Vin și eu cu următoarea întrebare către cei care au mai lucrat cu iWeb și poate știu, pot și vor să mă ajute un pic: fac o pagină web folosind nici mai mult nici mai puțin decât iWeb. Toate bune și frumoase, a mers cât de cât perfect până în momentul în care trebuie să pun un filmuleț de pe YouTube, când, surpriză mare - nu îmi arată controlul de widget (să-mi aleg URL-ul), îmi rămâne un chenar și-atât… Și nu, dublu click nu mă ajută să interacționez cu widgetul respectiv.
Trebuie doar să introduci url-ul către video. E simplu, uită-te la foto.
PS Dacă ți-e bușit iWeb închide-l, șterge-i fila cu preferințe și deschide-l din nou. Ai grijă, dacă ai lucrat ceva la site, să-ți salvezi munca. Baftă!
MacintoshHD/numeletău/Library/Preferences caută fișierul com.apple.iWeb.plist și trage-l pe Desktop. Deschide iWeb și încearcă din nou. Dacă totul merge bine, poți șterge acel fișier.
sunt destul de sigur ca nu sse poate introduce cod de youtube in iWeb. numai anumite programe de slideshow sunt acceptate de program. Am incercat cu iWeb 08 si nu am avut nici o sansa. Cand ajung la calculator verfic daca mai am bookmarks cu ce am gasit atunci si revin.
MacintoshHD/numeletău/Library/Preferences caută fișierul com.apple.iWeb.plist și trage-l pe Desktop. Deschide iWeb și încearcă din nou. Dacă totul merge bine, poți șterge acel fișier.
Ștersăi și tot la fel se comportă... God damn it….
sunt destul de sigur ca nu sse poate introduce cod de youtube in iWeb. numai anumite programe de slideshow sunt acceptate de program. Am incercat cu iWeb 08 si nu am avut nici o sansa. Cand ajung la calculator verfic daca mai am bookmarks cu ce am gasit atunci si revin.
Ce cod de YouTube?!? Poate nu m-am exprimat destul de bine în cerințe, hai să explic: vreau să fac exact ultima parte a filmulețului de aici (http://www.apple.com/ilife/tutorials/#iweb-movie) dar nu mă lasă, în sensul că mie nu îmi apare căsuța în care se introduce URL-ul filmulețului. Tot ce apare la mine e un chenar alb, gol, fără sigla de YouTube, fără nimic.
Deci, ștersăi preferințele, făcui pagini noi, încercai tot ce-mi trecu’ prin cap…. Nu vrea și pace, și culmea, cu orice widget aș încerca… M-am gândit și că poate o fi pus undeva în background, selectai “bring to front”, tot nimic….
Acuma sunt pe punctul de a selecta altă tema, poate o fi asta problema la mine - momentan folosesc tema “Bebop”. Cine știe…..
Verifica persmisiile…eşti user cu depturi depline pe Mac?
Se pare ca ai mai multe erori acolo…încearcă in final si o reinstalare iWeb..nu ştiu ce sa mai zic
Așa o să fac…. dacă nu e vorba de tema aleasă (și garantez că nu e asta, n-are cum, e ilogic) atunci creez un user nou și văd cum se comportă pe ăla. Partea ce nu o știu face încă e cum îmi iau site-ul de pe userul ăsta vechi și îl copiez pe ăla nou.
Verifica numai dacă poţi insera pluginuri pe un site ASA de proba cu userul creat si publici local
operatiunea asta cu copiatul paginii pe alt user nu am făcut nociodata..dar dacă ai cont pe me.com si backup probabil se sincronizeaza pagina pe noul user ,dar nu ştiu sigur dacă asa face