cu o pereche KVM si “o sarma” CAT5 intre ele ...
KVM “transmitter” .. pe iesirea DVI-I cu o mufa convertor la VGA, iar in dormitor, din KVM receiver, la intrarea VGA a TV-ului. Cand il cumperi vezi sa aiba “PC IN”, adica o mufa VGA.
Acum sa nu-mi mai spui ca vrei in dormitor FULL de FULL HD cu popi in coada, ca ma las pagubas cu sfaturile ...
Hmm…nu stiu cum e un KVM transmitter…eu vazusem de mult pe HD Nation un episod in care prezenta un splitter HD, dar nu stiu dc se aplica si la mine. Se poate folosi un splitter si la mine de la Mini la 2 TV-uri? S-ar putea folosi simultan pe ambele TV-uri presupun…
As cam vrea 1080p, adica sa nu fie limitat Mini-ul.
Nu voi folosi blu-ray player. Voi lua doar mkv-uri de pe net
Ideea era sa folosesti AMBELE iesiri ale macului…si sa nu ai aceeasi imagine ... ca poate vrei ca cineva sa se dea pe net “in living” cum ii spui tu, iar altcineva sa vada un film in dormitor.
Teoretic, un cablu DVI sau HDMI nu poate fi mai lung de 10m. Se pot “inadi” mai multe, cu cate un amplificator intre ele. E o cutiuta mica cu 2 mufe HDMI mama, alimentarea facandu-se din “bus-ul” HDMI. Dar .. cablul DVI sau HDMI ... BUN ... este GROS! Pe unde il treci ?!!? Ca pe la tocurile de usa nu prea merge. Dai gauri asa mari in pereti?
Kkturile mkv de pe net, sunt destul de mult si prost compresate. Le poti vedea decent pe un display 720p. Degeaba vrei tu 1080p, daca nu-i dai si o sursa, un film, ceva ... la calitate “pretabila” de 1080p. E ca si cum ai conecta cablul ala analogic de la RDS/UPC/etc ... la un LCD. Se vede MAI PROST decat pe un CRT vechi. Am mai spus-o de nustiu cate ori, o rezolutie mai mare a unui dispay, scoate mai tare in evidenta un semnal prost. Este cumva explicatia bazata pe “teoria interpolarii”. In fine .. nu mai intru in amanunte.
Ideea era sa folosesti AMBELE iesiri ale macului…si sa nu ai aceeasi imagine ... ca poate vrei ca cineva sa se dea pe net “in living” cum ii spui tu, iar altcineva sa vada un film in dormitor.
Teoretic, un cablu DVI sau HDMI nu poate fi mai lung de 10m. Se pot “inadi” mai multe, cu cate un amplificator intre ele. E o cutiuta mica cu 2 mufe HDMI mama, alimentarea facandu-se din “bus-ul” HDMI. Dar .. cablul DVI sau HDMI ... BUN ... este GROS! Pe unde il treci ?!!? Ca pe la tocurile de usa nu prea merge. Dai gauri asa mari in pereti?
Ap e inca in constructie,deci as putea trece un HDMI pe sub parchet. Intre Mini si dormitor sunt aprox 10m. De aia am pregatit planul din timp
Ar fi ideal sa pot folosi simultan in dormitor si “sufragerie”
Kkturile mkv de pe net, sunt destul de mult si prost compresate. Le poti vedea decent pe un display 720p. Degeaba vrei tu 1080p, daca nu-i dai si o sursa, un film, ceva ... la calitate “pretabila” de 1080p. E ca si cum ai conecta cablul ala analogic de la RDS/UPC/etc ... la un LCD. Se vede MAI PROST decat pe un CRT vechi. Am mai spus-o de nustiu cate ori, o rezolutie mai mare a unui dispay, scoate mai tare in evidenta un semnal prost. Este cumva explicatia bazata pe “teoria interpolarii”. In fine .. nu mai intru in amanunte.
un Mkv de 8GB, imi e greu sa cred ca se vede doar “decent”. Nu cumpar filme, decat in cazuri exceptionale. De aia nici nu vreau blu ray player, si sunt limitat la mkv-uri
Pai…un film original pe BlueRay are cam 35GB. Tu zici de 8GB ... cam cat are un original DVD standard definition ... In plus, ca pe vremuri cu DivX-urile, RIP-urile le face fiecare cu ce poate si cu ce stie, umbland la parametrii dupa cum ii taie capul. Acum cativa ani facusem o fobie pentru DivX-uri de pe net. Se vedeau “de porc” majoritatea. Am refuzat de atunci sa mai downloadez filme de pe net. Prefer sa le astept sa le vad intr-un format decent.
Gata ... nu ma mai bag.
Fa si tu cum te taie capul si buzunarul.
Pai…un film original pe BlueRay are cam 35GB. Tu zici de 8GB ... cam cat are un original DVD standard definition ... In plus, ca pe vremuri cu DivX-urile, RIP-urile le face fiecare cu ce poate si cu ce stie, umbland la parametrii dupa cum ii taie capul. Acum cativa ani facusem o fobie pentru DivX-uri de pe net. Se vedeau “de porc” majoritatea. Am refuzat de atunci sa mai downloadez filme de pe net. Prefer sa le astept sa le vad intr-un format decent.
Gata ... nu ma mai bag.
Fa si tu cum te taie capul si buzunarul.
si cum adica astepti? ce? banuiesc ca, nu sa apara dvd-ul si sa il cumperi
sa zicem ca eu am cateva dvd-uri, cum le fac compresie? care e cea mai buna pt calitate? sau mai bine nu faci deloc compresie?
Nu cumpar filme, decat in cazuri exceptionale. De aia nici nu vreau blu ray player, si sunt limitat la mkv-uri
Pirat mic ce ești. Filmele cel mai bine se văd de pe discul original. Dacă vrei să faci chestii neîncurajate de regulamentul acestui forum - treaba ta.
Nu cumpar filme, decat in cazuri exceptionale. De aia nici nu vreau blu ray player, si sunt limitat la mkv-uri
Pirat mic ce ești. Filmele cel mai bine se văd de pe discul original. Dacă vrei să faci chestii neîncurajate de regulamentul acestui forum - treaba ta.
) tot de pe net se pot inchiria filme pe iTunes, sau Netflix daca as fi in state
In fine…astept Mini-ul, dupa care voi lua recieverul Pioneer care e super laudat pe toate forumurile. Nu are rost sa dau 10 mil in plus sa iau VSX-1019AH in loc de VSX-919AH, doar pt inca un port HDMI si upscale la 1080p.
Boxele ma tot chinui sa gasesc Crystal Acoustics. Cele de pe Amazon nu pot fi livrate la noi :( Daca nu e sa fie, voi ramane tot pe Pioneer si la boxe
EyeTV-ul o sa fie un mic risc, sper sa mearga pe PAL analog in Romania…ceea ce ma obliga sa imi fac abonament analog si nu digital. Diferenta de calitate cica oricum nu e mare. Astfel voi avea cu Mini-ul un personal video recorder
Va multumesc pt optiunea cu Mini-ul pe 2 TV-uri simultan…o sa caut mai multa info pe forumuri legat de sfatul vostru. Pana la sfarsitul lui August cand e finalizarea amenajarilor interioare, nu mai cumpar decat EyeTV-ul si Mini-ul si cablurile audio si hdmi care vor trece pe sub parchet
Cine se mai trezeste cu vreo preferinta si sugestie, astept propuneri pentru boxe si TV mai ales, ca la reciever si Mini, deja e tarziu, ca le-am ales deja
Acum vreo 3 luni mi-a intrat in cap sa iau un LED Samsung. Am intrat pe o multime de magazine online si forumuri AV. Dupa cca o luna de lectura mi-am schimbat optiunea si am cumparat o plasma Panasonic de serie G20 42”. Nu regret deloc. E laudat si fratele mai potent de serie V20 (“20” sunt generatia 2010 de plasme). Am cateva filmulete de prezentare de la Panasonic. Cu ele se poate vedea ce imagini superbe poate reda o plasma full hd.
Desigur ca la un buget mai mare te poti indrepta spre o plasma Kuro de Pioneer care e foarte laudata pe forumuri.
Acum vreo 3 luni mi-a intrat in cap sa iau un LED Samsung. Am intrat pe o multime de magazine online si forumuri AV. Dupa cca o luna de lectura mi-am schimbat optiunea si am cumparat o plasma Panasonic de serie G20 42”. Nu regret deloc. E laudat si fratele mai potent de serie V20 (“20” sunt generatia 2010 de plasme). Am cateva filmulete de prezentare de la Panasonic. Cu ele se poate vedea ce imagini superbe poate reda o plasma full hd.
Desigur ca la un buget mai mare te poti indrepta spre o plasma Kuro de Pioneer care e foarte laudata pe forumuri.
Tot Panasonic as vrea si eu plasma 3D. Din pacate Samsung e cu mult inainte pe partea de functii, cum ar fi widgets-urile, faptul ca poti face stream un film direct pe TV de pe laptop. Ca sa nu mai zic de faptul ca orice imagine 2D o poate transforma in 3D, (ceea ce face oricand posibila folosirea 3D-ului), sau de telecomanda wireless cu lcd incorporat, pe care poti urmari alte canale decat cel selectat pe tv
Din acest punct de vedere inclin sa cumpar Samsung, din punctul de vedere al preferintelor personale, as alege Panasonic oricand In ‘90 aveam un video Panasonic din gama de top, care si azi arata superb si are functii super tari. Sa nu mai zic de ochelarii 3D care sunt net superiori celor Samsung, ca si calitatea imaginii 3D fata de cea Samsung. Doar ca neavand conversia 2D-3D, pentru mine 3D este ca si neaccesibil, pentru ca nu stau sa dau banii pe un blu ray player 3D si pe cele 5 filme 3D lansate pana acum
Oricum, plasma ta ca imagine e super banuiesc, dar ca meniu si functii cum ti se pare? De ex eu nu suport meniurile la TV-urile Sony, si faptul ca schimbarea fiecarui canal este intercalata de o imagine neagra a ecranului (desi multe firme au la fel)
Pioneer Kuro este Rolls Roys-ul plasmelor, dar la fel si el, e invechit pe functii si inventii. As putea lua unu cu 1500 lire din anglia, dar e generatie veche deja. Iar cea noua cand va aparea, va fi inaccesibila
Din pacate despre tv 3D nu stiu mai nimic. Si la mine schimbarea de canal e intercalata de un ecran negru. Meniul e destul de usor de utilizat si sunt destul de multe setari de imagine si sunet. Functii : internet situri audio video (gen YouTube, Eurosport live, etc) +Skype (cumperi suplimentar o camera web), redare wi-fi de pe pc (cumperi suplimentar adaptor wireless pt port usb), inregistrare pe hdd sau stick (din pacate nu vei putea urmarii inregistrarea numai pe acest tv), are si tuner Freesat si Freeview HD dar e valid doar pt cei din aria de difuzare (Londra). Eu inca nu am incercat niciuna. Pe langa Tv eu am un mediaplayer WD live, sunet printr-un Home Cinema mai vechi si 2 HDD conectate la mediaplayer.
Ai aici mai multe informatii http://panasonic.net/avc/viera/eu2010/product/g_plasma.html , http://www.panasonic.ro/Produse/Neopdp/Tx-p42g20e/1281.html , http://www.hdtvtest.co.uk/news/panasonic-txp42g20-txp42g20b-20100308169.htm .
Din pacate despre tv 3D nu stiu mai nimic. Si la mine schimbarea de canal e intercalata de un ecran negru. Meniul e destul de usor de utilizat si sunt destul de multe setari de imagine si sunet. Functii : internet situri audio video (gen YouTube, Eurosport live, etc) +Skype (cumperi suplimentar o camera web), redare wi-fi de pe pc (cumperi suplimentar adaptor wireless pt port usb), inregistrare pe hdd sau stick (din pacate nu vei putea urmarii inregistrarea numai pe acest tv), are si tuner Freesat si Freeview HD dar e valid doar pt cei din aria de difuzare (Londra). Eu inca nu am incercat niciuna. Pe langa Tv eu am un mediaplayer WD live, sunet printr-un Home Cinema mai vechi si 2 HDD conectate la mediaplayer.
Ai aici mai multe informatii http://panasonic.net/avc/viera/eu2010/product/g_plasma.html , http://www.panasonic.ro/Produse/Neopdp/Tx-p42g20e/1281.html , http://www.hdtvtest.co.uk/news/panasonic-txp42g20-txp42g20b-20100308169.htm .
Cat de bine inregistreaza pe hdd de la tv, si cum e compresia. O ora de inregistrare, cati gb are? Si sub ce format capteaza de nu poti sa vezi inregistrarea decat pe acest tv si nu pe un MacBook de ex? Freeview functioneaza si pentru Romania, Freesau nu stiu. Adaptorul wifi pt panasonic l-ai cumparat? nu l-am gasit pe amazon uk dar o sa mai caut pe ebay
Da, din pacate Kuro a disparut, si piata de plasme a fost preluata de Panasonic, dar imi e greu sa cred ca se va apropia de performantele Kuro. nu anul asta cel putin
Deci singurele motive pt care as alege Samsung ar fi aceste widgets-uri (unele vad ca le are si Panasonic), conversia 2D-3D, si telecomanda wifi cu LCD
Astept sa apara la noi si sa vad calitatea imaginii si voi alege. Cred ca voi lua totusi plasma. Prefer sa am o plasma mai mare decat un LED mai mic.
Din pacate nu pot sa iti spun prea multe de functiile plasmei pt ca nu le-am incercat inca. O sa le incerc zilele astea si iti spun. Apropo de marime… sa stii ca ea scade in timp . Daca ai posibilitatea ia una cu diagonala mai mare. La inceput imi parea imensa, acum a mai scazut in dimensiuni.
Din pacate nu am reusit sa inregistrez ceva. Nu stiu ce format si cat de mari sunt fisierele raportat la timpul de inregistrare.
1. Stick-ul pe care il am nu e recunoscut ca suport de inregistrare (de pe el am vazut insa filme si poze (nu am verificat inca daca vede mkv-uri ci doar avi)).
2. Ca sa inregistrez pe HDD el trebuie formatat de aparat si nu imi permit (am multa informatie pe el)- ar trebui sa dedici un HDD special pt plasma
Pe de alta parte la inceputul setarii te avertizeaza ca nu vei putea vedea continutul inregistrarii pe un alt aparat decat pe cel cu care l-ai inregistrat. Poate daca o sa apara mai multe canale HD in grilele operatorilor romani o sa si merite sa folosesti functia asta.