iPhoto - problemuta
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Piatra Neamt
Macuser din: 19.10.07

Am reinstalat sistemul la curat. Dupa ce am terminat am inceput sa il aduc cum era inainte. Am instalat iPhoto din nou si am copiat in Pictures libraria iPhoto. Dar cind deschid acum iPhoto la Events nu imi mai arata pozele cind trec cu mouseul pe deasupra fiecarui event (nici macar prima poza nu o mai arata), iar cind ma duc si intru intr-un album daca thumbnail-urile sint setate mai mari nu imi arata preview-ul pozelor. Daca reduc dimesiunea thumbnail-urilor mi le arata. Am mai adaugat poze si face exact la fel. Daca creez o noua librarie totul merge oki. Ce credeti ca ar putea fi? Am atasat si niste screenshot-uri

Semnătură 

MacBook Pro retina i7, 2.7 16 gb RAM, 512 SSD
MacBook Pro mid 2007, 4 gb RAM
iPhone 1st gen 8 gb
iPod clasic 80 gb
AEBS Dual Band
Airport Express
iPhone 5 16 gb

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Ai facut toate update-urile dupa instalarea sistemului?

Poti incerca sa stergi plist-ul lui iPhoto (~/Library/Preferences/com.apple.iPhoto.plist).

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member

Facut toate update-urile. atit la sistem cit si la iPhoto. Am sters si plist-ul. Same shit

Semnătură 

iPhone 1st gen 8 gb
iPod clasic 80 gb
AEBS Dual Band
Airport Express
iPhone 5 16 gb

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator

Pai atunci fa o noua biblioteca si importa pozele in ea.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05

am patit si eu la un pgrade la fel, din pacate nu mai stiu cum am reparat.
poti sa incerc rebuild library si thumbnails, dar parca l-a mine n-a mers si a mai trebuit sa sap…

To rebuild your thumbnail cache:

Quit iPhoto if it is open.
Hold down the Option and Command keys and click the iPhoto icon to open iPhoto. (Keep holding down the Option and Command keys.)
A dialog appears, showing options for rebuilding your photo thumbnails.
Select one of the following checkboxes:
Rebuild the photos’ small thumbnails: This option rebuilds only the small versions of the thumbnails, such as those that appear in the photo browser when you are creating a book or slideshow.

Rebuild all the photos’ thumbnails: This option rebuilds all the thumbnails associated with a photo, including the small ones and the thumbnails that appear in a photo album or Event.

NOTE:For information about the remaining checkboxes, go to the iPhoto Support site and search for rebuilding the iPhoto library.
iPhoto Support
Click Rebuild.
Rebuilding the thumbnail cache may take several minutes.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member

huk: nu a vrut cu metoda data de tine :( E nasol. Ca daca ajung sa am vreo 40 de giga de poze si te apuca pensia pina refaci toata libraria - adica sa reimporti pozele

Semnătură 

iPhone 1st gen 8 gb
iPod clasic 80 gb
AEBS Dual Band
Airport Express
iPhone 5 16 gb

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator

rezolvarea era ceva de-ti statea minte in loc. n-avea nici o legatura cu iPhoto, am injurat vreo juma de ora dupa. cauta pe net cu atentie si o sa o gasesti si tu. imi pare rau ca nu mai imi aduc aminte, pana n-ai zis tu nici nu mai tineam minte ca am avut problema asta. probabil am blocat episodul din memorie…

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator

Ia vezi pe aici, te ajuta? O fi treaba cu permisiunile?

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Administrator

deschizi colorsync utility, selectezi profile first aid, dai verify si apoi repair. berea o trimiti la…

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca, Romania
Macuser din: 13.12.05

Florin, daca ai instalat Bootcamp si Windows pe partitie NTFS, du-te in System Preferences > Spotlight > Privacy si pune partitia aia in Privacy. iPhoto lucreaza cu Spotlight, iar cand Spotlight incearca sa indexeze sau sa “dea un ochi” pe partitia NTFS, ti se blocheaza tot Finderul. Nu stiu daca asta e problema la tine, dar eu am stat cateva zile fara sa folosesc iPhoto pana am aflat unde era buba.
Daca nu e asta si nu poti nicicum, click dreapta pe iPhoto Library si din contents cauta si scoate afara toate originalele (vezi ca sunt clasificate pe ani). Le tragi udneva afara din Library, te asiguri ca nu ai uitat nimic, apoi stergi library-ul si faci un nou Library si le re-importi. Asta e metoda extrema, ia timp.

Semnătură 

You’re on a Mac. If something seems complicated, you’re doing it wrong!

 Macbook Pro 13, 2010
 iPhone 5

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRank
Member

huk: am incercat treaba cu colorsync utility - nu a mers. Ce-i drept nu a gasit nici o eroare
xanthrax: nu am windows deloc.
alteroa: am incercat vreo doua chestii de pe acolo dar fara rezultat. Am sa mai incerc si altele

Merci frumos de raspunsuri

Semnătură 

iPhone 1st gen 8 gb
iPod clasic 80 gb
AEBS Dual Band
Airport Express
iPhone 5 16 gb

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Administrator

e sigur de la profilul de culoare, trebuie sa-l iei de pe un mac sanatos sau reinstall… desi probabil il importi cu profilul, asta n-am idee.

dar asta era problema la mine, mi-am adus aminte

Semnătură