Nu tot ce zboara se mananca, spune un proverb, foarte inspirat de altfel. Adaptat la situatia de fatza, nu orice super-oferta se potriveste descrierii din reclama. RCS & RDS au facut mare tam-tam anul trecut cand au lansat oferta Digi Net Mobil, promitand internet prin modem USB la viteze de pana la 7,2 MB/s, trafic nelimitat si tarife de 10 - 15 RON/luna. Dupa vreo 3 saptamani in care i-am sunat aproape zilnic, ieri m-au chemat in sfarsit sa-mi dea dracia de modem si sa semnez actul aditional la contractul de internet prin fiberlink pe care il aveam deja cu ei. Stiam ca 7,2 MB/s e o viteza pur teoretica, la care nu ajungi decat in conditii ideale - daca esti singurul utilizator din zona sau, stiu eu, se aliniaza planetele - dar ma asteptam la macar 1 MB/s, avand in vedere secolul si deceniul in care ne aflam. Well, dupa cateva minute ma simteam ca un user din ‘99, cu o conexiune dial-up de la Xnet. A durat 1 ora sa descarce un fisier de 50 de MB, cred ca asta spune totul. Concluzia? Mai bine iei de la Vodafone sau Orange, platesti mai mult, dar ai net frate, decat sa-ti macini nervii cu o conexiune desprinsa parca din zorii tehnologiei wireless…