Nikon D5000 si ce obiectiv ?
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Ostratu, IF
Macuser din: 15.03.07

Salut,
A venit timpul sa-mi înlocuiesc vechiul Canon S5 IS cu un SLR.
Eu m-am orientat la un D5000, dar acum vine dilema. Ce obiectiv sa-mi achiziționez pentru început? Am tot citit, si aici pe forum, și am văzut ca se recomanda folosirea a 2 obiective: unu de 18-55 și unul peste 55.
Am nevoie de un sfat, ce obiectiv sa achizitionez pentru inceput?
Am vazut ca exista si obiective care acopera o gama larga, de exemplu http://www.fotopedia.ro/magazin-foto/obiective-foto/obiective-nikon/tamron/obiectiv-foto-af-s-18-200mm-f-3-5-6-3-di-ii-xr-ld-nikon/ .

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRank
Jr. Member
Din: botosani
Macuser din: 30.09.08

eu cred că ăsta de aici ar fi chiar excelent pentru început… eu unul îl folosesc destul de des și cu destul succes smile

Semnătură 

21,5” iMac, i3 3,06GHz, 8GB ram, ATI Radeon HD 4670

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Timisoara
Macuser din: 21.10.08

Salut,

Cea mai importantă întrebare la care trebuie să îți răspunzi înainte să îți cumperi obiective este ce vrei să faci cu aparatul. De exemplu: dacă te interesează să ai aparatul tot timpul pregătit de pozat, să nu te intereseze altceva decât poza în sine (adică dacă vrei să faci din D5000 un “point ‘n shoot” - ceea ce m-ar dezamăgii enoooorm smile ) obiectivul recomandat de tzucu este excelent! Minunat chiar, focalizează repede (mult mai repede decât 18-55 cu care cred că ți-ar veni D5000 la kit), are VR (te ajută foarte mult atunci când lucrezi cu un tele-obiectiv (după mine obiectivul ce trece de 100 (distanța focală) este teleobiectiv și se operează greu cu el din mână - cel mai mic tremurat garantat îți strică poza).

Eu de exemplu folosesc un 50 cu 1.8 manual (pentru portrete și când am lumină slabă), un 18-55 cu 3.5 - 5.6 cu focus automat (dar nu pentru că vreau, așa am găsit kit-ul și cu ăsta s-a obișnuit soția wink ), mai am un 18-105 (minunat obiectivul, folosibil oriunde!!!) și un teleobiectiv 70-300 (concerte, evenimente sportive, etc).

Acum, am avut în mână și un 18-200 cu 3.5 - 6.3, însă am aflat că deși acoperă o plajă mare și pare polivalent la prima vedere, de la o distanță focală de 130-140 mai departe, pozele îmi ieșeau vignet-ate, ceea ce nu mi-a plăcut.

Dacă ai întrebări, dacă pot să te ajut, nu ezita să-mi spui.

Până atunci, lumină bună!
Tibi

Semnătură 

iPhone 3G, 8Gb
iPad2 16Gb WiFi + 3G

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: bucuresti/aalborg/viena
Macuser din: 05.10.07
arturescu - 26 Martie 2010 07:08 PM

Salut,
A venit timpul sa-mi înlocuiesc vechiul Canon S5 IS.

il donezi?

Semnătură 

 ǝʞıl ı

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
haris - 27 Martie 2010 11:59 AM
arturescu - 26 Martie 2010 07:08 PM

Salut,
A venit timpul sa-mi înlocuiesc vechiul Canon S5 IS.

il donezi?

smile Nu. Am un polaroid cu film pe care-l donez.
De fapt, il donez, dar unui nepot wink .

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member

Multumesc pentru raspunsuri.
Aparatul vreau sa-l folosesc mai ales pentru pozele din concedii ( pozat cladiri inchise - ca cele din Praga-, poze in interioare unde nu ai voie sa folosesti blizul, chestii de genul asta ).
Nu vreau sa fac un hobby din poza, dar vreau ca atunci cand fac o poza sa iasa bine.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRank
Jr. Member

Sincer, doar pentru asta, te-ar ajuta și un obiectiv “de kit” de 18-55 cu care vine la pachet aparatul - asta dacă nu cumva cumperi body-ul și obiectivele separat. E un obiectiv ok pentru un începător (nu zic nimic :D), mai ales dacă are VR (vibration reduction - varianta de stabilizare a imaginii a celor de la Nikon).

După ce te plictisești de el, atunci un 18-105 e pasul următor - în acest moment e pe undeva la 1000 de lei (piperat, comparativ cu un 18-55 de 350 de lei, însă merită).

Semnătură 

iPhone 3G, 8Gb
iPad2 16Gb WiFi + 3G

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
Tiberiu Dubău - 27 Martie 2010 05:08 PM

Sincer, doar pentru asta, te-ar ajuta și un obiectiv “de kit” de 18-55 cu care vine la pachet aparatul - asta dacă nu cumva cumperi body-ul și obiectivele separat. E un obiectiv ok pentru un începător (nu zic nimic :D), mai ales dacă are VR (vibration reduction - varianta de stabilizare a imaginii a celor de la Nikon).

După ce te plictisești de el, atunci un 18-105 e pasul următor - în acest moment e pe undeva la 1000 de lei (piperat, comparativ cu un 18-55 de 350 de lei, însă merită).

Nu este kit, este separat; exista o oferta la Nikon pentru acest aparat ( vii cu vechitura si-ti da body ).
Cred ca este mai bine sa cumpar din prima acel 18-105.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRank
Jr. Member

Da, atunci dacă nu îți bagă pe gât un obiectiv, merită să dai niște bani și să ai un obiectiv cât de cât ok.

Spor la fotografiat, și lumină cât mai bună!

Semnătură 

iPhone 3G, 8Gb
iPad2 16Gb WiFi + 3G

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member

Mulțumesc frumos.