Windows 7 nativ pe Mac
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Bucureşti
Macuser din: 28.03.06

Mi se pare natural ca cei ce vor să păstreze OS Windows din varii motive să ştie că Windows 7 poate funcţiona nativ pe Mac.
Descoperirea, accidentală înţeleg (de fapt, se ştie de ea, dar, în colţişorul notru de lume, mai puţin - vezi Google), îi aparţine lui Aermeticvm, ca şi topicul unde găsiţi detalii.

Semnătură 

.Logare humanum est.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Timisoara
Macuser din: 23.12.08

Se poate, dar oare merita sa dai banii pe un Macbook Pro, si sa rulezi pe el doar Windows? Mi se pare o prostie inegalabila :-?

Semnătură 

MacBook 2,4 GHz Intel Core2Duo, 4 GB DDR3, 250 GB HDD, NVIDIA GeForce 9400M
MacBook Pro 2,8 GHz Intel Core2Duo, 4 GB DDR3, 500 GB HDD, NVIDIA GeForce 9400M, NVIDIA GeForce 9600 GT

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Partea cea mai solidă din mac e chiar sistemul de operare. Pui Windows să joci şi să rulezi rarele programe care n-au corespondent. Un PC solid şi bine construit rulează Windows fără artificii.
Cu ocazia asta, Apple ar trebui să dezlege fiara NTFS din chingile pe care şi le-a impus. Dacă Microsoft a dat liber la EFI…

P.S.: Şi mai e o problemă. Mare. Drivere, ioc!

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member
Din: world wide web
Macuser din: 24.05.09

Atâta zarvă pentru descoperirea apei calde…
Să vedem cine reuşeşte să facă dual boot Windows 7 x64 şi OS X 10.6.3 x64 pe un disk GPT, nu boot camp care păcăleşte windows-ul să vadă un disk MBR, Windows instalat în mod EFI.

Semnătură 

Intel Core i9 & OSX 10.8

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
macul_albinei - 19 Aprilie 2010 10:22 PM

Atâta zarvă pentru descoperirea apei calde…

Te aprinzi cam repede wink
Mă întreb cîţi din userii de Mac ori de PC au idee de MBR, NTFS, ATA etc. ori chiar de dual boot.
No offence, dar informaţia trebuie să circule. În plus, doi dintre userii de pe aici, care ştiu multe, nu prea ştiau cum e cu “apa caldă” de care vorbeşti. So, chill, dreptate, frăţie… şi un pic de toleranţă cheese

Semnătură 

.Logare humanum est.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member
Din: world wide web
Macuser din: 24.05.09

Nu mă aprind smile ştiu că macuseri sunt în general ignoranţi în ceea ce priveşte capacitatea produsului şi e normal să fie aşa: cumpăr o maşinărie foarte bună, care funcţionează impecabil de la primul start şi nu trebuie să îmi fac griji de instalări, drivere etc.
Dar, dacă îţi iei Mac şi vrei windows pe el, dai măcar un search pe Google şi te lămureşti.
Dacă vrei să deschizi un topic despre acest tip de instalare ar trebui să descrii paşii urmaţi. “am scos hard-ul din pc şi l-am pus în Mac ” nu e chiar o metodă. smile
Nu de alta dar s-ar putea ca cei care încearcă să piardă date…
Eu nu aş instala windows pe un Mac prin bootcamp, am mai spus pe undeva pe forum de ce, iar dual boot -ul de care vorbeam nu ştiu să îl fi realizat cineva.

Semnătură 

Intel Core i9 & OSX 10.8

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
macul_albinei - 21 Aprilie 2010 07:05 PM

Nu mă aprind smile ştiu că macuseri sunt în general ignoranţi în ceea ce priveşte capacitatea produsului şi e normal să fie aşa: cumpăr o maşinărie foarte bună, care funcţionează impecabil de la primul start şi nu trebuie să îmi fac griji de instalări, drivere etc.
Dar, dacă îţi iei Mac şi vrei windows pe el, dai măcar un search pe Google şi te lămureşti.
Dacă vrei să deschizi un topic despre acest tip de instalare ar trebui să descrii paşii urmaţi. “am scos hard-ul din pc şi l-am pus în Mac ” nu e chiar o metodă. smile
Nu de alta dar s-ar putea ca cei care încearcă să piardă date…
Eu nu aş instala windows pe un Mac prin bootcamp, am mai spus pe undeva pe forum de ce, iar dual boot -ul de care vorbeam nu ştiu să îl fi realizat cineva.

Tot ce spui este de bun simţ, numai că nici scopul meu nici al autorului topicului respectiv nu era să dea un tutorial despre instalare Win pe mac şi cred că asta e vizibil.
Aermeticum a semnalat o problemă şi, accidental, a pomenit şi de excepţia asta, iar eu am vrut să creez un topic în care să fac cunoscut un lucru simplu, dar prea puţin cunoscut, cel puţin pe macuser.ro: faptul că windows poate rula nativ pe mac.
Raţiunea pentru care am făcut asta este aceea că, din cîte ştiu, există oameni care îşi cumpără mac pentru cum arată (chiar şi noi, cei care apreciem OSX, cumpărăm mac nu numai pentru cum funcţionează, ci şi pentru design) şi sfîrşesc fie prin a instala (şi rula numai) Windows prin bootcamp sau, şi mai rău, vînd maşina pentru că nu se pot obişnui cu sistemul de operare.
Era doar un topic informativ, nu am cerut păreri despre cît e de bine sau de prost să pui win pe un Apple computer. E facil, şi n-are rost. Mulţi dintre noi ştiu deja asta.
Apoi, cunosc de mult timp OS Apple şi ştiu, în general, ce poate, iar părerea spusă pe macuser că OSX e mai bun ca Windows este, iartă-mi-se, redundantă şi copilărească. Nu e cazul să ne arătăm muşchii. Cei care au mac de mai bine de doi ani sînt de mult convinşi de asta, deci nu ei erau ţinta (cred că şi asta era evident) şi nici, cum spuneam, cei ce au noţiuni aprofundate de IT, ci userii ce, din motive numai de ei ştiute, au nevoie de Windows. Eu mă opresc aici.

Semnătură 

.Logare humanum est.