Situatia e simpla ca buna ziua: am 1GB DDR si ma gandesc daca sa imi mai pun si cat? Si de la atata gandit nu am ajuns la nici o concluzie si aici interveniti voi, poate cu un sfat ceva.
O sa ma intrebati la ce folosesc PowerBook-ul. NImic deosebit: Firefox, Mail, RSS, Adium, iChat, Skype, iTunes si inca 2-3 aplicatii deschise in acelasi timp mai mereu. iPhoto, cand e deschis, tine 19500+ poze. Din cand in cand mai prelucrez video cu iMovie si QuickTime. Acolo cam ma omoara…
So ce parere aveti? As simti vreo diferenta in performante?
Ţine deschis Activity Monitor, şi pe parcursul unei zile de lucru, vezi dacă rămâi fără RAM liber, şi dacă ai nişte numere mari la Page Ins/Outs. Dacă aşa stau lucrurile, mai pune RAM, cât te ţin sloturile şi banii.
Da, Mac OS e flamand de RAM, dar mari cresteri in performanta nu prea cred ca o sa ai. Dar daca gasesti ceva ieftin, pune-ti, ca nu doare (poate doar sa creasca putin timpul de boot?)
Pai cred ca deja ai nevoie de RAM, pentru ca Page Out e cam mare. De exemplu eu am 139415/0, ceea ce inseamna ca sistemul nu face deloc swap pe disc, fiindca are memorie suficienta (page out = 0). Ca idee, la Page outs e buba, ala trebuie sa fie cat mai mic (ideal, zero).
In plus, performantele computerului se pot imbunatati drastic daca ai suficient spatiu liber pe disc, astfel incat fisierele swap sa nu fie fragmentate.
E interesanta explicatia asta. Nu prea spune multe despre page ins/outs, dar ultima fraza poate te ajuta: If the combination of Free and Inactive is very low, then you might need more memory.
Cu alte cuvinte, regula de bază este: “Dacă în cercul ăla predomină galben + roşu, e rău. Dacă este mai mult verde + albastru, e bine.”
Iar Page Outs este o măsura mai exactă a “răului”
nevrozel, nu mi-o lua in nume de rau… dar pune si tu un titlu mai descriptiv, sfatul meu…
Sunt si eu curios care e ratio ala la mine, si eu am cred o luna de sleep.