Disper - Adobe Premiere Pro
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 22.10.09

Vreau sa fac un clip in adobe premiere pro si de 2 zile ma chinui sa import un amarat de film.
Este MP4, daca-l bag in APP, mi-l vede sacadat, deci e bun de aruncat la gunoi.
L-am convertit, l-am rasconvertit, o singura daca mi s-a intamplat sa-l convertesc in .mov si sa-l importe, insa si de data asta mi-l vede sacadat.

Anul trecut iar am avut treaba cu el, atunci foloseam windows, si l-am convertit in wmv, si apoi a rulat perfect in APP.
Pe-asta l-am facut in mai multe timpuri de avi, am incercat pana si wmv, zice ca nu gaseste codecuri.
De unde naibi iau codecurile astea nenorocite, ca-mi vine sa-l dau dracului de tot, m-am saturat de convertit, rasconvertiti, draci de-amiaza, totul pentru NIMIC.

Am cautat la google, si n-am gasit nimic, niciun codec.
Nu vreau sa folosesc iMovie, vreau APP

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Constanta
Macuser din: 04.05.09

eu am observat o chestie la premiere win fata de mac: daca fac import de pe camera dv cu setari standard, pe win imi creeaza un fisier .mkv iar pe mac .mov. Se pare ca mac-ul lucreaza mai bine cu fisierele native lui si quick time-ului. (ca sa nu mai spun cum se misca un fisier .mov adus in premiere oe windows). incearca sa vezi cum se comporta in final cut; daca nu pro macar final cut express. Si imi mai permit sa fac o afirmatie legata de fps 24 fata de 29. Sa nu iti fi creat fisierul cu setari ntfs - 29 fps. Zic si io. wink

Semnătură 

Apple rules.
iMac 21.5 inch, late 2012, Intel Core i5 2.7 ghz, 16 gb ram ddr3 1600mhz, 512mb video Nvidia Geforce GT640M, 256 gb ssd ADATA,
Macbook Pro late 2006, 2,16 Ghz Intel Core 2 Duo, 4 gb 667 mhz DDR2, 128 mb video ATI RADEON X1600, 500gb hdd
Macbook Pro mid 2010, 2,66 ghz intel core i7, 8gb ram 1067 DDR3, 512mb video, 500 gb hdd
iPhone 6 Gold

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucharest
Macuser din: 28.09.06

Voi vreti sa faceti editare video fara a avea cele mai mici notiuni din domeniu. O sa va suparati pe mine dar, totusi, cautati cate ceva de citit cu ABC-ul editarii neliniare, lecturati si abia apoi va apucati de treaba.

Sunt extrem de multe formate de compresie atat video cat si audio. Unele sunt editabile, altele nu. Mpeg4 ... nu! Este un format de vizionare. Nu intru in amanunte.

E vorba de NTSC, nicidecum ntfs. Ala-i sistem de fisire si nu norma video. Care nu e 29fps, ci 29,93 sau 30 ... etc, etc, etc.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Constanta
Macuser din: 04.05.09
E vorba de NTSC, nicidecum ntfs. Ala-i sistem de fisire si nu norma video. Care nu e 29fps, ci 29,93 sau 30 ... etc, etc, etc.

Mda, nu imi vine sa cred ca am scris ntfs; ma gandeam la ntsc dar se pare ca a iesit pe langa. Eh, inca sunt la servici prins cu treaba, sper sa mi se scuze greseala - CLAR - monumentala.

Semnătură 

Apple rules.
iMac 21.5 inch, late 2012, Intel Core i5 2.7 ghz, 16 gb ram ddr3 1600mhz, 512mb video Nvidia Geforce GT640M, 256 gb ssd ADATA,
Macbook Pro late 2006, 2,16 Ghz Intel Core 2 Duo, 4 gb 667 mhz DDR2, 128 mb video ATI RADEON X1600, 500gb hdd
Macbook Pro mid 2010, 2,66 ghz intel core i7, 8gb ram 1067 DDR3, 512mb video, 500 gb hdd
iPhone 6 Gold

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 22.10.09

Cu Premiere Pro deja-mi fac nervi.
Iau maine After Effect.
Sper ca mai stiu sa lucrez in el, ca de-asta nu m-am mai jucat de-asta vara.
Merci oricum pentru ajutor.
Am fost atent la ce-ati spus, insa fara succes.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
Rank
Newbie
Din: Bucuresti
Macuser din: 12.10.09

Intradevar, cred ca trebuie sa vezi mai intai care sunt parametrii materialului pe care vrei sa-l editezi(sistemulPAL,NTSC..,FPS25,24,30…,compresia).Cand vrei sa importi materialul, proiectul trebuie configurat mai intai cu parametrii corespunzatori. Nu poti edita un film NTSC intr-un proiect PAL(apare acea sacadare a imaginii).
Aici FINAL CUT cred ca are un avantaj, cand tragi prima data fisierul in timeline iti configureaza automat proiectul, in ton cu tipul imaginii folosite.
Bafta multa!
Cu after effects o sa fie si mai complicat pentru editare, este un soft de compozitie.

Semnătură 

MacBook Pro 17 antigl
Intel Core 2 Duo
Processor Speed: 3.06 GHz
Memory: 4 GB
iPhone 4s