1 din 2
1
A reusit cienva sa isntaleze windowsul de pe USB stick ?
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Iasi
Macuser din: 03.04.07

Mi s-a stricat unitatea de CD (si eu eram sigur ca MACurile sunt infailibile)... nu cred ca a citit mai mult de 50 de discurti in viata ei.. dar ma rog.
Am nevoie sa instalez Windows…

A reusit cineva sa faca asta fara unitate de dvd? am un imac G5 (intel) 20” - si chair incep sa il urasc.

Cica ar merge cu rEFIt - dar nu prea vrea sa booteze nici ala stickul cu kitul de windows :|

Orice idee ar fi apreciata.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 22.09.06

eu nu am reusit sa fac windows-ul sa booteze de pe nici un disc extern,am reusit doar ubuntu si os x,amandoua au mers perfect dar windows nu.

Semnătură 

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.—Albert Einstein

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Moderator
Din: Oltenita, Calarasi
Macuser din: 14.11.06

Pai decide-te in primul rand ce iMac ai… ori e G5 ori e Intel? Si ca sa iti raspund la intrebare, windows-ul daca vrei sa il instalezi, mai bine o faci de pe o unitate optica externa decat sa te chinui sa faci stick-ul ala sa mearga. Stiu ca exista utilitare care te ajuta sa creezi un stick boot-abil cu kit-ul de windows pe el, dar nu stiu pe nimeni sa fi fost asa disperat sa se chinuie cu asa ceva.

Semnătură 

27” iMac 3,1GHz Intel Core i5
MacPRO OctaCore 2,8 GHz
PowerMac G5 Dual Core 2,3GHz, PowerMac G3 400MHz, PowerMac QuickSilver Dual G4 800MHz, iMac G3 400MHz Ruby & Indigo PowerMac MDD Dual G4 1,25GHz
Macintosh Classic II, Quadra 610
Pad 2 White 32 GB 3G+WiFi
iPhone 7 32GB
XBox classic, XBox 360, PS4 slim, Nintendo Wii, Nintendo 64 Black & Pokemon Edition, Original Gameboy, DSi XL, GBC, GBA, PSP.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 02.12.07

Diferențe între instalarea OS X de pe un stick și a Windows 7  LOL

Semnătură 

iPhone 5c

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member

Graveyard, nu e nevoie sa fii naspa…. am nevoie de ajutor nu sa imi arati cat de dejtept esti tu…
MAC-ul meu e ca al doilea din semnatura ta (si am asa o vaga impresie ca e G5: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/0/01/Imac_G5_20inch.jpg/711px-Imac_G5_20inch.jpg). Asa ca ca nu o mai fa pe atotstiutorul… daca stii cum se face bine, daca nu, nu am nevoie de comentarii pe langa subiect (sau de jigniri de genu ca sunt disperat).

Calinescu, multumesc pentru cele doua tutoriale, le stiu, le-am urmat, primul face intr-adevar un stick pe care appleul stie sa il booteze, al doilea in schimb face un stick bootabil dar din pacate nu e bootabil si pe apple (adica booteaza corect pe un PC dar nu si pe iMac) :(

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member
Macuser din: 04.01.10
Cosmin Varlan - 21 Martie 2010 06:13 PM

Graveyard, nu e nevoie sa fii naspa…. am nevoie de ajutor nu sa imi arati cat de dejtept esti tu…
MAC-ul meu e ca al doilea din semnatura ta (si am asa o vaga impresie ca e G5: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/0/01/Imac_G5_20inch.jpg/711px-Imac_G5_20inch.jpg). Asa ca ca nu o mai fa pe atotstiutorul… daca stii cum se face bine, daca nu, nu am nevoie de comentarii pe langa subiect (sau de jigniri de genu ca sunt disperat).
Calinescu, multumesc pentru cele doua tutoriale, le stiu, le-am urmat, primul face intr-adevar un stick pe care appleul stie sa il booteze, al doilea in schimb face un stick bootabil dar din pacate nu e bootabil si pe apple (adica booteaza corect pe un PC dar nu si pe iMac) :(

G5 nu e Intel.
Windows 7 USB/DVD Download Tool
http://store.microsoft.com/Help/ISO-Tool
http://images2.store.microsoft.com/prod/clustera/framework/w7udt/1.0/en-us/Windows7-USB-DVD-tool.exe

Windows 7 USB/DVD Download tool allows you to create a copy of your Windows 7 ISO file on a USB flash drive or a DVD. To create a bootable DVD or USB flash drive, download the ISO file and then run the Windows 7 USB/DVD Download tool. Once this is done, you can install Windows 7 directly from the USB flash drive or DVD

şi citeşte aici http://forums.macrumors.com/showpost.php?p=8743326&postcount=76

Semnătură 

An Apple a day keeps the doctor away wink

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 28.02.06

@Cosmin: omul ti-a atras atentia ca ai gresit cu G5. Dupa aia sari de c*r in sus si insisti in greseala. Ai inceput cu stangul.
In al doilea rand, Mac-urile Intel booteaza de pe stick doar in caz de EFI loader, mai putin cu MBR. De-asta merge pe PC si nu pe mac.

Semnătură 

0% MacBook Pro 17” Unibody 2.66Ghz, 4GB RAM, SSD 256GB Corsair P256
60% Macbook Unibody 2.4GHz
60% iPad 32GB
0% iPhone 3GS 32GB
0% iMac Aluminium 2.4 GHz, 4GB RAM, 150GB WD VelociRaptor
50% iPod Touch 1st gen, 8GB

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRank
Jr. Member

OK, am inteles… My bad… am vreo sansa sa fac USB stick de asta cu EFI Loader ?

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 28.02.06

Pentru windows, nu prea. Ar fi avut ceva EFI capability Vista, dar Win7 nu stiu/nu cred.

Cel mai ieftin e sa-ti iei un dvd exten pe USB (asa am si eu). Mac stie sa faca boot de pe el, la fel ca de pe cel intern.

Semnătură 

0% MacBook Pro 17” Unibody 2.66Ghz, 4GB RAM, SSD 256GB Corsair P256
60% Macbook Unibody 2.4GHz
60% iPad 32GB
0% iPhone 3GS 32GB
0% iMac Aluminium 2.4 GHz, 4GB RAM, 150GB WD VelociRaptor
50% iPod Touch 1st gen, 8GB

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRank
Jr. Member

Am avut unu si nu am reusit… adevarul este ca in unitate am avut blocat un windows 7 pe 64 de biti si ala cand boota ma intreba daca vreau optiunea 1 sau 2 (fara sa imi zica ce inseamna) Cam ca aici:
http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:G73MsVjYXI_SWM:http://jonsview.com/wp-content/uploads/2009/01/img_2256.jpg

Si tastatura era moarta (nu se aprindea ledul cand apasam pe caps). Am vazut ca Adrian Iordan mi-a dat un link sa il citesc… din pacate imi cere doua stickuri si nu am… dar vad eu de unde fac rost.
Poti sa imi dai niste detalii/situri sa citesc despre ce inseamna EFI asta ?

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRank
Jr. Member

Gata, am reusit….
Va multumesc la toti dar in special lui adrian a carui link m-a ajutat sa rezolv beleaua:
http://forums.macrumors.com/showthread.php?p=8743326#post8743326

(al doilea post din threadul de aici m-a ajutat sa instalez windowsul… ii dau un copy paste si aici in caz ca va dispare de acolo vreodata):

This guide helped me come to this this http://insidethebrackets.blogspot.co…r-with-no.html  . I don’t know if it’s to late for that but here is what i did. I have pre unibody macbook pro early 2008 version with out superdrive. For this guide you do not need a usb! What you need: rEFIt (to be installed and working every time you boot), a Windows 7 iso and Parallels Desktop 5 (this is what i used).
1)So star by making a bootcamp partition (if you haven’t already).
2)When bootcamp askes you to start instaling windows quit it.
3)Go to Disk Utility and unmount the bootcamp partition! If you don’t parallels may start bitching.
4)Start Parallels 5 and create a new virtual machine
5)In first window push “Skip Detection”
6)Select witch windows you wont to install
7)Virtual machine type: Custom
8)CPU and RAM default
9)Hard Disk Option: No hard disk
10)And start, a window should appear prompting you to push start to install windows. Don’t do that yet!
11)In the lower right corner of the windows installation window there is a button “virtual machine configuration”, push it.
12)There you will have 3 options. Go to “Hardware” option.
13)Select “CD/DVD-ROM” and from a drop down menu select the windows 7 iso
14)Then push “+” and add Hard Disk. From the drop down menu select bootcamp
15)Go to Boot Order and be sure that the order is like this “1)CD/DVD-ROM,2)Hard-Disk,3)Floppy,4)Network Adapter”
16)Push ok and start installing windows 7
17) Watch closely when the installation prompts you to restart the first time STOP! the virtual machine and quit parallels.
18) Now comes rEFIt in.
19)Restart your Mac. And when it boots to rEFIt you will see that the windows partition is there. Enter it. The windows 7 will start re configuring stuff. And will continue to install windows normal. After it’s done. Install bootcamp drivers if you don’t have them go to “isohunt” and get the bootcamp 3.0 drivers.
20) After you installed the bootcamp 3 drivers got to nvidia page and download the latest video card drivers for your mac. Coz bootcamp has old ones. Well that’s all. Hope this guide will help some.

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 20.05.10

Nu am vrut sa deschid un alt topic ca sunt cunoscatori in acest topic.
Buna ziua.Sunt nou pe macuser si folosesc un macbook 13 inch ,procesor intel 2,4, 4gb ram etc.As avea nevoie de un pic de ajutor.as vrea sa stiu tastele secrete la bootare si am incercat prin bootcamp sa instalez win7 cu o unitate optica externa dar nu pe usb ci pe firewire.Problema intalnita este ca nu booteaza de pe firewire.Daca este cineva dispus sa ma ajute multumesc anticipat.

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRank
Jr. Member

Basically pentru bootcamp nu exista decat tasta option (alt) care aduce un meniu din care selectezi ce vreis a bootezi. Totusi nu cred ca il convingi asa sa booteze de pe firewire. banuiala mea este ca o sa vrei sa instalezi windowsul la fel cum am facut si eu (cu un stick, pe usb).... am scris mai sus cum am reusit.

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
Rank
Newbie
Din: 

mersi mult o sa incerc acum dar ori mi se pare complicat ori nu reusesc eu,de 2 zile ma chinui sa fac un stick bootabil.mersi mult inca odata,apropo acum tin apasat pe tasta alt dupa ce am facut treaba cu boot camp si imi da sa intru pe snow leopard sau unitatea optica pe firewire unde am windowsul si cand dau pe windows imi apara un folder cu semnul intrebarii sau marul .alta problema care o mai am este ca eu sunt in canada si aici nu prea am la cine merge sa intreb:)
.mersi inca odata.

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
Rank
Newbie
Din: 

nu am reusit nimic :(,cred ca nu ma pricep indeajuns,careva cu un help sa ma ajute?nu stiu sa imi dea un id de mess sa pun webul habar nu am:)

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRank
Jr. Member
Macuser din: 16.11.09

E posibil sa mai existe si alta varianta.

O sa descriu aici pasii in mare, daca e cineva destul de temerar ca sa incerce probabil ca o sa fie nevoie de cateva modificari.

1. Crearea partitiei bootcamp si formatare FAT32.
2. Montare iso Windows 7 si copiere toate fisierele pe partitia bootcamp
3. Instalarea prin copiere a unei versiuni de dos (FreeDos de exemplu) si setarea partitiei bootcamp sa fie de boot
3. Restartare cu tasta Alt apsata. Teoretic ar trebui sa dea meniul din care poti sa startezi de pe partitia bootcamp
4. Intrare in dos, se merge in directorul i386 si se lanseaza install/setup
5. La instalare se alege sa lase sistemul de fisiere intact altfel se pierd fisierele de instalare
6. Dupa ce windows-ul este instalat, conversie sistem de fisiere la ntfs (se face cu o comanda sistem)
7. Instalare drivere Apple si update-uri Microsoft

Aceasta varianta este pur teoretica, dar cred ca are sanse de reusita.
De tinut minte ca FreeDos are si suport pentru USB, cel putin teoretic se pot lua fisierele necesare pentru instalare de pe un stick usb (in felul acesta se poate formata direct in NTFS la instalare)

1 din 2
1