Am un Powermac G4 la 400 (Sawtooth) si am facut rost de un disc dragut cu OS 9 (ms mult Cattus!). Pe Powermac este instalat Tiger (10.4.11) si vreau sa-l fac dual boot cu classic (am o tona de joace si de aplicatii de classic, iar Powermacu’ este singurul meu calculator care poate boota OS 9 nativ).
So, cu ce incep? Trebuie sa tin cont de ceva anume? Pot repartitiona discul (ah, btw, am o singura partitie, formatata Mac OS journaled) fara sa pierd instalarea Tiger?
Nu-i musai sa faci doua partitii. E drept ca la mine a fost invers - instalat Tiger dupa OS 9.
OS 9 creaza un “SYSTEM FOLDER” separat, cu tot ce ii trebuie, direct pe hard disk.
Nu-i musai sa faci doua partitii. E drept ca la mine a fost invers - instalat Tiger dupa OS 9.
OS 9 creaza un “SYSTEM FOLDER” separat, cu tot ce ii trebuie, direct pe hard disk.
Dar dacă bootezi în OS9 de pe același HDD pe care ai și OSX o să te faci frate cu Disk Utility -> Repair permissions, căci veți petrece mult timp împreună.
Pfff… Nu-i fain asa. Mai bine scot HDD- ul vechi de la naftalina (are doar 10 GB si tziuie ingrozitor, dar merge), il infig si pe ala (doar e powermac) si bag un CCC pe el, dupa care reformatez, fac 2 partitii, restore-ui Tiger pe una si instalez Clasic pe aialalta. By the book…
Sau iei HDDul, il bagi intr-o masina cu Leopard, si il partitionezi nedistructiv cu DU. Adicatlea mai faci o partitie in free space-ul tau actual. APoi instalezi frumos Tiger (daca nu l-ai instalat deja) si apoi OS9 pe curat pe partitia nou-creata (si goala)
Sau iei HDDul, il bagi intr-o masina cu Leopard, si il partitionezi nedistructiv cu DU. Adicatlea mai faci o partitie in free space-ul tau actual. APoi instalezi frumos Tiger (daca nu l-ai instalat deja) si apoi OS9 pe curat pe partitia nou-creata (si goala)[/quote
Nu am desktop-uri cu Leopard. Merge sa bag Powermacu in Target Mode si sa ma ocup de el prin FW?
Stai putin - tu nu ai jucariile alea din semnatura ?
Lampa are IDE si nu ai pus LEO pe el ?
IMprumuta o ‘carcasa’ pe IDE - USB si/sau FW sau cumpara..e ieftina si rezolvi multe asa.
Nope, lampa are Tiger. Deocamdata are doar 768 ram, dupa ce oi face upgrade bagam si Leo. Dar, daca ma conectez oricum USB sau FW, nu are importanta bus-ul sistemului gazda, poate fi si MBP-ul. O sa incerc in Target Mode, teoretic e aceeasi chestie ca o carcasa IDE-FW. Dar mai mare )
da pe powermac nu merge leopard???adica ar trebui sa mearga daca pe powerbook-u meu merge
Direct nu merge, ca are procesor la 400 si comenteaza installeru. Se poate fac un workaround, dar ar rula mult mai incet decat Tiger. Ar fi mare pacat, la cum se misca sistemul acum.
Si totusi ... cum pot instala mac 9.2.2 pe un ibook clamshell 466mhz pe care este deja instalat tiger, fara sa sterg tiger si sa o iau de la capat? Vreau sa il am pe o partitie separata…
Dar dacă bootezi în OS9 de pe același HDD pe care ai și OSX o să te faci frate cu Disk Utility -> Repair permissions, căci veți petrece mult timp împreună.