pai pana la urma am luat o linie completa yamaha, player, receiver, boxe..
cel mai incantat sunt de player si de boxe, receiver-ul care il am ar fi veriga slaba.
Calitatea sunetului, ce ma interesa cel mai tare nu are nici o legatura cu ce poti scoate dintr-un media player, apple tv, sau un mini… aia sunt bani aruncati pe fereastra.
LA redare trebuie hardware dedicat si asta nu poate fi inlocuit deocamdata, si folosint hardware dedicat poti obtine rezultate mult mai bune decat chestii improvizate si la fel de costisitoare.
Player-ul care il am e un BR cu capabilitati media, se poate conecta prin cablu de retea la un server UPNP, sau un NAS care suporta UPNP, sunt o groaza si de mac si de windows, stie majoritatea formatelor, costa o fractiune comparat cu un mini..si alte solutii..iar conversia DAC e superioara, si player-ul asta a costat vreo 270 de euro.
Toata smecheria cu home theater astea e in sunet, sunetul asigura imersia si nu imaginea.
Pe muzica e setat sa scoata analogic direct in reciever care face doar amplificarea, la filme il las pe HDMI ca receiver-ul are niste setari interesante pentru filme.
Calitatea suntelui pe stereo e foarte buna,mult peste tot ce am incercat anterior.. adica via popcorn hour, mac, wd-tv live etc…
receiverul e tot yamaha, are vreo 4 intrari HDMI, analagice, de n-spe feluri, la fel iesiri.. practic tot ce am ca sursa de media e conectat acolo, si isi face treaba exemplar. Singurul minus e ca ce am flac se face conversie on the fly de catre server tot in format losless (deci lossles-lossles), dar e posibil sa pierd ceva pe acolo. DIn pacate aproape nici un player serios nu suporta flac, probabil la mica intelegere cu gigantii media.
Dar exista si exceptii, firme de nisa inalt specializate care fac scule de o calitate exceptionala.. de exemplu OPPO…
Imi pare rau ca nu am luat un OPPO, dar ma omora nevasta..
la anul poate.
http://www.hometheaterhifi.com/blu-ray-players/1048-oppo-bdp-93-and-bdp-95-universal-3d-blu-ray-players-part-1-audio-performance.html?start=3
http://www.amazon.com/OPPO-BDP-93-Universal-Network-Blu-ray/dp/B004BLK24S
Practic nu exista format care sa il depaseasca, si cine vrea si calitate audio, urmatorul pas ar fi un player la 2000 de euro..
Cam asta e pe scurt..