2 din 2
2
Color settings in Adobe CS4 intr-o tipografie
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
Rank
Newbie
Din: Bucuresti
Macuser din: 24.06.08

Au legatura , Gollum.  In scandensitometre ele sunt chiar incarcate de furnizor. Tu alegi doar tipul de hartie si tehnologia de print .

de exemplu : ” File name : ISO Coated_v2_eci.icc ; Characterization file : FOGRA 39L ”  - si aici ai valorile Lab pentru 1485 patch-uri si densitatile CMYK.

Semnătură 

mmkprint

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 11.12.07
mmkprint - 02 Aprilie 2010 08:53 PM

Au legatura , Gollum.  In scandensitometre ele sunt chiar incarcate de furnizor. Tu alegi doar tipul de hartie si tehnologia de print .

de exemplu : ” File name : ISO Coated_v2_eci.icc ; Characterization file : FOGRA 39L ”  - si aici ai valorile Lab pentru 1485 patch-uri si densitatile CMYK.

Aici m-ai pierdut, nu inteleg nimic. Care furnizor, ce incarca, ce cauta densitatile in ICC…..

Semnătură 

PowerMac G4
Macbook White 2.16
iPhone 3G/16GB

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

și e departe de întrebarea inițială smile

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Timisoara
Macuser din: 03.04.06

Citind (in graba ce-i drept) mesajele voastre in urma celui postat de mine initial, ar trebui sa mai adaug citeva lucruri: acel “Custom” de la Settings, este pentru ca da, am anume setare de profil, masurind cu un densitometru pentru opace am facut acele corectii pe curbele de CMYK. In ce priveste “dot gain”, am intrebat un coleg (care consider ca este mult mai priceput decit mine la calibrari etc.) si la recomandarea lui am pus acel 20%, da stiam ca indiferent de valoarea dot gain vizualizarea fisierului in Photoshop nu este afectata. smile
Desigur nu lucrez 100% “ca la carte”, dar ma straduiesc, pe cit pot, sa controlez cit de cit procesul.
Chiar daca pare un “miracol” ca la tipar imaginea corespunde cu ceea ce am pe monitor - indiferent ca am trimis la terti tipografi fisierele prelucrate de mine spre diverse moduri de imprimare (si-au facut ei selectiile de film) sau ca dupa filmele mele au tiparit mai multe tipografii - nu au fost probleme, cel putin pina acum. smile

2 din 2
2