2 din 3
2
A aparut Mac Pro
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Cam are dreptate Tudor cu lipsa pentru sectorul mediu. Poate o sa se remedieze.

Oricum, pana acum mi se pare o tranzitie foarte reusita: Apple si-a facut bine treaba, acum e randul celorlalti, in special Adobe.
Mac Pro-ul nu aduce nimic iesit din comun fata de precedentul Power Mac, ca e si foarte puternic Quadul. Dar totusi, e mai tare decat Quadul (cu putin, dar e), e mai silentios, consuma mai putin curent (ceea ce conteaza, daca aduni costul la curent dupa vreun an…) si e si mai ieftin.

O mentiune speciala despre tranzitie: sunt foarte multumit si din alte doua motive: nu s-a renuntat la Fire Wire 800 si s-a pastrat designul exterior la calculatoare, care e absolut superb!

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRank
Member
Din: Tulcea, Romania
Macuser din: 31.03.06

Cred ca daca ar scoate un MacPro cu un singur procesor Woodcrest ...s-ar incadra exact in categoria medie.  Si placa de baza ar fi mai simpla si deci mai ieftina.

Semnătură 

if it works .. don’t screw with it

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Apropo de “computerul de mijloc”...
Deci avem MacBook Pro şi MacBook…
Acum avem Mac Pro şi lipseşte…  question
Au lăsat loc pentru un computer numit, simplu, Mac? Dacă n-ar fi iMac-ul, aş paria serios pe asta.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRankRank
Administrator

Hm, nu prea cred ca mai scot un alt tip.
Cel mai sanatos ar fi sa imbunatateasca iMacul, in special sa-i permita mai mult RAM.

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca, Romania
Macuser din: 13.12.05

Primele benchmark-uri Mac Pro: http://www.macworld.com/2006/08/firstlooks…bench/index.php

Semnătură 

You’re on a Mac. If something seems complicated, you’re doing it wrong!

 Macbook Pro 13, 2010
 iPhone 5

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRankRank
Member
Din: Brasov
Macuser din: 18.12.05

Din cate am mai citit eu s-ar planui un upgrade la core 2 duo si p la imac, insa clar ca sa poata sa intre pe acea nisa de care zice tudor trebuie sa aibe minim 4 gb ram. Nu stiu ce sa zic daca o sa scoata un Mac (fara pro) pentru ca s-ar putea lega lumea ca nu e mai tare ca vechiul quad.
In rest e inpresionant noul Mac Pro, insa sunt nedumerit de ce au optat la varianta de GPU-uri multiple pentru 7300 gt si nu pentru un fx 7950gt care ar fi adus performanta mai buna.
Totodata eu sincer ma asteptam sa vedem la noul mac pro si varianta de unitate optica Blue-ray, luand in cont ca si Apple a fost implicata in dezvoltarea acestui format alaturi de Sony, si in plus sony si toshiba deja ofera blue-ray pe desktop-urile si notebook-urile produse de ei

Semnătură 

FAN APPLE SI HONDA, Imac, Ibook, Iphone 3G si Honda Civic 5d 1.8 SPORT

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRankRankRank
Administrator

Nu sunt inca coapte timpurile pentru Blue Ray sau similar. E inca prea mare varza, iar oamenii s-au fript deja acum cativa ani cu +/- DVD.
Cand o sa se limpezeasca apele (o unitate sa le scrie/citeasca pe toate) atunci o sa puna si Apple in sculele sale.

Zic si io…

Cat despre echivalentul SLI, da, a cam ramas in urma Apple… Sau poate cauta solutii mai bune?

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
RankRankRank
Member

Da uite ca e ciudat faptul ca se zice ca poti sa iti configurezi sa ai 2, 3 sau 4 FX7300GT, ce nu inteleg eu e de ce nu si 2 sau 4 FX7900GT( ca treaba cu 3GPU mi se pare o prostie)

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 24 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti, Calarasilor Way
Macuser din: 06.04.06
Tudor - 11 August 2006 01:20 PM

Au lăsat loc pentru un computer numit, simplu, Mac? Dacă n-ar fi iMac-ul, aş paria serios pe asta.

Se pare ca nenea Steve ne dezamageste…

Semnătură 

Proud owner of a PowerMac G5, dual core 2.3 GHz, 250+500 Gb SATA, SD, Leo.8, SN CK415HT6R5H,
                iPhone 4, 6 Gb, iOS 7.1.2, SN DNPGVHQ6DP0N
                iPhone 5C, 16 Gb, iOS 9.2, SN F2LLKCGWFFT7

[ Ignoră ]   [ # 25 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
Tudor - 11 August 2006 01:20 PM

De ce nu le faci o scrisoare la Cupertino cu argumentele de mai sus?

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 26 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

citez de pe:
http://www.apple.com/macpro/graphics.html

... the Quadro FX 4500 provides a 3D stereo graphics port for stereo-in-a-window applications, making it an excellent ...

Buna idee. Acuma ca SGI a dat faliment - se infing si pe pietele de Vizualizare & Volume Roaming unde viteza bus-ului din macPro se apropie si 16Gb ram sunt taman suficienti (si ar fi bine sa ofere in ceva vreme si 32Gb) pentru incarcat datele de vazut in ram.

PS: Toate statiile grafice SGI au avut ca configuratie standard conector de ochelari stereo incepand cu 1989.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 27 ]
RankRankRank
Member
Din: Tulcea, Romania
Macuser din: 31.03.06

se pare ca si problema cu blue ray hd-dvd se va rezolva in curand. Ricoh scoate pe piata o unitate care citeste toate standardele si in curnad una care va scrie pe orice ...

Semnătură 

if it works .. don’t screw with it

[ Ignoră ]   [ # 28 ]
RankRankRank
Member

Chiar asteptam sa vad si aparitia unei asemenea unitati optice care sa termine intr-un fel lupta de formate dvd intre toshiba si sony. In orice caz daca intr-un an, doi se vor practica si niste preturi acceptabile si vor aperea si pe piata romaneasca filme in format HD cred ca toti vom fi multumiti de aceste inovatii

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 29 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Cei de la Anandtech au testat noul Mac Pro, iar detaliile le puteţi citi aici. Şi ei au ajuns la concluzia că este tare, are un preţ bun, dar nu toată lumea are ce să facă cu două Xeoane Dual Core, exact ce ziceam eu. smile

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 30 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 14.10.05
kracker - 16 August 2006 05:14 AM

Chiar asteptam sa vad si aparitia unei asemenea unitati optice care sa termine intr-un fel lupta de formate dvd intre toshiba si sony. In orice caz daca intr-un an, doi se vor practica si niste preturi acceptabile si vor aperea si pe piata romaneasca filme in format HD cred ca toti vom fi multumiti de aceste inovatii

Numai sa avem si televizoare HD… smile

2 din 3
2