Hello. Am si eu o nedumerire. De ce de fiecare data cind ma uit pe net la ceva care foloseste flash (in special chestii mai complcate - filmulete de prezentare pe site-uri sau chiar pe youtube) imi creste mult utilizarea procesorului iar cooler-ele urca in turatie spre 6000 ?. Chiar asa de solicitant este ptr procesor acest flash? La toti se intimpla la fel?
Merci frumos de raspunsuri
Da, asa se imtampla peste tot. Acelasi film impachetat cu Flash 7 sau 8 mergea perfect pe calculatoare de 5-6 ori mai lente, dar impachetate in Flash 10 utilizeaza la maxim si un Mac Pro cu 16 cores logice. Flash este un produs extrem de prost facut si, mai grav, DIN CE IN CE mai prost facut.
Incearca HTML 5 (chit ca e doar cvasi-functional), da-te pe youtube cu MacTubes (sau ceva similar) sau ignora problema (si fi multumit ca iti merge).
Mai ai o opțiune: pentru filmulețele de pe YouTube îți poți instala ClickToFlash și în setările acestui program poți bifa load H.264 videos from YouTube și ai să vezi că nu o să ți se mai încarce procesorul.
Acuz aceleasi simptome pe iMacul din semnatura.
Raportat la Html5, il folosesc frecvent pe vimeo insa… foarte des, aproape de fiecare data, Safari devine corupt, necesitand o inchidere fortata.
Corupt in sensul de: disparitia scrollbarului din ferestre, lipsa ‘sensibilitatii’, blocarea totala…
Flash-ul utilizeaza multe resurse pe toate platformele. Fiind a tehnologie oarecum monopola pe piata, Adobe nu aloca suficiente resurse pentru optimizari, deoarece (probabil) nu exista motivatia financiara sa o faca. O alta problema este aceea, ca nici dezvoltatorii care creaza continut Flash nu pun suficient accent pe problema optimizarii, acest lucru fiind valabil in special in cazul reclamelor Flash. Nu de mult am intalnit o reclama in care se miscau o mie de litere in stil Matrix, care era in stare sa blocheze aproape orice procesor, deoarece fiecare litera a fost pusa pe un layer separat.
ce explicatie stiintifica ai dat…. crezi tu ca a stat cineva sa faca 1000 de layere?
pana o sa ajunga html5-ul sa fie crossplatform, flashul o sa vina cu chestii noi si interesante, nu sta pe loc.
1) Nu am zis ca Flash-ul sta pe loc, ci doar ca nu pun suficient accent pe optimizare, accelerare hardware etc.
2) Probabil au fost create programatic, si nu de mana, desi nu ma pricep foarte mult la dezvoltare Flash, sunt mai mult un C and Java guy. Dar si colegii mei, dezvoltatori de Flex, au fost de acord, ca reclama a fost foarte prost scrisa. Si nu e un caz izolat, crede-ma.
ce explicatie stiintifica ai dat…. crezi tu ca a stat cineva sa faca 1000 de layere?
pana o sa ajunga html5-ul sa fie crossplatform, flashul o sa vina cu chestii noi si interesante, nu sta pe loc.
Apropo de crossplatform…html5 rulează si pe MorphOS