2 din 2
2
probleme power mac g4 - posibil baterie bios consumata?
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Timisoara
Macuser din: 18.04.08
Comanescu-Surdu Radu - 26 Mai 2010 05:49 AM

e absurd
powerbookul ala oricum e busit si nu se poate numi computer pe care ruleaza os X ... asa ca de ce sa nu pot sa il instalez pe alt mac ca doar am dat banii pe el?!

Nu e vorba de licenta, e vorba de o limitare tehnica a discului respectiv. Sistemul de operare OS X vine in general in doua variante: discurile atasate fiecarui calculator atunci cand este vandut de nou si respectiv, variantele RETAIL, adicatelea discurile vandute independent de calculatoare. Prima categorie, discurile care vin cu calculatoarele, nu functioneaza decat pe modelul de calculator cu care au venit (respectiv powerbook si, foarte probabil ca nu pe ORICE powerbook ci doar pe cele care sunt cat de cat din seria si generatia defunctului tau portabil). Dat fiind ca nu prea ai de unde sa iei un disc de “prima categorie” care sa functioneze pe PowerMac, ramane doar varianta RETAIL.

Problema cu varianta retail este ca nu se mai gaseste de cumparat, suportul unui sistem de operare inceteaza la lansarea succesorului succesorului sau. Astfel, sistemul cel mai recent care ar functiona pe PowerMac-ul tau (10.4 sau “Tiger”) nu mai este suportat de catre Apple de la lansarea lui 10.6 “Snow Leopard” in septembrie 2009. Sigur, nici nu are nevoie de suportul Apple, merge bine-mersi si fara, dar problema e ca nu il poti cumpara de la Apple sau de la reselleri (poti cumpara 10.5 “Leopard” sau 10.6, dar nici unul nu va rula pe PowerMac la 400).

Singura solutie (toate astea presupunand ca problema este la nivelul sistemului de operare) este sa faci rost, de preferinta de la un macuser pe care il cunosti personal, din orasul tau, de un disc (original sau copie) de OS 10.4 Tiger si sa faci cum am zis in post-ul anterior.

Semnătură 

MacBook Pro 17 “Santa Rosa” /6 GB RAM/500GB Momentus XT/GeForce 8600M GT (Lion)
iPhone 4 32Gb neverlocked | iPad 64+4G stock (iOS 5)

Mini Core Duo 1.83 / 2 GB RAM / 320 GB HDD (Snow)
Lampa iMac G4 17” 1.25 (Leo) + stand iGo
Powermac G4 | 1 Quicksilver + 2 Sawtooth (Tiger) | 2 x Apple Studio Display 15
Powerbook G4 12” Al, 1.5 GHz, 1.25 GB RAM (Leo)
iBook Clamshell Tangerine (9.2.2 + Panther) | Performa 5200 CD (8.1)

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05

Nu exista nici o limitare tehnica a discului. Se poate instala prin FW sau direct pe hard discul scos din mac si pus apoi la loc. Fara probleme. Apple nu vrea sa folosesti discul ala la alceva, dar poti sa ocolesti restrictia.

Repet: FireWire

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 30.08.07

bleah
am cautat pe torent am gasit un 10.4
l-am downloadat si cand sa il ard am vazut ca era varianta de cd - vreo 4 cduri
am cautat iar am gasit varianta de dvd - 2,5 giga - l-am ars pe dvd si l-am instalat
imi mentint totusi parerea ca e o prostie apple si mac in special datorita acestei limitari a instalarii sistemului de operare pe alt computer
adica eu am dat banii pe sistemul de operare mac os 4 10.3 cand am cumparat powerbookul
powerbookul s-a ars si vreau sa pun sistemul pe un computer mai vechi ... de ce nu as putea face asta?! Tinand cont si de faptul ca powerbookul s-a ars din cauza firmei apple care l-a facut prost - fara racire buna, ca sa se strice si sa iti iei altul.
iar faza cu dvd retail care nu se mai gaseste de cumparat la apple, m-ati facut sa zambesc ... auzi ... cumparat ... hahaha , ce gluma buna, eu si cumparatul de la apple.
nici daca voi castiga la loto 2 milioane de euro nu voi mai cumpara ceva de la apple dupa ce experiente stupide am avut cu ei si cu computerele lor “speciale”
ar trebui sa se faca “special olympics” pt apple-uri…

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: spatele laserului
Macuser din: 13.02.07

Comanescu-Surdu Radu are avertisment pentru promovarea pirateriei software.

BSA-ul citește cu atenție acest forum iar sfatul avocatului nostru este că dacă primim o hotărâre judecătorească, să colaborăm cu autoritățile și să le dăm toate datele de identificare a utilizatorilor cerute. In istoria forumului au mai fost “altercații” legate de piraterie software cu BSA și reprezentanți ai firmelor, dar s-au rezolvat din fericire pe cale amiabilă.

PS: e un utilizator vechi al forumului care a pățit-o pe pielea lui (reclamat de un “binevoitor”) și poate să-ți confirme că într-adevăr vine duba cu mascați cu hotărârea judecătorească în mână și îți confiscă TOATE electronicele și mediile de stocare din casă.

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

ba da voi sunteti chiar prosti pa bune
de vreo 2 ani tot faceti scandal pe aici cu mac osul vostru de 3 lei
ce piraterie software visezi mai ?
tocmai am explicat ca am dat bani pe acel program, si cum laptopul este stricat, am dreptul sa il folosesc, parca vorbesc turca pe bune
ca sa nu mai zic ca sunteti perversi
vreau si eu sa vin la tine acasa, bai administratorule si sa vad daca ai toata muzica, toate filmele, toate programele cu licenta… sa vedem cine e piratul cu adevarat!
sa fim seriosi… baietii care au mac si sunt administratori au TERA de materiale piratate.
stiu exact ce inseamna pirateria, legea dreptului de autor & stuff
eu am platit mac osul ala si daca il folosesc pe alt computer nu este soft piratat, in schimb daca mascatii aia gasesc un mp3 cu elvis pe vr-un cd de-al tau, te-ai ars…
si daca iti mentii parerea ca NU am dreptul sa instalez programul os X pe alt computer, pt ca primul nu mai merge, si vrei sa ma dai in judecata ca sa mai castige Steve Jobs inca 30 de dolari pe langa cele 3 miliarde pe care le are (degeaba pt ca il mananca cancerul cu toti banii lui) atunci il dau si eu in judecata pt ca mi-a vandut un jaf de computer care nu are un sistem de alerta in cazul in care e supraincalzit si pt ca m-a pagubit cu 1000 de euro! Iar spre deosebire de el , 1000 de euro pt mine inseamna enorm… as putea sa merg la mare anul asta!

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

e, da nu mai are nici un rost threadul asta
inchideti-l si gata

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: spatele laserului
Macuser din: 13.02.07

Comanescu-Surdu Radu va avea o pauză
sper că va acorda mai multă atenție la modul de adresare în spațiul public

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Timisoara
Macuser din: 18.04.08
Administrator - 27 Mai 2010 06:44 PM

Comanescu-Surdu Radu va avea o pauză
sper că va acorda mai multă atenție la modul de adresare în spațiul public

Pacat… Si nici nu a apucat sa-mi vanda Powermac-ul… as fi dat minim 50 ron pe el, macar pentru cutie…

Semnătură 

MacBook Pro 17 “Santa Rosa” /6 GB RAM/500GB Momentus XT/GeForce 8600M GT (Lion)
iPhone 4 32Gb neverlocked | iPad 64+4G stock (iOS 5)

Mini Core Duo 1.83 / 2 GB RAM / 320 GB HDD (Snow)
Lampa iMac G4 17” 1.25 (Leo) + stand iGo
Powermac G4 | 1 Quicksilver + 2 Sawtooth (Tiger) | 2 x Apple Studio Display 15
Powerbook G4 12” Al, 1.5 GHz, 1.25 GB RAM (Leo)
iBook Clamshell Tangerine (9.2.2 + Panther) | Performa 5200 CD (8.1)

[ Ignoră ]   [ # 24 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Sînt oameni care NU vor sfaturi. De fapt, singura lor plăcere e să se vaiete şi să aibă dreptate.
Aşa cum mulţi dintre noi pot avea vise perverse şi dorinţe ruşinoase, nu e chiar obligatoriu să-ţi dai drumul la pofte şi la gură în spaţiul public.
De aceea, există şi lucruri care se subînţeleg.

2 din 2
2