Salut tuturor, din nou, multumesc pentru ajutor 
In linii mari am inteles cum sta treaba cu antenele astea satelit. Sunt constient ca nu o sa reusesc din prima sa montez, de exemplu, o antena toroidala cu 13 LNB-uri, nici nu a fost in intentia mea acest lucru. Linkul cu imaginile de mai sus l-am postat de curiozitate, eram curios sa stiu ce-a vrut individul sa faca. Atata tot.
Am demarat aceasta discutie pentru a ma lamuri, pentru a intelege cateva notiuni de baza, pentru a intelege fenomenul si, evident, pentru ca si ceilalti utilizatori macuser care, cine stie, candva, vor dori sa faca cu manutza lor o antena, sa aiba un punct de plecare. Caci stiu si eu cum e sa stai sa citesti sute de pagini de forumuri de specialitate si sa nu pricepi nimic. Grrr… :((
Kata4@
Iti dau dreptate, pare complicat dar nu vreau sa renunt. Nu este o chestiune urgenta, nu trebuie sa cumpar echipamentele si sa le montez maine, nu arde, nu frige. Iau lucrurile incetul cu incetul. Stiu ca a apela la o firma de specialitate este solutia cea mai usoara si cea mai la indemana, uneori chiar mai avantajoasa din punct de vedere finanaciar, dar imi doresc sa am satisfactia ca este totul facut cu manutza mea. Mai mult ca sigur ma voi impotmoli, nu ma voi descurca sa fac anumite lucruri, ma voi enerva, o sa iau la suturi pisica si cainii, o sa-mi bat nevasta (glumesc) dar nu ma las

Eugen@
Si tie iti dau dreptate, o sa pierd toata ziua cu telecomanda in mana, intr-o prima faza, apoi o sa ma plictisesc sa casc ochii la AlJazeera (de exemplu) si voi reveni la fotbalul meu si programele romanesti. Si atunci mai mult ca sigur voi considera ca am dat banii de pomana pe 200 de LNB-uri (exagerez, n-o sa fac niciodata acest lucru, era un nevinovat exemplu). Cred ca, asa cum spuneam mai devreme, o sa ma opresc la un Quad. Pentru inceput.
ClaudiuT@
Multumesc pentru explicatii referitoare la FullHD vs HD Ready. Insa n-o sa ma multumeasca niciodata explicatia ca Mitica de la Liga e interesat doar sa-si ia banii. Ce se intampla acum cu televizarea meciurilor din campionatul romanesc mi se pare o mare mizerie, foarte multi microbisti sunt privati de fenomen doar pentru faptul ca locuiesc la tzara (de exemplu) si nu-si permit sa-si faca un abonament la un furnizor de televizune prin cablu sau sa-si puna o antena offset pe casa. Nu mai discut despre disputele dintre operatori, despre interese si altele. Eu unul nu mi-as imaginat niciodata ca, daca nu voi putea fi pe stadion, nu voi putea sa vad vreodata la televizor derbiul Steaua vs Dinamo (sau invers), cel mai important meci de fotbal din campionatul intern si, din punctul meu de vedere, cel mai asteptat. Eh, si mi s-a intamplat, imi vine sa vars pe mitica de la liga si pe interesele lui. Eu sunt convins ca se puteau gasi solutii pentru microbistii din toata tara care sunt acum fortati sa migreze catre piratarea pe intrenet a transmisiilor sau sa faca tot felul de magarii cu diverse receivere.
Este doar un punct de vedere personal.