suport ext4 in Snow Leopard
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: București
Macuser din: 14.12.09

Am căutat prin forum dar nu am găsit nimic legat de problema următoare: am un hard extern formatat ext4 și vreau să îl accesez din Snow Leopard. Există vreo cale? Mulțumesc anticipat.

Semnătură 

iMac “Core 2 Duo” 3.06 21.5-Inch (Late 2009)
iPhone 4S 16G

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Timisoara
Macuser din: 23.12.08

Nu cred sa existe deocamdata solutie pentru problema ta. Exista drivere doar pentru EXT2 si EXT3, dar si alea destul de buggy.

PS: Sunt curios totusi, de ce ai formatat hardul extern EXT4, mai ales daca doresti sa-l folosesti pe mai multe platforme? Cred ca FAT32 este singurul sistem de fisiere care se poate citi/scrie nativ de toate sistemele de operare uzuale. Restul implica probleme ori pe o platforma, ori pe alta. Cand foloseam si Windows, imi formatam hardurile externe FAT32 (in ciuda limitarii binecunoscute a dimensii maxime a unui fisier la 4 GB). De cand folosesc doar OS X si Linux, le formatez HFS+ fara jurnalare, dar si asta este evident un compromis.

Semnătură 

MacBook 2,4 GHz Intel Core2Duo, 4 GB DDR3, 250 GB HDD, NVIDIA GeForce 9400M
MacBook Pro 2,8 GHz Intel Core2Duo, 4 GB DDR3, 500 GB HDD, NVIDIA GeForce 9400M, NVIDIA GeForce 9600 GT

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: București
Macuser din: 14.12.09
aronvirginas - 22 Martie 2010 11:36 PM

PS: Sunt curios totusi, de ce ai formatat hardul extern EXT4, mai ales daca doresti sa-l folosesti pe mai multe platforme?

Eh, un concurs de împrejurări grin Repartiționarea unui laptop cu Linux, cu backup prealabil pe hardul extern formatat ext4 din comoditate, ca tot eram în Linux. Acum mă gândisem să păstrez backupul și pe Mac, pentru mai multă siguranță - și de aici problema, mi-a zis Snow Leopardul că nu recunoaște filesystemul. Nu e ceva vital, era mai mult o curiozitate până la urmă, dacă se poate sau nu, oricum de-acum încolo îl folosesc cu FAT32.

Mulțumesc pentru răspuns grin

Semnătură 

iMac “Core 2 Duo” 3.06 21.5-Inch (Late 2009)
iPhone 4S 16G

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: Timisoara
Macuser din: 23.12.08
Moshu - 23 Martie 2010 12:11 AM

oricum de-acum încolo îl folosesc cu FAT32.

Da, probabil asta e cea mai buna solutie, in conditie in care nu vrei sa stochezi imagini de DVD-uri pe el. grin

Semnătură 

MacBook 2,4 GHz Intel Core2Duo, 4 GB DDR3, 250 GB HDD, NVIDIA GeForce 9400M
MacBook Pro 2,8 GHz Intel Core2Duo, 4 GB DDR3, 500 GB HDD, NVIDIA GeForce 9400M, NVIDIA GeForce 9600 GT