Eu faceam captura de pe TV cu un “brakeout box” (un dispozitiv cu intrari si iesiri composit si s-video care transforma semnalu analog in digital si invers) prin firewire… acu nu stiu unde se gaseste asa ceva la noi din cate i-mi aduc aminte nu era scump… asta se intampla in toamna 2004 cand eram in olanda si aveam mac :( ce vremuri!
Are iMac-ul placa de captura? sau are cumva audio-in? asta pentru captura audio macar…
dupa ce’ti raspunzi la aceste intrebari ai si raspunsul per ansamblu.
Am auzit de placi de captura pt PM-uri si de ceva extern pentru cele in care nu se pot baga placi.
Nu mai stiu unde exact am vazut dar daca imi amintesc te anunt.
cand lucrezi “video” e bine sa dispui de ram foarte mult, hard foarte mare si procesor cat mai bun, dar exista si solutii de compromis, dar in cazul asta nu te mai intrebi de ce merge cu doua viteze, incet si foarte incet.
Nu are nevoie de nici un soft suplimentar, ce naiba, are Macul tot ce-i trebuie (iMovie).
Sunt tot soiul de convertoare, dar cel mai simplu e daca ai o camera video digitala care poate primi semnal: o pui intre VHS si Mac si capturezi cu iMovie semnal digital.
Nu are nevoie de nici un soft suplimentar, ce naiba, are Macul tot ce-i trebuie (iMovie).
cel mai simplu e daca ai o camera video digitala care poate primi semnal: o pui intre VHS si Mac si capturezi cu iMovie semnal digital.
Multumesc mult, altero, mi-ai dat cea mai buna veste din ultimele doua luni
De o camera digitala pot sa fac rost. In cazul asta, mai am nevoie de convertorul din edit?
Daca e nevoie doar de camera digitala, introduc semnalul in al doilea port din spatele Mac-ului?
Nu mai pot sa scot nici un ban din buzunar pentru un convertor.
Ma gandeam chiar ca mi-ar fi mai usor sa fac captura necomprimata pe pc si sa vin cu bucatile de film pe Mac, unde sa le asamblez si sa le comprim.
Habar n-am daca merge, n-am mai facut asa ceva. Oare e posibil?
Cu camera digitala e cel mai simplu, nu mai ai nevoie de nimic altceva. Vezi doar sa accepte primirea de semnal, ca sunt destule care au facilitatea asta dezactivata (ca sa evite taxele europene).
Ca sa ai semnalul cel mai bun de la VHS foloseste S-Video, daca are asa ceva playerul video (ceea ce ma indoiesc). Daca nu, foloseste cablurile composite (rosu, galben, alb), cu care bagi semnalul in camera video. Am impresia ca trebuie sa nu bagi caseta in camera si sa o pui pe inregistrare. Din camera scoti semnalul in iMac cu cablu FireWire. Deschizi iMovie si daca totul e OK, o sa vezi imaginea de pe VHS in iMovie, pe care o poti captura.
Merge si varianta cu captura pe PC si prelucrarea pe Mac, doar ca ai grija ce format o sa ai pe PC. Nu mai stiu sigur, dar am impresia ca Pinnacle Studio (care vine cu placa de captura Pinnacle) captureaza in format proprietar, pe care apoi trebuie sa-l convertesti, ceea ce dureaza mult. Fa si tu niste probe scurte si vezi ce iese.
Mai vezi ca ai nevoie de spatiu mult (aprox 12 giga pentru o ora de necomprimat) si deci de o conexiune rapida intre PC si Mac ca sa transferi.