cred ca e intradevar o chestie de vanzari, nu de spatiu….chiar si la Apple exista un exemplu care contrazice teoria cu spatiul si acela e mac mini care in esenta este un laptop fara baterie si a incaput in el o iesire DVI.
Nu e nici o chestie de “bling-bling”, e o chestie de costuri, de ergonomie, de proiectare. Mac Mini trebuia sa aiba o iesire normala pentru ca la el trebuie sa conectezi OBLIGATORIU un monitor, nu? Deci au preferat solutia care nu da absolut nici o bataie de cap utilizatorilor. La iMac si la portabile, monitorul extern este pur si simplu OPTIONAL, deci se poate sacrifica un pic de confort in favoarea castigarii a catorva milimetri de spatiu, care pot fi esentiali in momentul in care proiectezi un asemenea computer.
Si ar mai fi un aspect… Daca vei cumpara un mac de la magazin (adicatelea nou noutz) in cutie vei gasi si adaptorul cel mult hulit (de unii). Daca il cumperi second-hand, asta deja este problema ta.
ala nu e adaptor, e cablu propriu-zis.
sa-ti fac o schema, poate pricepi, ca te vad baiat inteligent
SURSA SEMNAL————————————-> DESTINATAR SEMNAL
conexiune DIRECTA (1 fir) - poate fi si miniUSB-USB
SURSA SEMNAL————————————-> ADAPTOR———————————————-> DESTINATAR SEMNAL
fir nr. 1 (scurt, al adaptorului) + al doilea fir
conexiune INDIRECTA (2 fire) - daca tu crezi ca e la aceeasi calitate, incearca sa asculti un semnal 5.1 la care cele 6 fire sunt convertite din TRS in mini jack si inapoi de vreo 2-3 ori si sa-mi spui daca se pierde ceva semnal
Nu e nici o chestie de “bling-bling”, e o chestie de costuri, de ergonomie, de proiectare. Mac Mini trebuia sa aiba o iesire normala pentru ca la el trebuie sa conectezi OBLIGATORIU un monitor, nu? Deci au preferat solutia care nu da absolut nici o bataie de cap utilizatorilor. La iMac si la portabile, monitorul extern este pur si simplu OPTIONAL, deci se poate sacrifica un pic de confort in favoarea castigarii a catorva milimetri de spatiu, care pot fi esentiali in momentul in care proiectezi un asemenea computer.
Corect. Cel mai pertinent raspuns. Este OK, inteleg de ce are Mini-DVI, problema era insa invers: de ce nu exista cabluri suficient de lungi mini-DVI -> DVI ca sa nu fie nevoie sa folosesti 2 cabluri, ca nu-mi spune mie ca cu aia 10 cm ai rezolvat problema legaturii dintre un iMac si un TV sa zicem
ai cumparat tu un iMac si ai primit adaptor?
daca nu cunosti, nu te baga.
PS: citeste configuratia din semnatura, si ia gandeste-te - o fi nou sau la SH? crede-ma, NU VINE CU NICI UN ADAPTOR
Asa e!
Eu luasem ca etalon un adaptor miniVGA-VGA/DVI-VGA(mac mini, ibook, G5, PM). Se pare ca la MacBook si iMac nu mai este inclus in cutie. Ai dreptate!
mihnea27 - 10 August 2006 07:26 PM
SURSA SEMNAL————————————-> ADAPTOR———————————————-> DESTINATAR SEMNAL
fir nr. 1 (scurt, al adaptorului) + al doilea fir
conexiune INDIRECTA (2 fire) - daca tu crezi ca e la aceeasi calitate, incearca sa asculti un semnal 5.1 la care cele 6 fire sunt convertite din TRS in mini jack si inapoi de vreo 2-3 ori si sa-mi spui daca se pierde ceva semnal
Pai pentru asa instalatie chiar ca trebuie sa platesti in plus. Nimeni n-o sa incerce sa ghiceasca ce cablaje, mufari, imbinari iti trebuiesc tie in studio. Astea sunt extra-optiuni.
problema era insa invers: de ce nu exista cabluri suficient de lungi mini-DVI -> DVI ca sa nu fie nevoie sa folosesti 2 cabluri, ca nu-mi spune mie ca cu aia 10 cm ai rezolvat problema legaturii dintre un iMac si un TV sa zicem
Cazul cel mai frecvent este acela in care la un computer conectezi un monitor extern, nu un TV. Monitorul are deja un cablu destul de lung, daca ar mai fi facut si adaptoarele lungi, ar fi fost foarte incomod de lucrat cu ele.
Pai pentru asa instalatie chiar ca trebuie sa platesti in plus. Nimeni n-o sa incerce sa ghiceasca ce cablaje, mufari, imbinari iti trebuiesc tie in studio. Astea sunt extra-optiuni.
era doar un exemplu pentru a demonstra ca odata cu cresterea nr de cabluri scade calitatea semnalului
La iMac si la portabile, monitorul extern este pur si simplu OPTIONAL, deci se poate sacrifica un pic de confort in favoarea castigarii a catorva milimetri de spatiu, care pot fi esentiali in momentul in care proiectezi un asemenea computer.
...stati ca m-ati luat repede. MacBook PRO are iesire DVI, deci cade toata teoria voastra cu economia de spatiu. Pentru ca totusi in iMac de 20” cred ca e mai mult spatiu decat intr-un Macbook Pro de 15”, nu?
deci singura explicatie este ca mai vor si baietii sa mai vanda niste adaptoare, sau sa se scarpine cu mana dreapta la urechea stanga.
tu ai problema ta…
firmele au alte probleme, legate de marketing, de vinzarietc.
de exemplu, pot sa-ti aduc un surub pe care nu-l poti desface daca nu ai o cheie speciala - este fix acelasi lucru
de asta exista formate proprietare - ca sa cresca vinzarile de diverse alte ‘gadgeturi’