1 din 2
1
iPhone/iPod/iPad Location services la tine în casă.
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

iPhone/iPod/iPad folosesc AGPS. A vine de la Assisted. Adică ajutat.
Ajutat cum ? De pozitionarea celulelor GSM și a rețelelor WiFi din preajmă.
Ajutat de către cine ? De tine !!!

Pentru localizarea cu ajutorul rețelelor Wifi, Apple folosește serviciile SkyHook Wireless - care s-au plimbat prin lumea civilizată cu o mașină cu antenuțe si au pus pe hartă locațiile la toate routerele wireless pe care le-au găsit.
Astfel într-o țară civilizată iPhone/iPod/iPad te localizează precis oriunde te-ai afla.

Ce facem noi într-o țară mai puțin civilizată ? Păi îl ajutăm un pic:

Dacă știți adresa MAC/Ethernet de la un Access Point/Router wireless fix de la voi din casă sau chiar din vecini, îl puteți adăuga pe hartă și în cca o săptămână, iPhone/iPod/iPad-ul il va folosi ca punct de referință.

- mergeți la http://www.skyhookwireless.com/howitworks/submit_ap.php
- Opțional: în căsuța cu map-it scrieți adresa voastră (sau măcar Nume Oras, Romania) și apoi [Map-it]
- zoom și pan pe hartă (în mod Satelit sau Hybrid) până găsiți exact clădirea. Amplasați vârful punctulețului roșu cât mai precis deasupa locului unde se află AP-ul sau Router-ul.
- în căsuța “MAC Address” intrroduceți adresa de Ethernet a plăcii Wireless din Router. ATENȚIE ! NU adresa de IP ci adresa MAC/Ethernet care arată în genul: 00-1C-10-30-97-00, 00:1C:10:30:97:00 sau 001C10309700. Si să fie adresa de la WLAN/WIFI-ul din Router, NU de la WIFI-ul din calculatorul vostru, NU de la porturile de WAN sau LAN din Router. Adresa o găsiți fie scrisă pe spatele router-ului, fie în interfața web de administrare sau Airport Utility.
- o adresă de e-mail pe care să primiți confirmarea
- cele două cuvinte captcha
[Submit]

Cei de la SkyHook Wireless se laudă că în cca o săptămână ce introduceți acolo va fi în baza de date.
Cu cât introduceți poziția exactă a mai multor AP-uri din zonă, cu atât mai bine veți fi localizat pe hartă. Dacă iPhone/iPod/iPad-ul vede 3-4 AP-uri care sunt în bază, va putea face o poziționare cu o eroare de câțiva metri și în mijlocul blocului, fără ajutor de la GPS.

Dacă sunteți paranoici și vă e teamă “că o să vă găsească”, nu faceți cum v-am zis. Dar încet, încet ne civilizăm și noi și o să treacă și pe strada voastră o mașină cu multe antenuțe de la SkyHook Wireless.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Cool!
Am submit-at-o pe a mea.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Din: Satu Mare
Macuser din: 24.08.09

hmm, interesanta chestie, am sa mai cuget referitor la introducerea datelor.

Oricum inainte vreau sa imi pun un range extender de la Linksys, iar pe urma poate ma “civilizez” si eu.

Sa nu fiu eu al doilea smile

Semnătură 

MacBook Pro 13 - mid 2012
apple tv 4th generation
apple watch 42mm
iPhone 6s +
iPad Mini

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: Kaiserslautern, DE
Macuser din: 28.10.07

Eu am submitat pe al meu de mai demult, deci daca treceti prin Timisoara, Piata Unirii, va poate localiza cat de cat bine pe ipod touch.(intr-o raza de 100-200 m) de unde stau wink

Semnătură 

MacMini(Late 2009) 2.53 Ghz
Macbook Unibody (Late 2008)+OCZ Agility 3/60gb 2.4 Ghz

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 27.11.09

l-am submit-at si eu p’al meu :D

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Mergeeee ! În casă fiind, iPhone-ul mă arată acum aproape instant că sunt în bloc (cerc cu rază de cca 10m). Înainte mă arăta că sunt în București și după aia făcea zoom cu un cerc peste jumătate de cartier.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 13.10.05

Pe iPad-ul meu localizarea functiuoneaza foarte bine aratindu-mi blocul unde locuiesc fara sa introduc acum sau vreodata datele mele undeva. Am fost chiar surprins de precizia cu care ma detecteaza.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRank
Jr. Member
Macuser din: 26.10.09

Nu cred ca tine de iPad aici, ca nu are legatura. Cred ca tine de faptul ca o fi facut cineva de prin zona de la tine treaba asta.

Semnătură 

iPhone 3GS 8gb black, Orange
iPhone 3G 16gb white, AT&T
Macbook 13’’ - to come

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Grotania, Bucuresti
Macuser din: 15.06.07
sorin - 16 Aprilie 2010 06:06 AM

Pe iPad-ul meu localizarea functiuoneaza foarte bine aratindu-mi blocul unde locuiesc fara sa introduc acum sau vreodata datele mele undeva. Am fost chiar surprins de precizia cu care ma detecteaza.

iPad-ul are acel OS 3.2 , si mai mult ca sigur are harti mai noi, de asta are precizie mai buna. Asa si 4.0, ma localizeaza mult mai precis decat o facea in 3.1.3 pe iphone.

@sergiu foarte buna treaba asta. dupa ce adauga skyhook locatia mea, revin cu un post sa va zic daca pe 3.1.3 ma gaseste mai bine.

Semnătură 

I take no joy in this, but I see no other way.

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member

Acuma am introdus si eu datele !

Satu Mare e ONLINE smile :D

Semnătură 

apple tv 4th generation
apple watch 42mm
iPhone 6s +
iPad Mini

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 20.06.09

1. Oare Skyhook nu are un program pe care il pot pune pe Macbook, ca sa ma plimb prin oras cu masina si sa adauge automat adrese MAC si locatia primita de la GPS?

2. Eu mai demult trebuia sa adaug adresa MAC de la Airport Express pe care il am, pentru ca dupa ce l-am cumparat, l-am folosit cateva ore (nu zile) in Germania si de atunci de fiecare data cand imi conectam Macbook-ul la el, imi schimba ora si zicea ca sunt in Germania. Dar dupa ce am adaugat locatia si adresa MAC la Skyhook, dupa o saptamana deja Macbook-ul imi localiza corect “pozitia” si nu mi-a mai schimbat ceasul.

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRank
Member

Chiar daca au trecut mai mult de 6 saptamini, eu tot sunt cu location service la distanta de strazi bune fatza de realitate !

Oare am fost uitat ???

Semnătură 

apple tv 4th generation
apple watch 42mm
iPhone 6s +
iPad Mini

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Canada
Macuser din: 24.08.06

smile) cam tarzior baieti.. eu am facut asta prin 2008

Semnătură 

• Forget everything you know about life, and just open your eyes… This is a revolution of the mind •

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRank
Member

Si functioneaza ? Respectiv dupa cit timp a functionat ?

Semnătură 

apple tv 4th generation
apple watch 42mm
iPhone 6s +
iPad Mini

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

La mine functioneaza perfect; vreo 2-3 saptamani a durat.

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 28.02.06

daca ar fi destepti ar face o app care “vede” ce ap-uri sunt vizibile, propagare and stuff si eu imi aleg pe harta locul. asa ar merge infinit mai repede popularea db-ului.

Semnătură 

0% MacBook Pro 17” Unibody 2.66Ghz, 4GB RAM, SSD 256GB Corsair P256
60% Macbook Unibody 2.4GHz
60% iPad 32GB
0% iPhone 3GS 32GB
0% iMac Aluminium 2.4 GHz, 4GB RAM, 150GB WD VelociRaptor
50% iPod Touch 1st gen, 8GB

1 din 2
1