Am un iPhone 3G din ianuarie 2009 (deci cam de 16 luni). In conditiile de folosire in care a devenit o extensie naturala a mainii drepte este incarcat cam de 9 ori in 10 zile. Utilizare: 3G, WiFi always on, luminozitate 20% tot timpul, folosit mail intens, alte aplicatii etc. Metode de incarcare variate, de curent mic - USB calculator, incarcator masina sau de curent mare - adaptor retea. Incerc pe cat posibil sa respect cicluri complete de incarcare in stilul cu care m-am obisnuit pe mac. Cu toate acestea mai fac incarcari incomplete sau de 5-10 min pentru a trece peste unele momente ale zilei.
Pana acum reuseam sa trec peste o zi fara sa primesc decat dupa-amiaza mesajul de low battery. De ceva timp nu mai e asa, bateria are niste variatii bruste si o suspectez de imbatranire prematura.
Am cautat putin pe eBay si am gasit. O baterie ne-originala dar de 1600 mAh (fata de cei 1150 mAh standard) costa 3.33$ cu transport inclus (!!). Link
Am comandat-o, astept 2-3 saptamani sa vina, o instalez si revin cu pareri.
Daca ati avut experiente similare cu bateria originala pe duca la 3G si ati inlocuit-o cu baterii 3rd party astept detalii. Vorbesc doar de cele interne nu de module externe prin mufa de 30 pin.