1 din 2
1
Opera mini pe iPhone
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

A apărut. E Free.
Încarcă paginile parcă oleacă mai repede decât Safari. Dar le desenează urât.
Îl țin și pe el pentru când vreau să browsez un pic și nu am decât GPRS la 9.6kbps disponibil smile

Voi ce părere aveți ?

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 27.10.08

Eu nu am Opera nici pe BlackBerry. Prefer browserul nativ, care e simplu si clar. Acum 2-3 ani, Opera Mini pe un Sony Ericsson era minunat. Acum, are o gramada de optiuni si briz-brizuri. No thanks.

Semnătură 

We spent a lot of time in simulators, we were going to do it right  Wally Schirra

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: München
Macuser din: 30.05.08

Wally, te rog incearca sa faci browsing pe gprs pe un un bb 8900 cu browserul nativ (chiar pe macuser.ro smile ). Dupa, incearca sa faci cu opera mini (asta nou). Compara.

On topic: mie mi se pare ca au facut un lucru bun, pentru ca e clar ca opera mini nu se compara cu safari mobile.

Semnătură 

dau doua beri goale pentru una plina

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member

Am 8320 si dureaza cateva secunde bune pana mi se incarca Opera, dupa care mi se misca infernal.

Semnătură 

We spent a lot of time in simulators, we were going to do it right  Wally Schirra

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: München
Macuser din: 30.05.08

Eu numai nervi mi-am facut cu browserul original .... am si trecut dupa la 9000 smile, nu se compara opera mini cu cel original.

Semnătură 

dau doua beri goale pentru una plina

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member

Adevarul e ca nu prea stau sa surfez pe el… Poate ca daca as face-o, altele mi-ar fi reflexele. Il folosesc doar pentru un wiki entry rapid, o stire, sau instalare de aplicatii.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: Timisoara
Macuser din: 23.12.08

In sfarsit! Folosesc de cateva luni Opera Mini 5 pe un Nokia si sunt foarte multumit: rapid, usor de utilizat, si are foarte multe plusuri fata de Safari. In sfarsit pot sa-mi sincronizez bookmark-urile intre iPod si MacBook. Go Opera! grin

Semnătură 

MacBook 2,4 GHz Intel Core2Duo, 4 GB DDR3, 250 GB HDD, NVIDIA GeForce 9400M
MacBook Pro 2,8 GHz Intel Core2Duo, 4 GB DDR3, 500 GB HDD, NVIDIA GeForce 9400M, NVIDIA GeForce 9600 GT

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 16.04.09

In afara ca e rapid, restul e o mizerie: multitouch primitiv, scroll cu “suspensii”, text ilizibil pe pagina intreaga, zoom fix pe 2 pozitii… Raman la Safari si poate vreodata voi folosi Opera, cand voi avea parte de o conexiune super-proasta (ceea ce mi s-a intamplat f. rar in 2 ani de iphone).

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member
Din: Timisoara
Macuser din: 23.12.08
K-man - 13 Aprilie 2010 01:45 PM

In afara ca e rapid, restul e o mizerie: multitouch primitiv, scroll cu “suspensii”, text ilizibil pe pagina intreaga, zoom fix pe 2 pozitii… Raman la Safari si poate vreodata voi folosi Opera, cand voi avea parte de o conexiune super-proasta (ceea ce mi s-a intamplat f. rar in 2 ani de iphone).

In afara de problemele legate de zoom, nu cred ca ai dreptate. Mentionez ca nici in cazul zoom-ului nu este vorba de un bug, ci mai degraba de o diferenta filosofica intre modul in care se face zoom in Safari si Opera Mini.
In ceea ce priveste ilizibilitatea textului pe paginea intreaga: este adevarat, dar oricum nu vei citi textul la dimensiunea respectiva, de asta exista zoom. Nici in Safari nu poti citi texte de cativa pixeli daca nu cumva ai ochii unui vultur. Scrollul functioneaza fara probleme, nu am observat “suspensii”. Nu zic ca este un software perfect, dar este o concurenta cel putin decenta pentru Safari. Iar ceea ce priveste designul GUI-ului, mi se pare net superior lui Safari.

Semnătură 

MacBook 2,4 GHz Intel Core2Duo, 4 GB DDR3, 250 GB HDD, NVIDIA GeForce 9400M
MacBook Pro 2,8 GHz Intel Core2Duo, 4 GB DDR3, 500 GB HDD, NVIDIA GeForce 9400M, NVIDIA GeForce 9600 GT

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: București
Macuser din: 10.04.07

Eu am un 2G, pe Vodafone. Deci in permanentza GPRS (cand nu am wi-fi). Destul de zis ca imi incarca paginile mai repede si e de ajuns pt mine sa trec Safari pe ecranul 2. Imi place si UI-ul, e simpatic si inteligibil. Singurul lucru deranjant este aranjamentul paginii….nu incearca sa optimizeze afisarea in functie de pozitia telefonului…si astfel sa umple toata pagina. Una peste alta, e un browser pe un tel si nu am pretentii exagerate…si in plus se vor rezolva toate problemele cu update-uri.

Bft!

Semnătură 

iPhone (8Gb iOS 3.1.3)
iPhone 3GS (16Gb iOS 6.1.6)
iPhone XR (64Gb iOS 12.1.2)
——————————————
Watch S4 44mm Silver Aluminum Case with Gray Sport Loop (watchOS 5.1.2)
——————————————
MacBook Pro 17” (2011)
MacBook Pro 15” (Retina 2016)
iMac 27” (5K 2016)

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Brașov
Macuser din: 20.04.07

Io zic așa - http://www.treidem.ro/?p=956 Mi se pare foarte bun pentru cei care au orice sub 3GS sau iPad. Pe 3G, folosind EDGE, îmi încarcă paginile ca și cum aș fi pe 3G. Am pus și un review video, în care se vede că încarcă o pagină mai rapid pe 3GS decît pe iPad… wink și mai poate fi rafinat pînă-n suflet și-napoi. La viteză n-are concurent, iar eu vreau viteză.

Semnătură 

iMac G3, 333MHz, 192MB Ram, 20GB HDD, CD-Rom
PowerMac G4, dual 1GHz, 2GB Ram, 2x80GB HDD, Philips DVD-RW, 17” Samsung 710v
iMac mid-2011, 2,5GHz QC, 20GB Ram, 500GB HDD, ASUS Bluray writer
Time Capsule 500GB/vintage AirPort Snow
ASUS RT-N66U “Dark Knight”
iPad 2 16GB WiFI
HP Pre3 2.2.4 biatches!!!/iPhone 4/Galaxy Nexus
external iSight
iPod Shuffle 512MB (plastic)/1GB (alu)

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 26.07.07

O sa-l incerc: pentru anii in sir in care l-am folosit cu succes pe telefoanele S-E si pentru ca mi se pare un moment important faptul ca Apple a acceptat prima oferta concurenta la Safari.

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
Rank
Newbie
Din: Brasov
Macuser din: 27.10.09

Foarte bun este Atomic Web Browser. Incarca paginile in jumate din timpul in care le incarca Safari.Cred ca e cel mai rapid browser pentru iphone.Am incercat si opera mini azi si se misca foarte greu, mai greu ca safari.

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Moderator
Din: Oradea
Macuser din: 01.01.09

cum il setez defaul browser pe 3GS cu 3.1.3 ?
cand “ating” un link intr-un mail sau o aplicatie imi deschide Safari.

Semnătură 

Is that a bent iPhone 6 Plus in your pocket or are you just happy to see me ?

15” Macbook Pro BTO. 13” Macbook BTO. 20”  Cinema Display
iPhone Plus.  Watch 38MM Stainless Steel.  AirPods
iPod Nano.  TV 4K. AirPort Extreme.

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 10.04.07
hamilton - 13 Aprilie 2010 07:20 PM

cum il setez defaul browser pe 3GS cu 3.1.3 ?
cand “ating” un link intr-un mail sau o aplicatie imi deschide Safari.

Hmm…la asta nu m-am gandit….da kiar. O sa ma uit! Pana atunci da doar copy/paste linkului.

Semnătură 

iPhone (8Gb iOS 3.1.3)
iPhone 3GS (16Gb iOS 6.1.6)
iPhone XR (64Gb iOS 12.1.2)
——————————————
Watch S4 44mm Silver Aluminum Case with Gray Sport Loop (watchOS 5.1.2)
——————————————
MacBook Pro 17” (2011)
MacBook Pro 15” (Retina 2016)
iMac 27” (5K 2016)

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 22.11.08

Deci deocamdata raman la Safari, clar, dar pastrez Opera in caz de conexiune proasta. Arata foarte descurajant, ca un browser antic facut pentru un telefon fara touchscreen si cu rezolutie de 240 pe 320. Felul in care se vede pagina intreaga si modalitatea de zoom imi taie orice chef sa mai intru pe net de pe mobil. Probabil de-aia cei de la Apple nici nu s-au obosit sa le dea ban de pe App Store. Astept versiuni noi care sa aduca o interfata mai iPhone-like, pana atunci, no thanks…

Semnătură 

MacBook Pro 13” 2009
iPhone 6S Space Gray 64 GB
AirPort Express

1 din 2
1