nu merge tasta enter la iTerm
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Ploiești
Macuser din: 08.11.05

Se dă ultima versiune de iTerm, care merge bine și frumos, în afară de un singur lucru: când apăs pe “Enter”-ul din dreapta tastei Space, îmi anulează comanda și se comportă ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Dacă folosesc “Enter”-ul mare, merge totul ok. Se poate rezolva cumva ?

Semnătură 

to the aiiirpoooort…

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Ai laptop, nu? Acel Enter este Enterul care in mod normal sta in partea dreapta a unei tastaturi normale, in blocul cu cifre. N-am folosit iTerm, dar probabil ca trateaza diferit Enter si Return (Return este “Enter-ul mare”). Nu ai prin preferintele aplicatiei ceva care sa-i zica sa trateze Enter ca si Return?

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Din: Ploiești
Macuser din: 08.11.05

Da. Ai dreptate, am săpat nițel și practic este “altă tastă”. Am găsit în opțiunile iTerm locul unde se modifică tastele, se poate atribui o altă combinație pentru “num-enter”, dar nu vrea să meargă defel (nici cu “^[ OM” - stringul corespunzător tastei “Return”, nici cu codul hexazecimal pentru el). Mai sap blank stare

Semnătură 

to the aiiirpoooort…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Mda, majoritatea aplicatiilor nu fac diferenta intre Enter si Return. Dar in lumea UNIX cele doua taste au semnificatii si coduri diferite. Mai trebuie spus si ca tastaturile de pe PC (Windows) au in mod eronat etichetata tasta Return cu “Enter”, de unde si confuzia pe care o fac majoritatea celor care vin de pe Windows.

Semnătură 

⌘-N