Mini Core Duo 1.83 / 2 GB RAM / 320 GB HDD (Snow)
Lampa iMac G4 17” 1.25 (Leo) + stand iGo
Powermac G4 | 1 Quicksilver + 2 Sawtooth (Tiger) | 2 x Apple Studio Display 15
Powerbook G4 12” Al, 1.5 GHz, 1.25 GB RAM (Leo)
iBook Clamshell Tangerine (9.2.2 + Panther) | Performa 5200 CD (8.1)

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

acum cateva zile i-am comandat fratelui meu modelul de 13” unibody,e destul de ok,am observat totusi ca e mai mare/gros putin fara de cel pro smile
la pro imi place ca nu trebuie sa il protejez de zgarieturi si de mizerie.
nu stiu cum e noul model de unibody white dar cel vechi dupa un timp s-a decolorat.

Semnătură 

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.—Albert Einstein

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Timisoara
Macuser din: 18.04.08
boboc - 14 Martie 2010 10:55 PM

acum cateva zile i-am comandat fratelui meu modelul de 13” unibody,e destul de ok,am observat totusi ca e mai mare/gros putin fara de cel pro smile
la pro imi place ca nu trebuie sa il protejez de zgarieturi si de mizerie.
nu stiu cum e noul model de unibody white dar cel vechi dupa un timp s-a decolorat.

Din specificatii reiese ca e si mai greu decat pro-ul, cu cateva sute de grame. Nu mult, dar na…

La chestia cu zgarieturile nu m-as simti atat de relaxat, aluminiul se zgarie totusi destul de usor. Eu mi-am zgariat pro-ul la baza in mizeriile de pe mese / birouri (mai ales ca e destul de greu).

Semnătură 

MacBook Pro 17 “Santa Rosa” /6 GB RAM/500GB Momentus XT/GeForce 8600M GT (Lion)
iPhone 4 32Gb neverlocked | iPad 64+4G stock (iOS 5)

Mini Core Duo 1.83 / 2 GB RAM / 320 GB HDD (Snow)
Lampa iMac G4 17” 1.25 (Leo) + stand iGo
Powermac G4 | 1 Quicksilver + 2 Sawtooth (Tiger) | 2 x Apple Studio Display 15
Powerbook G4 12” Al, 1.5 GHz, 1.25 GB RAM (Leo)
iBook Clamshell Tangerine (9.2.2 + Panther) | Performa 5200 CD (8.1)

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

eu il am de cand a aparut,mai anul trecut si arata impecabil.
bine,l-am protejat cat am putut,tinut in geanta boa slimcase,dar totusi white-ul dupa o perioada de aproape 1 an avea mici zgarieturi,multe chiar.
la white cel mai ram ma deranjaza ca se decoloreaza langa trackpad,unde tinem ambele maini cand tastam.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRank
Jr. Member
Macuser din: 17.12.08

Va multumesc mult pt promptitudine smile Chiar nu stiu ce voi face ..... Slot SD,tastatura iluminata port FireWire sau 250 GB ? Tough choice :( O intrebare , pe nicaieri nu se mai gasesc prin magazine generatiile anterioare de MacBook PRO ? Sa le vanda ca noi ... sigilate , garantie .. tot tacamul ? Banuiesc ca nu se mai fabrica si probabil din aceasta cauza au disparut si de pe piata , exceptand varianta SH . O prostie din partea celor de la Apple dupa parerea mea , consider ca isi mareau cifra de afaceri daca continuau sa produca si o generatie anterioara.

Semnătură 

People are seasons and seasons change.

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 22.11.08

MacBook Pro mai are un avantaj considerabil in raport cu versiunea simpla, si anume display-ul IPS (in plane switching), mult superior TN-ului (twisted nematic) de la modelul mai ieftin, atat la capitolul culoare si contrast, cat mai ales la marimea unghiului de vizibilitate. Pentru cei care vor sa faca editare foto MBP e mai mult decat recomandat, dar nici gamerilor nu le-ar sta rau cu unul… Drive-ul si memoria le poti upgrada ulterior, cand constati ca nu mai face fatza ultimelor softuri, Apple chiar ofera un manual in care iti arata ce si cum sa faci, prin urmare nu e nici interzis, nici dificil. Poti avea pana la 8 GB RAM pe Pro, fata de 4 GB RAM pe celalalt. Nu demult am fost si eu in aceeasi dilema, dar concluzia e aceeasi, the Pro is Pro for a reason. Grabeste-te, la oferta il poti lua cu 4.500 RON pana la finalul lunii.

[ Modificat: 15 Martie 2010 12:00 AM de AppleGenius ]
 Semnătură 

MacBook Pro 13” 2009
iPhone 6S Space Gray 64 GB
AirPort Express

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

snoopy: tu trebuie sa sti cel mai bine ce model este potrivit pentru tine.
parerea mea a fost ca merita diferenta de bani pentru sd,firewire,tastatura,carcasa.
daca lucrurile enumerate mai sus nu sunt importante pentru tine atunci poti alege varianta white.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: London, UK
Macuser din: 31.05.07

1. carcasa aluminiu
2. port firewire 800
3. iluminare taste
4. sd card reader
5. hdd mai mic

Semnătură 

Suzuki SV650S