Digi Net Mobil de la RCS & RDS
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 22.11.08

Nu tot ce zboara se mananca, spune un proverb, foarte inspirat de altfel. Adaptat la situatia de fatza, nu orice super-oferta se potriveste descrierii din reclama. RCS & RDS au facut mare tam-tam anul trecut cand au lansat oferta Digi Net Mobil, promitand internet prin modem USB la viteze de pana la 7,2 MB/s, trafic nelimitat si tarife de 10 - 15 RON/luna. Dupa vreo 3 saptamani in care i-am sunat aproape zilnic, ieri m-au chemat in sfarsit sa-mi dea dracia de modem si sa semnez actul aditional la contractul de internet prin fiberlink pe care il aveam deja cu ei. Stiam ca 7,2 MB/s e o viteza pur teoretica, la care nu ajungi decat in conditii ideale - daca esti singurul utilizator din zona sau, stiu eu, se aliniaza planetele - dar ma asteptam la macar 1 MB/s, avand in vedere secolul si deceniul in care ne aflam. Well, dupa cateva minute ma simteam ca un user din ‘99, cu o conexiune dial-up de la Xnet. A durat 1 ora sa descarce un fisier de 50 de MB, cred ca asta spune totul. Concluzia? Mai bine iei de la Vodafone sau Orange, platesti mai mult, dar ai net frate, decat sa-ti macini nervii cu o conexiune desprinsa parca din zorii tehnologiei wireless…

Semnătură 

MacBook Pro 13” 2009
iPhone 6S Space Gray 64 GB
AirPort Express

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRank
Jr. Member
Macuser din: 16.11.09

Si eu l-am recuperat acum doua zile. Spre deosebire de tine, eu am ramas uimit cat de bine merge. Testat pe mai multe site-uri download-ul a mers constant cu 400-450KB/s. Poate am eu noroc si sunt intr-o zona (Doamna Ghica, Bucuresti) unde reteaua nu e incarcata.
In trecut am incercat si modem-urile de la concurenta, cel putin la mine acasa se miscau mult, chiar mult mai prost decat cel de la RDS.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 22.09.06

AppleGeek: perfect de acord,rds sunt niste zdrente…

Semnătură 

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.—Albert Einstein

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: London
Macuser din: 04.04.08
AppleGeek - 21 Aprilie 2010 01:13 PM

Nu tot ce zboara se mananca, spune un proverb, foarte inspirat de altfel. Adaptat la situatia de fatza, nu orice super-oferta se potriveste descrierii din reclama. RCS & RDS au facut mare tam-tam anul trecut cand au lansat oferta Digi Net Mobil, promitand internet prin modem USB la viteze de pana la 7,2 MB/s, trafic nelimitat si tarife de 10 - 15 RON/luna. Dupa vreo 3 saptamani in care i-am sunat aproape zilnic, ieri m-au chemat in sfarsit sa-mi dea dracia de modem si sa semnez actul aditional la contractul de internet prin fiberlink pe care il aveam deja cu ei. Stiam ca 7,2 MB/s e o viteza pur teoretica, la care nu ajungi decat in conditii ideale - daca esti singurul utilizator din zona sau, stiu eu, se aliniaza planetele - dar ma asteptam la macar 1 MB/s, avand in vedere secolul si deceniul in care ne aflam. Well, dupa cateva minute ma simteam ca un user din ‘99, cu o conexiune dial-up de la Xnet. A durat 1 ora sa descarce un fisier de 50 de MB, cred ca asta spune totul. Concluzia? Mai bine iei de la Vodafone sau Orange, platesti mai mult, dar ai net frate, decat sa-ti macini nervii cu o conexiune desprinsa parca din zorii tehnologiei wireless…

Cred ca nu faci diferenta intre MB/s si Mb/s. Viteza careia i se face reclama este 7.2 Mbps. Adica tu vei avea la download in conditii ideale: 7.2/8=900KB/s. Daca ar fi in jur de 750-800 ar fi ideal. Nu contest, merge prost daca ai zis ca a durat o ora sa iei un fisier de 50MB.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: San Diego, CA
Macuser din: 14.07.07

** Viteza de acces se va limita la 128 kbps viteza de download si 64 kbps viteza de upload dupa primii 3 Gbytes consumati in cazul abonamentului Digi Net Mobil 2 si in cazul abonamentului Digi Net Mobil 1 Asociat, Digi Net Mobil 2 Asociat, Digi Net Mobil 2 Rural Asociat, daca aceste servicii sunt asociate, dupa caz, cu serviciile: de telefonie fixa Digi Tel 2 Nelimitat, Digi Tel Asociat, Digi Tel Zero sau de acces la internet Fiberlink 1/Cablelink 1 sau Fiberlink 2/Cablelink 2 sau de televiziune prin cablu Digi TV Cablu (CATV) sau de televiziune prin satelit Digi TV Satelit (DTH).
*** Viteza de acces de pana la 3.6 respectiv 7.2 Mbps este determinta de tipul echipamentului terminal utilizat/primit de beneficiar si de dezvoltarea retelei de generatia a treia (3G) Digi Mobil. In zonele in care viteza de acces nu permite rate de transfer de pana la 3.6 respectiv 7.2 Mbps, viteza maxima de acces va fi de 384 kbps. Harta cu acoperirea serviciului Digi Net Mobil este disponibila pe materialele de promovare din punctele de prezenta RCS&RDS;sau pe site-ul http://www.rdstel.ro

Extras de aici!

Semnătură 

Once you go you never go back!

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Timisoara
Macuser din: 23.10.06

Fiind un modem 3G conteaza si cum prinde semnalul.

Eu am internet pe modem si merge mai rapid 3G decat reteaua cu modem…ce sa mai zic

Semnătură 

———————————————————-
MacBook Air 13 early 2015
AppleTV 4K Living
AppleTV 4 Dormitor
iPhone XS 64Gb
AppleWatch Series 4 44’
Apple Airpods
Apple Homepod 2 buc
AirPort Extreme AC
Airport Express 802.11N Gen.1 4 buc pentru Airplay in curte si camere
———————————————————-
Apple Home activat,termostate,lumini si senzori

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 22.11.08

@sorinc03: Dap, ai dreptate, chiar am confundat bit-ul cu byte-ul, damn it! smile Si intre timp am observat ca dupa 12 noaptea viteza incepe sa mai creasca cat de cat, pe masura ce numarul de utilizatori scade, dar nici sa nu mai dorm nu e o optiune. Mi-am papat portia de nopti nedormite pe net in liceu si facultate, dar acum nu prea mai merge… Nu in ultimul rand, am vazut niste reclame la metrou cu oferta de internet wireless de la Cosmote, care tocmai au inceput sa furnizeze servicii de date 3G. O sa ma interesez despre ce e vorba si inclusiv pe forumuri, daca e sa te iei numai dupa publicitate n-ajungi nicaieri.

Semnătură 

MacBook Pro 13” 2009
iPhone 6S Space Gray 64 GB
AirPort Express