Mini-DVI e folosit din considerente de spatiu - dupa cum sugereaza si denumirea, e mai mic decat un DVI. Deci, incape de minune in portabile. http://en.wikipedia.org/wiki/Mini-DVI
Adica Apple a facut un port la care nu poti conecta nimic DIRECT, ci doar prin intermediul unor adaptoare. Ca sa fiu si mai clar: exista periferice care au si ele port mini-DVI?
Pentru ca, asa cum stim cu totii, prin orice adaptor, reduci oarecum calitatea semnalului, oridecare ar fi acela, asa ca….nu e putin ciudat?
Mini-DVI e folosit din considerente de spatiu - dupa cum sugereaza si denumirea, e mai mic decat un DVI. Deci, incape de minune in portabile. http://en.wikipedia.org/wiki/Mini-DVI
bun, stiu ce este si cum arata, intrebarea era alta.
La portabile sunt de acord, dar la iMac-ul meu de 20”...??? )
Teoretic, orice producator de monitoare ar putea sa faca un monitor cu mufa Mini-DVI, dar e logic ca nimeni nu-si bate capul sa faca asta, din motiv de compatibilitate.
sa ne intelegem, economia de spatiu este la EXTERIOR, nu la interior. Acolo e problema la laptopuri, la iMac 20” cred ca totusi exista suficient loc pe spate, nu? )
nu e ciudat deloc cind esti o firma care ai standarde proprii si formate propietare - apple nu e singur in postura asta
mai da-ne si noua un exemplu in care creezi ceva doar la un singur capat, la >OUT si la <IN nu ai nimic care sa fie exact la fel. eu sunt de acord cu formatele proprietare etc, dar sa zicem ca faci o mufa cu 27 pini care e standardul tau, mufa GIGEL. Pai daca produci si monitoare, pui si pe ele mufa GIGEL, tocmai pt a merge f. bine cu calculatorul din care iese semnalul, nu?
nu creezi doar mufa gigel, pe care apoi vezi ca ai creat-o degeaba, ca tot in VGA, DVI, S-Video sau Composit ajungi…
tu ai problema ta…
firmele au alte probleme, legate de marketing, de vinzarietc.
de exemplu, pot sa-ti aduc un surub pe care nu-l poti desface daca nu ai o cheie speciala - este fix acelasi lucru
OK, incheiem discutia ca nu ne intelegem. Surubul se strange si se desface la fel cu una sau cu 2 chei, dpdv al rezultatului final nu al cuplului de forte etc etc ce ar mai putea fi pe acolo, dar la iesirea video degeaba ai tu super placa video daca intre iesirea ei si monitor sau TV sau altceva pui un ADAPTOR de 19 US$. Totusi semnalul tau final este PRODUS de acel adaptor, avand ca sursa semnalul tau bun din placa video.
asta iti zic si eu - Apple NU ARE CHEIE SPECIALA, are doar surubul.