Abelton vs. Logic Studio
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Pitesti
Macuser din: 19.01.10

Ce-mi recomandati dintre Abelton si Logic Studio pentru facut muzica, mixaje, tras voci ? In al doilea rand as vrea sa va intreb cum fac sa folosesc macul pe scena in urmatoarea ipostaza: eu si bandul in spate cantam, iar macul se sincronizeaza cu noi si ne da backingurile vocale, si alte efecte care nu pot fi redate cu instrumente. Poate vreunul din programele astea sa faca asa ceva?

Semnătură 

MacBook Pro 13” mid-2012 i5,  16 GB RAM, 500GB HDD + 500GB SSD
Apple Magic Mouse
Apple Wireless Keyboard
iPod Classic 160GB
iPhone 6 64GB Space Grey
iPad 3 WiFi + 4G 32GB with Smart Cover

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Oradea
Macuser din: 20.03.07

Logic ca Logic.. nu se pot compara. Daca vrei ceva mai profesional, folosesti Logic. Live e o jucarie draguta ce nu se poate compara cu Logic

Semnătură 

PowerMac G5 dual 2.7 Ghz

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 18.05.09

Ableton e bestial la arrangements , dar o sa ai nevoie de vst-uri de genul -battery / contact. Ambele sunt PRO , nici unul nu e o jucarie , o sa ai nevoie de ele pentru ca se completeaza unul pe altul wink

Semnătură 

MBP 13 Late 2017
iMac 27 5K, Late 2015

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member

ok am inteles.

1. Logic Studio sau Logic Express? Care e mai bun si mai ok/ eficient? Si de ce ?
2. Logic poate fi folosit on stage ?
3. Pot compune cu instrumente, note etc din program? Fara sa conectez vreo chitara ceva ? Momentan vreau sa ma obisnuiesc cu el. Vine cu pluginuri, VST, loops, instruments ?

Semnătură 

Apple Magic Mouse
Apple Wireless Keyboard
iPod Classic 160GB
iPhone 6 64GB Space Grey

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 21.05.06

1. Logic Studio sau Logic Express? Care e mai bun si mai ok/ eficient? Si de ce ?

Poți începe cumpărând Expressu’—e foarte bun— și dacă te dovedești “vrednic” de mai mult, upgradezi la Logic Pro.

2. Logic poate fi folosit on stage?

Logic Pro are inclusă aplicația MainStage, care e gândită pentru “on stage”, dar nu în stilul de “mash-up” al lui Ableton Live. Caută “MainStage” pe net, pe YouTube, și aici pentru lămuriri suplimentare…

3. Pot compune cu instrumente, note etc din program? Fara sa conectez vreo chitara ceva? Momentan vreau sa ma obisnuiesc cu el. Vine cu pluginuri, VST, loops, instruments?

Poți TOTUL cu Logicu’, atât că nu rulează plug-in-uri VST—mare “pierdere” din moment ce standardul AudioUnit (AU) e foarte bine reprezentat pe piață ca si ofertă de plug-in-uri, așa că dacă n-ai cumva cine știe ce plug-in obscur disponibil doar ca VST și de care nu te poți lipsi, n-ai motive să dai cu picioru’ Logicului.
Apropo, Logic Pro-ul vine din start cu o grămadă de plug-in-uri foarte bune, doar Logic Express-ului îi lipsesc EVB3, EVP88, EVD6, Sculpture, Space Designer Reverb, și Delay Designer. Și vine și cu loops, nah, pentru cui îi e lene să compună singur.

...și ce ți-e frică de chitară?!?

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member

Acum ca m-am jucat cu el si am tras anumite concluzii mai am cateva intrebari:

1. Cum dezinstalezi Logic Studio complet? LOOPS, PLUGINS , TOT TOT TOT ? M-a cam tras in piept cu cativa GB dupa ce am sters cam tot ce era de sters.
2. observ ca este similar cu garageband la unele functii. Care ar fi totusi diferentele dintre GB si Logic Studio ? Poti face treaba buna si-n GB ?

Semnătură 

Apple Magic Mouse
Apple Wireless Keyboard
iPod Classic 160GB
iPhone 6 64GB Space Grey

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: 

1. Cum dezinstalezi Logic Studio complet? LOOPS, PLUGINS , TOT TOT TOT ?

http://lmgtfy.com/?q=uninstall+logic+studio

M-a cam tras in piept cu cativa GB dupa ce am sters cam tot ce era de sters.

Aiurea… înseamnă că nu-ţi dai seama nici de diferenţa dintre un jaf de clapă cu ritmuri şi o staţie de lucru cum e de exemplu un Roland Fantom G.

2. observ ca este similar cu garageband la unele functii.

Normal că e similar la funcţiile de bază, doar nu era să fie complet diferit.  raspberry

Care ar fi totusi diferentele dintre GB si Logic Studio ?

http://lmgtfy.com/?q=differences+between+garageband+and+logic+studio

Poti face treaba buna si-n GB?

Depinde ce înţelegi prin “treabă bună”. Lucrul cu GB pe unii îi cam limitează—e cam ca un compozitor care intenţionat se obligă să compună cântece numai pe pian sau numai pe chitară acustică, pentru a se concentra la piesă în sine, şi a nu fi distras de sarcina creării orchestraţiilor mai complexe. Probabil că GB e suficient pentru tine, nu-i nici o problemă. Foloseşte-l la maximul posibilităţilor, şi dacă ajungi să te deranjeze limitările lui, upgradezi la un DAW profesional.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
Din: 

M-a cam tras in piept cu cativa GB dupa ce am sters cam tot ce era de sters.
Scuze, am scris în grabă şi am răspuns altceva…  (GB = GarageBand sau GigaBytes) LOL