vreau sa stiu si eu cat ii tine pe altii bateria pana trebuie reincarcat pt ca pe mine ma tine maxim 7 ore de ascultat continuu si nush dak e normal…si inca ceva care e faza cu 14 ore cat zice ca tine normal bateria,dak te uiti si la poze zice 7 ore…anyway diferenta intre a asculta muzica si de a te uita la poze e ca sta lumina aprinsa dar ecranu nu se stinge si nu prea mi se pare normal.e?
si ca idee… ceea ce zic ei sunt conditiile ideale, tine PÂNĂ la 14 ore ... sigur ai mobil, tine cat zice producatorul? nu am intalnit ceva care sa zica ca bateria la acel ceva tine x ore si sa tina, telefon sau altceva…
Backlightul l-am setat pe 2 secunde si folosesc EQ dar nu cred ca astea ar trebui sa reduca atat de mult durata bateriei…eu vreau sa stiu cat ii tine pe altii ca sa stiu dak ma duc cu el in garantie sau nu
la mobil e diferita faza acolo depinde de formatarea acumulatorului cel putin pe mine mobilu ma tine 5-6 zile cand pe altii cu acelasi model numai 3
M-am mirat ca tocmai am gasit pe un forum cineva a testat un ipod nano si a ajuns pe la 14 fix cand multi altii zic ca de abia ii tine 4 ore(de abia cumparat)
Nu am nano, am Photo, asa ca nu pot face un test, dat ca principii generale pentru durata mare de ascultare:
- piesele sa fie codate AAC 128, constant bitrate;
- piesele sa fie intr-ul playlist, una dupa alta (nu sariti piesele, ca atunci se acceseaza mult HHDul);
- nu folositi egalizatorul;
- ecranul sa stea cat mai mult stins;
- volumul sa fie sub 75% (la iPodurile carora nu li s-a scos limitarea originala);
- bateria sa fie reincarcata dupa golirea totala;
- respectati temperatura ambianta recomandata.
Or mai fi si altele, dar daca astea sunt respectate, bateria tine cat zica Apple. Acu’, cine dracu’ respecta asta, nu stiu…
ms altero..cel putin cu shuffle-u oprit acu ma tine cu 4-5 ore mai mult deci am ajuns la 12 ore dak mai scot si eq cred ca ajung la cele 14 ore
Si daca-l ti inchis, ajunge bateria si doua saptamani . Pai ce rost are sa-i scoti shuffle-ul, egalizatorul, back-light-ul? Atunci de ce ti-ai luat iPod? Am eu un junghi de player MP3 care se gaseste pe toate drumurile (player, reportofon, FM tuner, agenda tel. care n-am descoperit cum se foloseste, USB stick - cred ca majoritatea stie despre ce vorbesc, are si un egalizor cu vreo 5 preset-uri) si-am dat pe el 3,2 mil. acu’ un an juma’.
Sa nu uitam ca toate companiile (fie ca le simpatizam noi, fie ca nu) traiesc din vanzari. Si-atunci cum sa-si vanda marfa daca ei ar spune “Am scos un iPod pe piata si tine bateria 14 ore daca ascultati muzica fara shuffle, back-light si egalizator”? Acelasi lucru se intampla si la telefoanele mobile: “Tine bateria 60 de oreeeeeeeee!!!” striga producatorii si dupa ce-l cumperi si-l desfaci ai sa gasesti (in cartea tehnica, ca sa fi nevoit sa desigilezi cutia inainte de a afla chichita) “60 de ore stand-by”. Adica, da, nene! Iti garantam 60 de ore, da’ nu suni si nu te suna nimeni…
ms altero..cel putin cu shuffle-u oprit acu ma tine cu 4-5 ore mai mult deci am ajuns la 12 ore dak mai scot si eq cred ca ajung la cele 14 ore
Si daca-l ti inchis, ajunge bateria si doua saptamani . Pai ce rost are sa-i scoti shuffle-ul, egalizatorul, back-light-ul? Atunci de ce ti-ai luat iPod? Am eu un junghi de player MP3 care se gaseste pe toate drumurile (player, reportofon, FM tuner, agenda tel. care n-am descoperit cum se foloseste, USB stick - cred ca majoritatea stie despre ce vorbesc, are si un egalizor cu vreo 5 preset-uri) si-am dat pe el 3,2 mil. acu’ un an juma’.
Sa nu uitam ca toate companiile (fie ca le simpatizam noi, fie ca nu) traiesc din vanzari. Si-atunci cum sa-si vanda marfa daca ei ar spune “Am scos un iPod pe piata si tine bateria 14 ore daca ascultati muzica fara shuffle, back-light si egalizator”? Acelasi lucru se intampla si la telefoanele mobile: “Tine bateria 60 de oreeeeeeeee!!!” striga producatorii si dupa ce-l cumperi si-l desfaci ai sa gasesti (in cartea tehnica, ca sa fi nevoit sa desigilezi cutia inainte de a afla chichita) “60 de ore stand-by”. Adica, da, nene! Iti garantam 60 de ore, da’ nu suni si nu te suna nimeni…
Nu asta-i esential. Ce am vrut eu sa spun este faptul ca, desi producatorii se bat cu caramida-n piept ca produsul lor este cel-mai-cel, 50% din ce zic ei este adevarat. Restul? Propaganda si mascarea adevarului.
Nu, n-am avut niciodata un iPod. Si, cu riscul de a supara multa lume p-aici, nici n-o sa-mi iau. Din punctul meu de vedere, Nu-si merita banii. Nu ca ar fi prost sau altceva, ci pentru ca n-as da atatia bani pe un player. Am acel reportofon de mai sus (1Gb) care-si face treaba de minune si mai e si mic (mai mic ca un shuffle).
inteleg ce vrei sa spui…dar sa stii ca e o mare diferenta intre un ipod(ma refer la calitatea sunetului)si alte playere noname…un ipod si fara eq se aude mai bine decat altele,oricum eu nu renunt la eq pt ca se duce farmecu.Recunosc ca 12 ore e putin dar mai bine putin si bun decat mult si prost.
Eh, aici intram in zona personala. Urechile mele nu simt vreo diferenta de calitate a redarii, indiferent de mediul de pe care si in care se reda (bine, mai fac si eu diferenta intre discuri de pick-up si CD ). Am si eu prieteni cre ma chemau pe la ei cand isi cumparau scule, statii, amplificatoare, boxe etc. imi puneau muzica si, invariabil, intrebam de ce a dat o caruta de bani cand eu ascult la fel de bine pe CD-ROM-ul calculatorului. Bineinteles, ca n-am mai fost chemat la sedintele de umflare-n pene “Ia uite ce mi-am luat!”. De ce, oare?
lol deja ma distrezi pai acum zic si eu ce ai dat atatia bani pe mp3 playeru care zici ca il ai cand puteai sa cumperi walky talky si cineva iti canta la capatul celalalt….scuze evident glumeam.In cazul tau intradevar nu se merita un ipod dar in cazul altora da
Daca la capatul celalalt era Banica Jr. si-mi canta, sa fi sigur ca-mi luam walky-talky . Eu n-am spus niciodata ca altii sa nu-si ia iPod. Ba dipotriva, am subliniat fatul ca PENTRU MINE nu se merita. Si, oricum, deviem de la subiect. EU n-am vrut sa spun decat ca afara-i vopsit gardu’ si-nauntru-i… nu spui, ca sterge Tudor postu’ pentru reclama mascata…