1 din 3
1
A aparut Mac Pro
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Leiderdorp, The Netherlands
Macuser din: 22.10.05

mamaaaaaaaaaaaaa!

Semnătură 

Blog, blog, drog

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member

Ii spune Mac Pro: Dual-Core Intel Xeon up to 3GHz
Up to 16GB RAM
Up to 2TB storage
placa video de pina la 512 M si multe altele.

La configuratia cea mai mare si mai tare:$8,999.00

Semnătură 

Blog, blog, drog

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 11.10.05

vrei sa spui vre-o 16.000$
eu m-am oprit aici da mai era ceva marunt de cheltuit

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member

16? Mi-l fac in configuratie cu carcasa de aur si cu turnuletze si daca nu il scot la un sutar n-am facut nimik.

Semnătură 

Blog, blog, drog

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

un sutar nou sau vechi? grin

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member

Nu mai conteaza… am revenit la G5-ul meu 1,6G uniproc si la PB-ul meu g4 de 12 inch 1,33G. Mi se pare foarte frumoasa arhitectura PPC in continuare iar astea noi cu Intel inca nu sint coapte…

Semnătură 

Blog, blog, drog

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Parerea mea legată de Mac Pro…

Gama de produse Apple are o MARE lipsă... Şi aceasta este un computer destinat utilizatorilor profesionişti, cu un preţ (SUA) în jur de $1200 - $1800. Să explic.

Pentru mine, ca designer grafic (print, web, chestii dintr-astea), noile Mac Pro sunt pur şi simplu prea performante. Sunt convins că 80% dintre cei care lucrează grafică sunt în aceeaşi situaţie ca şi mine, chiar daca mai toata lumea sustine ca daca faci grafică ai neaparata nevoie de computerul “cel mai cel”. Pot eu folosi 4 core-uri în munca mea de zi cu zi? Probabil că da. Am eu vreun beneficiu semnificativ din asta? Cu siguranţă NU. Munca mea constă (în marea ei majoritate) în desene in Illustrator, paginare în InDesign, Photoshop pentru print şi web, în orice caz, task-uri care nu necesită o putere extraordinar de mare de procesare. Este aceeaşi muncă pe care o fac milioane de designeri. PowerMac-ul meu 2 x 1,8 GHz si 3,5 GB RAM mi-e arhisuficient, ba chiar multe din proiecte le lucrez fara nici o problemă pe iBook G4 @ 1,33 GHz. Dacă aş lucra în domeniul video, alta ar fi situaţia, dar ca designer grafic, cerinţele nu sunt foarte mari, cu excepţia RAM-ului.

Singurele computere desktop Apple ale căror preţuri sunt în gama $800 - $1800 sunt Mac Mini şi iMac-ul. Dar acestea ies din discuţie, pentru că sunt limitate în ceea ce priveşte memoria (maxim 2 GB). Şi atunci, dacă aş vrea să-mi cumpăr un computer Apple, aş fi nevoit să dau (în SUA) minim $2500 pe un Mac Pro pe care rareori îl voi folosi la adevărata sa capacitate.

Neavând o fabrică de bani, Mac Pro-ul ideal pentru mine ar avea un singur procesor Xeon la 2,66 GHz, 4 GB RAM, un singur drive optic, placă video de 128 MB. El nu poate exista din mai multe motive, unul fiind acela că s-ar suprapune peste gama iMac. Păcat, sunt sigur că ar exista mult mai mulţi switcheri dacă Apple ar vinde un asemenea computer.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRank
Jr. Member
Macuser din: 15.10.05

Dar Xeon Dual la 2Ghz ce are? Si costa, in SUA, doar $2199 iar daca ai pe cineva acolo care sa fie student, ajunge chiar la $2029 ceea ce mi se pare acceptabil pentru un Workstation.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

N-are nimic, numai ca nu se incadreaza in gama de pret de care vorbeam eu.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRank
Jr. Member
Macuser din: 15.10.05

E cu $200 peste ...

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
kinezu - 09 August 2006 08:28 PM

E cu $200 peste ...

Da, dar are numai 1 GB RAM, ceea ce nu mi-e nici pe departe suficient. Daca pun 4GB RAM Apple, pretul sare la $3299.

Ca să fiu bine înţeles: nu mă plâng că Mac Pro-urile în sine sunt scumpe, dimpotrivă. În ultimii 2 ani Apple a crescut din ce în ce mai mult raportul dotări/preţ. (Dacă mă gândesc cât am dat eu pe PM G5 acum 2 ani…) Observaţiile mele se referă la faptul că există un segment de potenţiali utilizatori, destul de numeroşi, care nu-şi găsesc computerul Apple optim din punct de vedere al dotărilor şi al preţului. Avem aşa:
- Mac Mini: pentru switcherii care vor să incerce lumea Mac.
- iMac: pentru utilizatorii Mac de acasă
- ???: Pentru utilizatorii Mac profesionişti cu cerinţe medii.
- Mac Pro: pentru utilizatorii profesionişti cu cerinţe mari; tipografii, producţie video, cercetare ştiinţifică, programare.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Administrator

G4: Pentru utilizatorii Mac profesionişti cu cerinţe medii, merge -inca- destul de bine…
    si chiar cu softuri ceva mai vechi
    (mi se intimpla sa mai lucrez cu photoshop 7, datorita filtrelor pe care le am in aceasta aplicatie)

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Da, dar în ziua de astăzi nu mai ai de unde cumpăra un PowerMac G4 nou, cu garanţie, suport tehnic etc.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRank
Member
dacuBurebista - 09 August 2006 08:50 PM

G4: Pentru utilizatorii Mac profesionişti cu cerinţe medii, merge -inca- destul de bine…
    si chiar cu softuri ceva mai vechi
    (mi se intimpla sa mai lucrez cu photoshop 7, datorita filtrelor pe care le am in aceasta aplicatie)

Exact!
Si G5-ul o sa mai ramana o perioada buna de timp in oferta.

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
amenono - 09 August 2006 08:53 PM

Si G5-ul o sa mai ramana o perioada buna de timp in oferta.

Va dispărea de îndată ce au suficiente Mac Pro ca să asigure cererea. Eu îi mai dau maxim 1-2 luni de existenţă pe Apple Store USA. Deja l-au băgat la coada listei.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Administrator

io zic 6….

1 din 3
1