1 din 3
1
Atenție la Gift Card-urile pentru iTunes cumpărate de pe eBay
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Constanta
Macuser din: 02.10.08

Știți că nu merge să cumpărăm majoritatea aplicațiilor pentru iPad de pe un cont din România ci doar de pe unul din state.
Astfel singura variantă este să-ți faci un cont de state și să-l alimentezi cu Gift Card-uri. Asta am făcut și eu de destule dăți fără să am vreo problemă. Le cumpăram de pe eBay, primeam codurile și le introduceam în iTunes pentru a-l încărca cu creditul respectiv.

După ultimul GiftCard cumpărat ($100), am folosit vreo $30 după care contul meu a fost “disabled“. I-am contactat pe cei de la Apple și am primit următorul mail (am extras doar esențialul).

I understand that you have been unable to purchase from the iTunes Store because your account was disabled. I have reenabled your account, so you should now be able to use it. If you have any difficulty signing in and making purchases with your account, please reply to let me know.

Bun, am fost fericit că mi-am recăpătat contul, dar restul de $70 nu mai erau, așa că am scris iar la tovarășii de la Apple. Am primit următorul răspuns (tot doar esențialul).

Adrian, please note that the reason that the store credit is not showing is because the gift certificates were purchased from eBay and I am sorry to inform you that iTunes has not received payment for these gift certificates.
  Hence to get this issue resolved, I suggest that you contact eBay.

As you had redeemed unauthorized Gift Certificates, any remaining iTunes Store credit is considered unauthorized and is removed from the account.

If you purchased the iTunes Gift Certificate on an auction website, it may have been part of a fraud claim. You may want to address the issues with your purchase to the seller, or use any dispute resolution service provided by the auction website or other remedies that might otherwise be available to you.

You can now resume purchasing from the iTunes Store, but the funds from the fraudulent iTunes Gift Certificate will not be made available to you.

Da știu, ce vină am eu că ăla a plătit cu carduri furate sau mai știu eu cum a făcut rost de ele, dar nici Apple nu cred că are vreo vină. Așa că mă “mail-uiesc” cu cei de la eBay acum. Revin cu finalul când se stabilește ceva.

Semnătură 

appleabuser

iMac - MacBook Air - iPhone 4 - iPad 2 3G

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 22.09.06

Daca ai platit cu paypal deschide o disputa si iti primesti banii inapoi.

Semnătură 

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.—Albert Einstein

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member

Asta mi-au spus si ei, dar este prea devreme. Trebuie sa mai astept cateva zile de la data tranzactiei ( pana pe 20 mai ).

Semnătură 

appleabuser

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Sibiu
Macuser din: 12.12.09

Sellerul avea rating mare ?  Eu am cumparat vreo 4 si nu au fost probleme..

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member

Are 80 si ceva din care 2 negative, deci se intampla chiar daca au un rating bun.

Semnătură 

appleabuser

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05
adipopescu - 07 Mai 2010 08:27 AM

Are 80 si ceva din care 2 negative, deci se intampla chiar daca au un rating bun.

La doar 80 de feedbackuri în total eu n-aș prea avea încredere. Eu cumpăr doar de la cei care au câteva sute bune de feedbacks pozitive și sunt marcați ca “Top Rated Seller”. Ultimul de la care am luat avea 681, 100% pozitive.

[ Modificat: 07 Mai 2010 12:41 PM de Tudor ]
 Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: London
Macuser din: 04.04.08

Si ce te face sa crezi ca ala cu 681 de feeds, 100% pozitive, are gift cards originale? Practic e imposibil sa vinzi gift carduri la jumatate din valoarea lor. Cat pentru Adi, asta e, ai avut ghinion, dar iti vei recupera banii si ai ramas si cu aplicatiile luate de $30:)

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 23.07.06

adi, un gift card de $100 costa $100. ba ar trebui sa te coste $110 pentru ca ala cre ti-l vinde ca tu sa-l ai in Ro stie ca-ti face o favoare.
stii prea bine ca gift card-urile luate de tine sunt coduri generate fraudulos. au fost simpatici cu tine cei de la Apple.
daca nu ma crezi, mai citeste o data prima parte din ToS-ul iTunes.

Semnătură 

macuser.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRank
Jr. Member

Până să pățesc asta sincer nu m-am gândit că poate fi ceva la mijloc. Important e că userul respectiv a fost suspendat de pe ebay și eu mi-am recuperat banii smile

Semnătură 

appleabuser

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member
Din: London
Macuser din: 04.04.08

Foarte bine ca ti-ai recuperat banii:) Data viitoare daca iti cumperi card de pe ebay, ca sfat: foloseste toti banii repede si ai scapat de-o grija:))

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Iasi
Macuser din: 05.12.08

cat a costat Gift Card-ul?

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRank
Member

mai, eu am cont bancar in SUA. banui ca as putea face o mica afacere din vandut gift cards, eh? grin de ce nu m-am gandit pana acu?

Semnătură 

macuser.

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05
.Dan - 16 Mai 2010 05:18 PM

mai, eu am cont bancar in SUA. banui ca as putea face o mica afacere din vandut gift cards, eh? grin de ce nu m-am gandit pana acu?

Forumul de “Reclame pentru afacerea mea” exact pentru asta a fost gândit smile Go Planet ! Dă invitații la oameni.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRank
Member
Din: Sf. Gheorghe
Macuser din: 02.08.09

Dar sa fie ieftin smile

Semnătură 

MacBook Pro 13”, iPad Air 2, iPhone 6 plus, Apple TV

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRank
Member

sergiule, afacere imi fac grin

Semnătură 

macuser.

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05

pai nu esti fizic acolo, cum razuiesti cardul???
cat despre afacere… am oferit practic cu 0 comision itunes carduri de UK si n-a fost decat un singur om interesat… ceea ce spune multe despre disponibilitatea macuserilor romani de a cumpara aplicatii…

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

1 din 3
1