Exact pe asta il astept si eu pentru ca este singurul cu local led dimming, deci un nivel de negru f inchis. Doar ca voi lua plasma de 50”, care va fi la pretul unui LED de 46” sau poate chiar mai ieftin
Foloseste cineva un reciver humax hd sau ceva asemanator pentru a receptiona posturi hd?
As vrea sa stiu daca cel de pe amazon din link-ul lui kevo receptioneaza posturile hd romanesti sau pentru asta trebuie dedocat/resoftat?
Ma bag si eu in discuti cu speranta sa primesc un sfat de la cunoscatori.
Vroiam sa cumpar Mac Mini, pe care sa il pun in sufragerie langa TV, si sa il folosesc ca pe un Media Center, DAR in acelasi timp, am tras prin pereti un cablu HDMI 1.4 din sufragerie pana in dormitor, unde vroiam sa mai pun inca un TV conectat practic la acelasi Mac Mini.
Practic TV-ul din sufragerie ar fi conectat in slotul HDMI out din Mini, iar TV-ul din dormitor ar fi conectat cu Mini-ul printr-un adaptor mini display port->HDMI
VARIANTA NOUA:
Nu ar fi mai logic sa nu dau 800 euro pe un Mini, ci sa dau 1200 euro pe un iMac pe care sa il tin in dormitor (deci scutesc banii pe inca un TV), si sa il conectez cu cablul HDMI care merge pana in Mini-ul din sufragerie, prin adaptoru mini display port->HDMI? iMac-ul are iesire mini display port.
Astfel, as avea in dormitor un calculator mult mai puternic, si totodata un media player, pt plasma mare din sufragerie
Calcule:
Varianta Mac Mini+TV LED - 65 mil
Varianta iMac - 58 mil
Ce imi recomandati?
Ar mai fi o varianta:
MacBook PRO…care ar fi noul meu laptop, iar MacBook-ul meu negru pe care il folosesc acum, ar deveni noul Media Center pt TV-ul din sufragerie, la care il conectez printr-un adaptor mini dvi->HDMI si toslink pt sunet digital
Credeti ca ar face fatza MacBook-ul cu programul de torente deschis, iTunes, si Plex sau Boxee in acelasi timp?
Fisierele ar fi stocate pe un HDD extern conectat la MacBook, nu pe HDD-ul MacBook-ului
MULTUMESC celor care imi raspund la intrebarile complicate pe care le-am pus. Ma intreb cati au inteles ce am sous si intrebat :D
si ce imac vrei tu sa iei cu 1200 euro???folosit banuiesc??
si macbook pro merita la nebunie investitia
1200 e cel mai ieftin iMac de 21,5” si 3,06 Hz. Pretul este in orice tara Europeana in afara de Romania. Eu o sa il iau din Austria cred.
In fine, nu vreau sa stiu care ar merita mai mult daca le iei si le compari, ci care varianta ar fi mai buna pt mine in conditiile date.
Adica stiu ca MacBook PRO ar fi logic cea mai buna alegere, dar intrebarea e: MacBook-ul meu negru Santa Rosa, ar putea sa faca fatza ca Media Center, sau s-ar incinge prea rau?
Stiu ca poate sta cu capacul inchis cat timp este conectat la alt display, dar ca e posibil sa nu se mai aeriseasca asa bine. Plus ca in dormitor nu as mai avea nici TV nici calculator
Dar noul ATV nu te satisface mai mult in sufragerie decât un laptop/mac mini?
ATV->Receiver->Plasma/LED/LCD , retea Wi-Fi n, sau cablu, iar in camera de “lucru” ai un server ( MAC/Windows ) care face streaming la poze/muzica/filme direct in ATV.
ATV->Receiver->Plasma/LED/LCD , retea Wi-Fi n, sau cablu, iar in camera de “lucru” ai un server ( MAC/Windows ) care face streaming la poze/muzica/filme direct in ATV.
Costa 100$, dar din pacate asta se vede in ce poate el sa faca: 720p, nu poti folosi torrenti, nu citeste mkv-uri, nu are plex, nu are boxee (decat cu hack). Mi se pare inutil
Nu am dat o groaza de bani pe un TV full hd 3d, ca sa folosesc un player 720p
Costa 100$, dar din pacate asta se vede in ce poate el sa faca: 720p, nu poti folosi torrenti, nu citeste mkv-uri, nu are plex, nu are boxee (decat cu hack). Mi se pare inutil
Nu am dat o groaza de bani pe un TV full hd 3d, ca sa folosesc un player 720p
Corect ... eu acum am un media player de la Asus ( full HD ), cu care fac play prin LAN de la un netbook EeePC 1000H care are un HDD 1T ( am dat share la folderul cu torrenti, ISO, file, mkv, etc ... ).
In viitor vreau sa-mi iau un receiver in care să înfig Media Player-ul, ATV-ul, cu iesire in plasma si boxe.
Deci intrebarea e: Mac Mini, iMac sau MacBook PRO? Nu iTV sau iPad, imi trebuie neaparat un PC cu osx, dar nu stiu care e mai bun in situatia data: media player pentru sufragerie, si PC pt dormitor
In viitor vreau sa-mi iau un receiver in care să înfig Media Player-ul, ATV-ul, cu iesire in plasma si boxe.
Si eu o sa imi iau un reciever Pioneer VSX 920, desi nu cred ca am asa mare nevoie de reciever si boxe avand in vedere ca nu am rezolvat practic structura Home Cinema-ului din casa.
Eu cred totusi ca un iMac ar fi cea mai logica solutie, desi ma atrage super mult varianta cu MacBook PRO ca laptop, iar MacBook-ul meu actual sa fie Media Center (si asa sta deschis toata ziua pe birou)
poi nu mai da bani pe toat enoutatile,si incearca sa nu te transormi in ceva ciborg daca se poate.
un om mormal se multumeste si cu un player 720p
Merci pt sfaturi :D Dar eu nu am cerut o solutie mai ieftina ci una buna calitate/pret
Sa inteleg ca eu nu snt un om normal. De ce sa iti iei Cayenne Turbo, cand un Smart e mai ieftin?, cam asa pui tu problema
Mai bine ma uit la ce buget am si vad care e alegerea cea mai buna.
Nu stiu ce intelegi tu prin cyborg cand vreau doar sa am un player 1080p in anul 2010. Am mai avut odata discutia asta despre iTV
Daca esti multumit cu 720p si cu inchiriatul filmelor de le iTunes, atunci este cea mai buna alegere pt tine, si te felicit. Dar nu incerca sa ma convingi si pe mine sa il iau pentru ca nu este ce am eu nevoie
Subscriu. Pune-ti peste tot ATV-uri (la 200 Euro, oricum ai lua-o) si ia-ti TV-uri ca lumea. Puterea de calcul a unui computer din dormitor este complet irelevanta si, daca vrei sa browsui din pat, iti garantez ca nu veo putea citi nimic pe un monitor de 21.5” Ca sa-ti faci o idee, TV-ul meu de 40” (102 cm) este ilizibil la 1080p de la o distanta de 5,5 metri. Chiar daca presupunem ca dormitorul tau este mai mic, gandeste-te ca 40” inseamna o suprafata 220% fata de 27,5”. Deci, nici cu un iMac mare nu faci browsing web decat daca reduci rezolutia. E mult mai comod sa iti tii MB-ul (sau un iPad) pe noptiera in acest sens si sa-l iei cu tine dimineata. Si, daca nu poti face browsing ca lumea, ramane consumul de continut media, pentru care ATV-ul e net mai adaptat. In plus, poti face streaming de la laptopul tau de langa noptiera la TV fara nici un cablu.