Pana nu butonez un iPad, nu-mi dau seama care ar fi lipsurile reale ale iPad-ului.
Poate nu am fost eu atent la toate review-urile, dar cam astea ar fi intrebarile/nemultumirile mele:
- daca sunt intr-o zona fara WiFi (sau retea telefonica), cum dau altora documente, poze etc. Pages zice ca poate exporta ca Word, dar nu si Numbers sau Keynote (decat prin iWork.com, care probabil ca o sa coste cand iese din beta). De fapt, nu mi-e clar daca Numbers pe iPad, de exemplu, o sa poata urca pe iWork.com si o versiune Excel, cum face de pe Mac.
O sa apara vreun adaptor sa-mi pot infige stick-ul?
- Cum bag documente/poze etc. in iPad, daca n-am acces la vreo retea?
- Cum printez de pe iPad? Acasa e simplu, prin AirPort Extreme; dar oriunde in alta parte (mai ales fara acces la vreo retea)? Are functia de print iPad-ul?
- Camera: nu cred ca mi-ar lipsi.
Toate astea in ideea de a nu-mi mai lua MBP-ul dupa mine prin deplasarile unde greutatea conteaza.
- Îl legi la mac și sync cu iTunes
- Cu scosu’ la imprimantă ... poa’ apare ceva în iPhone OS 5.0 - Până atunci fi GREEN și nu mai consuma hârtie criminal de copaci ce ești
- Camera ... la asta m-am gândit și eu - dacă ar avea cameră deasupra ecranului ar trebui să-l ții perfect vertical în fața ta ca să “te prindă” camera. Dacă îl ții un pic înclinat spre spate, camera va filma tavanul. Ar fi fost bună în cazul ăsta o cameră de aia care o poți roti față-spate - da’ se ducea dracului design-ul. La macbuce ai balamalele care țin ecranul & camera cum vrei - cu iPad-ul e mai nasol.
Dacă o să pună cameră la următoarele fie îi vor pune o lentilă fish-eye și vor face din software (cu face recognition eventual) un crop & flatten la o zonă din imagine care să cuprindă fața ta, fie îi pun mic-mic mecanism de pan-tilt la cameră acolo sub geam.
- Multitasking: nici asta nu cred ca mi-ar lipsi; daca se salveaza totul automat, cum e pe iPhone, si totul se deschide aproape instant, n-am nevoie de multitasking.
nu cred ca o sa cari iPadul cu tine la bunica la tare in varf de munte…daca si la bunicamea in sat prind semnal deci e ok…Si da cu pozele si cu documentele inca nu sa anuntat nimic,asteptam prima botare in mainile propri:))
mi e o sa-mi placa ca o sa-l iau ca pe o revista fara sa mai trebuiasca sa mai care laptop, rucsac, incarcator. si ce fac pe mac la munca o sa pot face pe iPad
Pai documentele (.pages, .doc, .key, etc), le pui in aplicatiile apple (pages, keynote si numbers). Imaginile le pui in aplicatia Images. Iar pdf-urile le lasi pe mail, ai functie de search. Sau folosesti mobile me.
E jucărica perfectă să ma duc cu ea la mall la cafea. E mult mai mare ca ifonul și deci mă vede sigur tot bizonul ce șmecher sunt. Dar:
1. N-are capac. Io-s mai neatent. Primul lucru, ar trebui să-i pun folii de protecție cum am făcut cu ifonu ca să nu-l zgârii cand pun cheile peste el sau când îl scap pe jos.
2. Unde-l car că nu merge în buzunaru’ de la haină. Il car în geantă?
3. N-are cameră? Păi atunci Skype ... etc tot ce-i cu video… pa
4. Scrie Sergiu pe undeva că dacă-l înfrățești cu o tastatură BT și n-o închizi înainte de a ieși din raza ei n-o mai ai nici pe aia virtuală. O tastatură externă mi-ar fi de folos?
5. Nu pot edita xls sau ppt ca să-mi fac prezentările de pe el? Decât pe iwork.com și nici așa nu e sigur? Cu iphonu barem export prezentarea în QuickTime și-l leg la videoproiector da’ n-are 10”
6. Nu-l pot lega la monitor extern ca pe iphon să văd filmele luate de pe itunes?
7. Dacă tot are 3g de ce nu pot și eu suna pe cineva cu căștile la ureche ca să nu mai car telefonu?
Toate astea-s numai ale mele care-s mai comod și nu vreau să car decât o sculă după mine.
In concluzie: dacă tot trebuie să car 2 scule și-mi trebuie și o geantă (micuță ce-i drept) de ce nu-mi iau eu MacBook Air-ul cu mine?
Ti-as sugera sa ai putina rabdare si sa citesti cam tot ce s-a scris in ultima zi in toata aceasta rubrica numita iPad, vei vedea ca o parte din probleme au rezolvari. Da are si minusuri, de-aia nici nu este facut pentru oricine. Cat despre faza cu smecheria, as zice ca astsa e valabila doar la noi in tara.
Ti-as sugera sa ai putina rabdare si sa citesti cam tot ce s-a scris in ultima zi in toata aceasta rubrica numita iPad, vei vedea ca o parte din probleme au rezolvari. Da are si minusuri, de-aia nici nu este facut pentru oricine. Cat despre faza cu smecheria, as zice ca astsa e valabila doar la noi in tara.
Am citit. Adică să aștept jailbreak-ul? Nu mulțam fain am trecut prin asta de la primul ifon 3g și nu vreau neam.
Spune-mi sincer: dacă ai ifon 3gs și Macbook Air îți cumperi iPad? Da sau nu.
Fiecare e cu decizia lui. Eu am Macbook Pro si iPhone 3G si-mi voi lua iPad. E mult mai comod de luat notite pe el sau sa te uiti la un film decat cu laptopul. Nu il iau ca sa fiu smecher, cum si-l vor lua 80% din cumparatorii romani, ci pentru ca mi se pare ca are un folos propriu. Ma uitam la cum se incarca paginile web pe el. Primul gand “ce mic e ecranul la iPhone”. Asta ii da tot farmecul: ecranul mai mare. Daca era un “iPod touch mai mare”, avea ecran de 5 inch…