Acționează și vei avea un resultat!
1. Ai nevoi de cel mult 3 luni pentru a stăpâni Mac OS X, (2 ore pe zi)
2. Ai un dosar în care ai aplicațiile (programele tale, care or fi ele) și unul în care ai anumite utilitare (tot aplicații), cel cu aplicațiile cred că îți este clar din start ce și cum cu el, cel cu utilitarele, îți vei da seama de ce e acolo. (menține ordinea)
3. Ai două aplicații principale, System Preferences și Finder, în prima configurezi ce și cum asupra sistemului tău de operare, a doua este fereastra principală de comunicare cu restul aplicațiilor.
4. Designul e un pic diferit, (nu te speria - e făcut pentru ca și cei de vărsa primară să poată coopera cu sistemul ), dar mult mai plăcut, obișnuința de pe Windows o vei uita după ce vei observa intuitivitate Mac OS X. (Logaritmica acțiunii)
5. Pentru început, până devi sigur pe mersul sistemulu de operare, încearcă să înțelegi că fiecare aplicaie e de sine stătătoare, (există eviden aplicații care colaborează între ele, asta vei observa singur)
6. Există tone de aplicații pentru Mac OS X. (Poate nu exact aceleași de pe Windows, dar echivalări sigur)
7. Există un dosar ‘observator’ (ăla va fi numele tău) în care se salvează toate manevrele tale, toate documentele, etc… (e vorba de cel cu iconiță ‘casă’)
8. Sugerez ca pentru început doar să ‘utilizezi’ aplicațiile care îți vin cu noul Macintosh și cele are le vei instala, nu deveni curios de alte aspecte de genul modificări din linie de comandă etc.. sau mai știu eu ce fel de configurări de hack și crack. Astfel de experimente au envoie de cel puțin trei ani de experință intensă pe platforma Mac OS X.
9. Concentreză-te strict pe utilizarea acestuia și nu pe a modifica sistemul. Intuitivitate sistemului îți va da voie să gândești și să acționezi cum vrei tu dacă închei un acord cu acesta ‘Lasă-te condus, ești pe mâini sigure.’