PowerMac G5
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 11.10.05

OK, hai sa deschid eu lista de topicuri dat fiind ca sunt cel mai nou membru smile
Tocmai sint in negocieri cu Macgallery pentru un Powermac G5 dual 2,3 GHz + Cinema 20”.
Configuratia mi-e clara (card Geforce 6800 ultra DDL, HDD 250 GB), mai putin memoria. Eu il vreau cu 4 GB iar cei de la Macgallery sustin ca daca nu ii pun ei memoria si se intimpla ceva pierd garantia, asa ca imi propun ei memorie Samsung la 160 EUR + TVA/stick de 1GB, cu testarea memoriei la ei in test de anduranta etc.
Ce parere aveti, sa aleg solutia asta sau sa merg pe memorie luata de mine ulterior? Diferenta de pret e cam de 20 EUR+TVA/stick.
In al doilea rind, configuratiile lor nu vin cu tastatura, iti alegi tastatura separat pt 27EUR. Eu am ales o tastatura wireless si un mouse idem. E cazul sa ma razgindesc? E vreo problema cu astfel de periferice Bluetooth pe Mac?
In al treilea rind, merge pe Mac orice camera web USB sau e nevoie neaparat de iSight? Cei de-acolo m-au innebunit cu cit de bun e iSight-ul etc. insa mi se pare mai mult marketing pur, la banii respectivi iei 5 camere web normale. Are cineva asa ceva?

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca

eu nu am isight, dar din cate stiu a fost cotata ca fiind cea mai buna camera web.
daca ai banii cred ca merita, dar cel putin sa si faci ceva cu ea nu doar sa o ai atasata, daca e asa ia una care merge, sunt destule.

intrebare: ai incercat numai la macgallery pt preturi? poate mai sunt si alte locuri unde poti obtine preturi mai bune…:)

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

Nu, chiar imi trebuie o camera web buna, problema e ca daca ceilalti n-au si ei ma gindesc ca mare lucru n-am sa vad eu ca imbunatatire.
Diferentele de pret la PowerMac Dual sunt infime in Romania, problema e ca mai nimeni nu-ti face BTO pe PowerMac in afara de Macgallery iar eu vroiam Geforce-ul 6800 Ultra, mai multa memorie etc.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

si incercat si cu noumax? eu cu ei am mai colaborat si mi s-au parut de treaba

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

Noumax si Macgallery au exact aceleasi preturi, 751 EUR + TVA la monitor si 2237 + TVA la sistem.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05
Woland - 11 Octombrie 2005 05:04 PM

OK, hai sa deschid eu lista de topicuri dat fiind ca sunt cel mai nou membru smile
Tocmai sint in negocieri cu Macgallery pentru un Powermac G5 dual 2,3 GHz + Cinema 20”.
Configuratia mi-e clara (card Geforce 6800 ultra DDL, HDD 250 GB), mai putin memoria. Eu il vreau cu 4 GB iar cei de la Macgallery sustin ca daca nu ii pun ei memoria si se intimpla ceva pierd garantia, asa ca imi propun ei memorie Samsung la 160 EUR + TVA/stick de 1GB, cu testarea memoriei la ei in test de anduranta etc.
Ce parere aveti, sa aleg solutia asta sau sa merg pe memorie luata de mine ulterior? Diferenta de pret e cam de 20 EUR+TVA/stick.

Din ce stiu eu, memoria este user-serviceable part, adica poti sa ti-o inlocuiesti singur, fara a strica garantia. Eu am luat memorie de la MacGallery, mi-au trimis-o prin posta si am pus-o singur acasa, asa ca sincer sa fiu ma mira ca tie ti-au zis asa ceva. In plus, nu vreau sa le fac neaparat reclama negativa, dar mie mi-au trimis niste module produse de o firma obscura, si dupa un an am facut Apple Hardware Test si mi-a dat erori la acele module. Partea curioasa este ca in practica nu am absolut nici o problema cu ele, par sa functioneze OK. Macar tie ti-au promis Samsung, ar trebui sa fie mai de calitate, si daca tot iti iei de la ei, pune-i sa-ti faca Apple Hardware Test (vine pe DVD-ul de instalare al computerului)

In al doilea rind, configuratiile lor nu vin cu tastatura, iti alegi tastatura separat pt 27EUR. Eu am ales o tastatura wireless si un mouse idem. E cazul sa ma razgindesc? E vreo problema cu astfel de periferice Bluetooth pe Mac?

big surprise  Poftim??? Ti-au zis ca PowerMac-urile vin FARA tastatura???? Ori si-a schimbat Apple politica in aceasta privinta (ceea ce este 99,9% imposibil), ori cineva vrea sa-ti vanda un second-hand, ori negocierile tale se poarta pe o configuratie speciala. Cand mi-am luat PowerMac G5 NOU am gasit in cutie computer+mouse+tastatura.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

cred ca singurele macuri care vin fara tastatura sunt mac miniurile si portabilele…..

Noumax si Macgallery au exact aceleasi preturi, 751 EUR + TVA la monitor si 2237 + TVA la sistem.

.....nu ma refeream oricum la diferenta de pret….sunt la fel, sau ar trebui, mai putin best si astea online care mai baga cate ceva si ele…

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

cauta si la gruptransilvae… s-ar putea sa vezi si preturi mai mici

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Tudor Vedeanu - 11 Octombrie 2005 06:21 PM

Din ce stiu eu, memoria este user-serviceable part, adica poti sa ti-o inlocuiesti singur, fara a strica garantia. Eu am luat memorie de la MacGallery, mi-au trimis-o prin posta si am pus-o singur acasa, asa ca sincer sa fiu ma mira ca tie ti-au zis asa ceva. In plus, nu vreau sa le fac neaparat reclama negativa, dar mie mi-au trimis niste module produse de o firma obscura, si dupa un an am facut Apple Hardware Test si mi-a dat erori la acele module. Partea curioasa este ca in practica nu am absolut nici o problema cu ele, par sa functioneze OK. Macar tie ti-au promis Samsung, ar trebui sa fie mai de calitate, si daca tot iti iei de la ei, pune-i sa-ti faca Apple Hardware Test (vine pe DVD-ul de instalare al computerului)

big surprise  Poftim??? Ti-au zis ca PowerMac-urile vin FARA tastatura???? Ori si-a schimbat Apple politica in aceasta privinta (ceea ce este 99,9% imposibil), ori cineva vrea sa-ti vanda un second-hand, ori negocierile tale se poarta pe o configuratie speciala. Cand mi-am luat PowerMac G5 NOU am gasit in cutie computer+mouse+tastatura.

Nu, Mac-urile lor nu vin fara tastatura de la Apple. Ele vin cu tastatura standard insa daca vrei iti poti alege o alta tastatura (wireless de exemplu) si platesti numai diferenta de 27 EUR. Pentru end-user e ca si cum ti-ai alege tastatura la comanda.

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

Bine ca n-am dat inca banii pe el, saptamina viitoare se pare ca PowerMac-urile se modifica din nou in dual-core (http://www.macrumors.com).

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

si daca mai astepti un pic vor aparea procesoarele intel, apoi alte sisteme de operare ....

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Woland - 14 Octombrie 2005 01:09 PM

Bine ca n-am dat inca banii pe el, saptamina viitoare se pare ca PowerMac-urile se modifica din nou in dual-core (http://www.macrumors.com).

si in cit timp il gasesti aici? sau il iei din state?

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

Aici? Probabil cam intr-o luna.
M-as mira de asemenea ca dupa schimbarea gamei sa mai aiba de unde sa importe vechile modele, doar daca au in stoc.
Cum sa zic, daca tot dai 5000 EUR pe un sistem PowerMac, macar sa nu-ti para rau ca l-ai platit la o saptamina inainte sa se schimbe gama….

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti, RO

In legatura cu camerele web!
Eu am un Logitech QuickCam Zoom (pe USB) pe care scrie compatibil Mac OSX… si… l-am luat… l-am bagat in iMac… si sa ma impusc… daca incercam cu ichat crapa, daca incercam cu YM… imi zicea ca camera este folosita de alt program, asa ca am instalat si extraordinarul lor driver… care defapt era un program cu care sa vezi prin camera.
Intr-un final, dupa luni de cautare gasesc un anume program… iChatUSBCam care spune asa (parca si pe apple.com scrie nu-mi amintesc) OSX NU E COMPATIBIL CU WEBCAM-URILE PE USB!!!
Asa ca am cumparat respectivul program si acu merge. Dar max-ul realizat de mine cu iChat sau YM la frame/s e de 3FPS!!!!!!!! Asa ca eu zic CLAR nu merita altceva decat o webcam pe FIREWIRE sau… mai simplu iSight.

Semnătură 

iMac C2D 24”/2.4Ghz/3GB/320GB/10.5.2
iMac G5 20”/1.8GHz/1GB/160GB/10.4.11
iMac G3 /233MHz/128MB/20GB/10.3.9
PowerBook G4 12”/867MHz/1.12GB/40GB/10.4.11
PowerBook G3 15”/500Mhz/384MB/40GB/10.3.9
iPod Shuffle 2G grey
iPod Touch 8GB 2.0-PWNG2.0

HardDrive MINI Firewire ››